Spoločné spanie s bábätkom
Ahojte, potrebujem poradiť. Máme doma 3oj mesačného syna, ktorý v podstate od začiatku spí s nami v manželskej posteli. Je to pohodlné hlavne kvôli nočnému dojčeniu, avšak bábätko rastie a posteľ sa akosi zmenšuje 😃 Máme samostatné matrace a kvôli medzere medzi nimi, do ktorej sa mu furt skotúľala hlava sme kúpili akúsi medzimatracovú výplň, tzv. matracový klin, ktorý je široký asi 20 cm a je nad matracmi asi o jeden cm vyššie. Celé toto znemožňuje komukoľvek z nás späť v strede a tak manžel spí na svojej strane a ja s bábätkom na mojej strane. Avšak priestoru pre mňa je čoraz menej. Prisunutie postieľky nehrozí, to sme skúšali a zaspatie nehrozilo, to bol iba plač😏Riešil niekto z vás takýto matracový problém? Ako ste to vyriešili?
@jankaovecka aj môj tak od štyroch rokov vo svojej izbe,ale keď bolo treba vždy mohol k nám prísť k nám do spálne. Našťastie už teraz sa také vôbec nestane
@daganov myslim ze to myslela tak, ze same v postielke mimo manzelskej postele. Postielka niekde v izbe. Ty si mala prirazenu k vasej posteli ako aj ja. A to je akoby spali skoro v manzelskej
@lija22 ďakujem veľmi si mi pomohla 💕
Nuz co, sme tu mudre zeny a volime pohodlne a jednoduche riesenia pre nas aj nase deti😎
@jankaovecka veď to píšem, nech si každá urobí tak, ako je to pre jej dieťa a pre ňu najlepšie
@jankaovecka aj moj syn plakal v teje postielke, uplne prirazenej k posteli, netusim preco, lebo este som si tam k nemu prilahla
Ja mam pri manzelskej taku roztahovaciu pohovku, z kt.je postel. Kupila som na to ten vrchny cca5cm matrac. Z jednej strany stena, z druhej nasa postel. Je sice nizsie, ale vobec to nevadi. Ked uspim, idem na svoju, no ked okolo 1-2 v noci musim ist znovu kojit, tak uz vacsinou zaspim do rana pri malom😀 ma pomaly 18m. S nikym nemam potrebu riesit, ze je to zle a podobne. Nam to vyhovuje...
Nas spal s nami do 4m,potom ho muz nasiel v noci ako spal medzi nami kolmo a ja som sa vobec nezobudila na to,ze sa hybal...hned na druhy den sme ho prelozili do postielky, mame ju ani nie meter od postele... nas spal v perinke, cize medzera medzi matracmi sa tym stratila,ale vravim,z postele musel prec, lebo zacal cestovat...
@nickpick Nie je to pravda, mám trojmesačné bábo a spáva od nejakého druhého týždňa krásne v postieľke. Nemalo nikdy žiadne revy a stresy, pekne si zvykol. Nekojím ho, takže v noci jedáva len dvakrát. Na druhej strane som mala dvoch starších, ktorí zasa spávali so mnou v posteli, lebo tých som kojila a nechcelo sa mi behať x-krát za noc do postieľky hore-dolu..Nedá sa porovnať, lepšie určite keď sa dieťa naučí a zvykne si spať v postieľke. Ale samozrejme, každý si urobí, ako je to pre neho aj dieťa prirodzené a pohodlné.😉
@jelenec448 presne tak, aj úplne malé bábätko spáva spokojne bez plaču samé v postieľke. Ja som kojila, len kojila, budilo sa raz za noc, od mesiaca vôbec. Sú aj také deti.
...je to o nas mamach, nie kazdemu vyhovuje mat babatko v postielke a naopak. Mam tri deti a prvy syn spaval v postielke ako nam to ukazali v porodnici, presne tak sme ho ukladali, prikryvali, navyse pouzivali podlozku ak nahodou prestal dychat,...no skratka clovek vtedy riesil vsetko aby to bolo co najspravnejsie, syn neprotestoval bolo mu to normalne, v noci som k nemu na kojenie vstavala, vacsinou som sa prebrala natolko ze som potom nemohla dlho zaspat. Dasie dve deti spali so mnou od narodenia v posteli a najmladsi spava este stale a ja doteraz lutujem ze som si takto neuzila aj to najstarsie. Pre mna to je nadherny pocit ked mam to male dieta pri sebe, ked sa nan mozem kedykolvek pozerat a rozmyslat ake je uzasne, mne uz je teraz luto ze tento krasny cas zachvilu opat vyprsi a bude spinkat vo svojej izbe (uz ma dva roky). Ale najviac si uzivam ked ich mam vsetkych troch pri sebe a je mi uplne jedno ze mi na spanie ostane len kusocek na posteli,...vacsinou cez vikend nadranom naskacu dopostele vsetci, ked je muz na sluzobke tak tak niekedy aj zaspime ale mne to vyhovuje 🙂 A co sa matracov tyka, mame tiez dva, lebo je s nimi lahsia manipulacia, ale teda medzeru nemame absolutne ziadnu, pouzivam len jednu napinaciu plachtu riadne ju natiahnem a necitit ziadnu medzeru. Ale matrace maju vysku 40 cm a 25 cm je ztoho zatlacenych v rame postele co je teda uplne ze natesno, takze nieje sanca ani na 1 cm strbinu medzi nimi. Skus pouzit aj dve siroke natahovacie plachty a sa vam nebude tvorit medzierka.
@streckavlecka... Manzel spi v obivacke 😂dcerka na jednej a ja na druhej strane
určite naučiť na vlastnú postieľku.. ved nie je kilometer od teba... sestra tak mala obe a úplne v pohode a aj bez plaču potom zvládli prechod do vlastnej izby. sesternica spavali všetci v jednej posteli 4 ludia na 160 cm sirokej a to deti chodili už do školy a nie a nie odučiť.... človek sa potrebuje normalne vyspať a nie byť v krči aby niekoho neprilahol prip. ho niekto nekopol alebo aby niekto malý z postele nespadol...

@jankaovecka ja som to pochopila, len keby som ja nechcela, kľudne som mohla mať tú postieľku aj meter od mojej postele, toto bolo pohodlnejšie pre mňa, novorodencovi to bolo fuk. Takže sú aj deti, ktoré bez problémov zaspia v postieľke samé, niektoré aj v inej izbe, tak som to myslela.