Správanie dieťaťa, ktoré začalo chodiť do jasiel
Prosím vás už som naozaj zúfalá a pevne verím ,že to nebude naozaj na diagnózu.
Máme syna 2,5 roka všetko bolo v poriadku a v auguste ako dovŕšil 2 roky zároveň nastúpil do jaslí .
Viem ,že je to zmena všetko sa deje rýchlo začal rozprávať v priebehu mesiaca z jednoduchých slov zrazu na zložité vety.
Ale trápi ma jeho správanie . Prosím len mi nepíšte veci robí čo vidí doma ,nezaujímavé sa o neho..
Je to prvé dieťa ,vnúča ...
Skôr si myslím,že pozornosti má nadbytok
Všetko je jeho ,s deťmi sa nechce hrať , robí všetko napriek , záchvaty plaču je to proste obrat neskutočný.
Je to iba obdobie vzdoru?
Ako to prebiehalo u vás ?
@spolumatka je vo veku, kedy objavuje silu svojej vole. Proste, chce mat slovo aj ono. Obdobie sebapresadzovania. Jednoducho musi zazit aj frustraciu, ze nie vsetko je mozne, ako si zela. Tazke obdobie, ale prejde. Ja som sa musela vela ucit trpezlivosti, a stale mi to nejde
@spolumatka ja som citala minule od jednej psychologicky clanok:ze ked dieta reve a nechce povedat co je a hysterci...tak sa ho skusit opytat:je to belky problem,je to stredny problem alebo maly problem....vacsina deti zabudne pri rozmyslani,ze problem mala 😁 skusala som na malej a u nas to funguje...aj sa jej pytam,vo mam robit,ked vystraja...ona mi povie "len ma objim"...my sme si uzili tiez....teraz jej poviem,chod do izby a ona sa sama ukludni a pride....niekedy aj vela hraciek nerobi dobrotu a aj ela venovania(my sme same dve zili ona odmietala vsetkych,aj na wc so mnou)...treba byt dosledny aby bolo nie nie a ano ano...nevyhrazat sa ale dodrzat co sa povie....u niektorych deti funguje aj pravidlo 3(povies a zopakujes 3x co chces a na treti to dodrzis -ja to pouzivam aj v skole,nakolko prirodzenu autoritu nemam,takze si ju musim budovat).....inac su to rady,ktore mam aj odkonzultovane,nakolko sme s malou museli ist k psychologovi(kedze moj ex lipol na odbornej sprave,takze sud nariadil-len pre vysvetlenie)....hlavne pevne nervy, prejde to....raz sa budes aj smiat na tom ....si silna zena 😉 krasne sviatky 🥰
@spolumatka zle robíš iba to, že si nenaštuduješ niečo o období vzdoru, aby si lepšie pochopila, prečo je tvoje dieťa také aké je a naučila sa tieto jeho prejavy zvládať.
@spolumatka ja teda suhalsim s @elizabet173. Chyba je, ze si nenastudujes nieco o obdobi vzdoru. Je normalne, ze pri prvom dietati ta to zaskoci, nevies reagovat, hladas diagnozu, priciny ale keby predchadzas tak pochopis ze je to spravne a dobre obdobie pre vyvoj doetata a tak k obdobiu sebauvedomovania dietata (laicky obdobie vzdoru) zacnes aj tak pristupovat. je toho xy co ti ulahci spolunazivanie ale neznamena to ze taketo reakcie dieta uz nebude robit, iba ich spolu budete lepsie zvladat.
Jednoducha kniha co precitas za jeden den je Ale ja nechcem alebo velmi dobre napisana kniha Detsky mozog vysvetleny rodicom. Na IG odporucam sledovat maminku Deti jsou take lidi , ktora ma respektujuci pristup k dietatu.

To, čo píšeš je úúúúplne normálne v jeho veku - v tomto období sa dieťa nehrá s inými deťmi - dokáže sa hrať medzi nimi - nie s nimi, hračky nepožičiava dobrovoľne - ešte nerozumie, že iné deti mu ich nezoberú navždy - k tomu obdobie vzdoru a máme vymaľované. Nezúfať a pevné nervy, nebude to trvať navždy 😀