Spoločné spanie s bábätkom v jednej posteli
Je tu niekto kto sa rozhodol mat svoje bábätko pri sebe v noci? Zaujímalo by ma ako to funguje v tých mesiacoch kedy sa bábätko už stavia na nôžky. Musím povedať že v noci spi pekne kľudne, bude to aj potom alebo sa v noci môže neskôr budiť a snažiť sa zliepať? (mame zabránu len ona je nizka) Ďakujem.
Deti spia so mnou doteraz 😀 a syn aktívne, už ma 1,5roka. Nezliepa sa nikam, keď vie, že som hneď pri nom nemá potrebu ma ísť hľadať a behať hore dolu po izbe.
Ahoj, s nami syn spi asi od 3 mesiacov (vtedy mi to laktacna poradila, ze mi tak bude lahsie kojit v noci). Teraz ma 2 roky a spime tak stale, za par mesiacov budeme mat babatko, tak som sama zvedava co bude potom, ale teraz ho nechcem na rychlo oducat aby nemal pocit, ze sa ho nejak chceme zbavit ked bude mat surodenca. Co sa bezpecnosti tyka, tak my sme mali z jednej strany prisunutu postielku, ktora sluzila ako zabrana, a dodnes ju tam mame ale teraz tak, ze jedna ta strana je vybrata, lebo sme dufali, ze ho tak postupne presunieme do postielky, ale teda nemalo to uspech a stale spi medzi nami. Ked bol mensi, resp ked som bola sama, alebo priatel spal vedla, lebo musel vstavat skorej tak som pre sitotu davala matrace na tu druhu stranu na zem. Totiz stalo sa raz, ze maly v noci spadol ked som s nim bola sama a teda hrozny pocit to bol, lebo ved na parkety spadol, no pozerala som vtedy este 2 dni, ze ci mu nic nie je. Ak spi ale syn medzi nami, tak sa nebojim, lebo zase nepamatam si vobec ze by nas v noci chcel nejak preliezat.
Moj 3 mesacny syncek ma u nas v izbe postielku. Ani raz som ho nenechala spat s nami v posteli koli bezpecnosti. Ja sa bojim ze ho ja alebo manzel mozeme pripucit a este s nami spava aj pes ktory je uz zvyknuty aby mu on nejako neublizil aj ked je malinky ale clovek nikdy nevie. Malinky pekne zaspava sam v postielke, s nami v posteli je iba ked sme hore a ze sa mojkame. Ani neplanujem ho davat s nami spat v jednej posteli. Od ukonceneho pol roka mu chceme dat uz postielku do jeho izby. Myslim, ze aj rodicia a aj deti si zasluzia mat svoju izbu a svoje sukromie. Moj je este malicky ale vidim na nom ze chce mat svoje pohodlie, ked chce spat, v nasej posteli je aj tak mrzuty a na rukach sa puci. Dam ho do postielky a sa spokojne vyvali a buva. Ine je pomojkat sa v posteli rodicov ako s nimi spat. Ale kazde dietatko je ine. Samozrejme ine viacej vyzaduje maminku a inemu postaci ked spi vedla a vie o nej ze tam je.
@alex2019 my teraz riešime to isté, malý je od narodenia pri mne na posteli. V auguste bude mať 2 roky a v októbri sa narodí bábätko. Každý nám radí, aby sme ho dali do izby teraz kým ešte nemáme bábätko, ale ja nechcem, aby potom nežiarlil na bábätko. Neviem ako to urobiť, aby sa necítil odstrčený.
@sruma ja sa vyspím pohodlné aj keď je vedľa mňa, práveže je mi to pohodlnejšie ako vstávať a ísť na kojiť alebo nejak prekladať. A izbu ma svoju vlastnú len sme sa rozhodli mat ju pri sebe. Chceme mať len jedno dieťatko a veľmi si ho užiť. Keby vidím ze sa nevyspi pri nás kľudne by som ju dala do postieľky
@sruma a tiež s nami spáva psík, dokonca sa občas vtrepe medzi mňa a malú. Ale nebrala by som si dieťa do postele ak by som psíkov neverila na 100%
Moja keď sa naucila pohybovať, tak sa vsade chcela trepať hlavou vpred 😅 tak som ju vždy otocila a stiahla som jej nozky aby sa dotkla zeme. Po troch razoch to pochopila a už sla dole nohami. Ale v noci z postele nejak neodchadzala to mi práve chcela spat kludne aj na hlave, hlavne ze ma tam cítila.
Ja nehovorim, ze nikdy s nami spat nebude. Urcite nastanu situacie ze to bude potrebne, ale samozrejmost sa z toho nebude robit. Tak ja zas ku nemu na kojenie nevstavam daleko, postielka je meter od nasej postele 😊 ale ano kazdy si robi co mu je pohodlnejsie. Ja spavam hrozne na celej posteli 😂😂a chuda babo by to schytalo. Mozno ozaj ten psik by bol opatrnejsi ako ja 😊
moje deti obe zliezali, hlavne v noci, nadranom vzdy zaspali najlepsie 😀 sem tam padli, sem tam sa poucili.. 🙂
Veľmi sa mi páči ako ste napísala, že si dieťatko chcete užiť 🙂 my si naše škvrňa užívame už 3a pol roka. Občas aj spal v postielke vedľa nás ale teda 99percent času je s nami. Pokiaľ kojite, je to naj aj pre vás. Ja som sa vždy cítila aj cítim bezpečnejšie keď viem, že je pri mne a je ok. Matka sa budí a vyciti prirodzene. Mal tendenciu aj preliezať, krútiť sa, točiť sa, ale aj tak to stojí za to.
@angel993 kamoška takto mala oboch v posteli v ich ešte 4 a 6 rokoch. Potom sa naraz sami vybrali do postielok v svojej izbe a oni len spomínajú na časy, keď sa im obe deti tlačili v jednej manželskej posteli. Detské postieľky boli u nich 0 bodov, všetci 4 sa dobrovoľne tlačili na kope 🙂
Syn spal v postieľke asi 5x, keď som to vzdala a odvtedy je aj s obrovským hniezdom medzi nami. Pravidelne zo spánku cestuje po posteli a má cez nás dostihy. Často ho v noci aj 2 hodiny ukladáme do hniezda, z ktorého o pár sekúnd zdrhne🤣🙈🤪. Keďže mu v noci treba každú chvíľu podávať dudlík, polohovať ho, aby sa nedal do polohy, v ktorej sa zobudí a bude niekoľko hodín hore, toto beriem ako lepšie riešenie. Tým, že v noci vie, že sme hneď vedľa (pravidelne si to kontroluje), nemá cez deň ani náznak separačnej úzkosti. V noci nás musí mať v posteli a cez deň, kým netreba spinkať, by odišiel aj s čertom či smetiarom. Takto ho viem nechať aj niekoľko hodín u našich a môžem riešiť svoje veci. Má 9,5 mesiaca. V prípade, že manželovi zas začnú nočné, z jeho strany postele dám zábranu.

My sme to vyriešili iba matracmi na zemi a som za to rada lebo môj syn mi v noci keď som ešte ja bola hore, rád išiel oproti. Niekedy už bol na konci kým som dobehla. Ja som bola takto kľudná lebo keby spadne tak Max z nejakej 15-20cm výšky.