icon

Sťahovanie do nedokončeného domu s 3-mesačným dieťaťom.

luci767
25. dec 2019

Dobry den, chcem sa opytat na nazor, pripadne skusenosti.
S partnerom mame o par dni trojmesacne dieta. Dom sa stale preraba a v provizornych podmienkach by sme mohli byvat od januara, co by ale znamenalo dokoncovat omietky, malovat a pokladat podlahu v niekolkych miestnostiach az ked tam budeme byvat.
Nie som stotoznena s tym, ze by tak male dieta malo byt v prostredi, kde sa bude este dostavovat.
Som prehnane uzkostna alebo to moze mat aj negativny vplyv na dieta?

Strana
z2
syslik81
25. dec 2019

ked sa mala narodila som sa stahovala ..robila podlahu malovala vykladala veci etc .. a mala je uplne normalna .. ma uz skoro 6 ziadne psychycke nasledky to na nej nezanechalo ,,
si prislis uzkostliva .. spravte si izbu kde budes s dietatom vatsinu dna .. ked nebudes tam budes vonku .. horsie ako nedokonceny dom je nespokojna matka kt svoju nervozitu prenasa na dieta a manzela..

pribinak
25. dec 2019

Aky negatívny?

luci767
autor
25. dec 2019

@pribinak alergie, astma, neviem. Hoci asi malej a vztahu s partnerom viac skodi, ze som podrazdena a nastvana

evittam
25. dec 2019

@luci767 Tak to si vystihla. To posledne

pribinak
25. dec 2019

@luci767 alergiu a astmu mize dostať kdekoľvek.

eliska13
25. dec 2019

@luci767 to by som nerobila aj, keď tam kde si To to už lezie na nervy.Omietky, maľovať veď to budú robotníci hulákať, prasit, chodiť hore dole parkety budú rezat....náhodou Vám posunu termín ako je zvykom nie, zostala by som kde som.Ine by bolo, keby bolo napr horné poschodie už hotové a spodok by sa robil.

domisha02
25. dec 2019

Ja bg som tiez neisla počkala by som kym to bude hotové, mi tiez prerábame dom a chcem počkať kym to bude hotové a az potom tam pôjdeme aj z malým ma 8m . Tiez v tom prachu a všetkom ho tam ťahať nechcem ked to este neni dokončené

luci767
autor
25. dec 2019

@eliska13 nie robotnici ale partner to svojpomocne preraba. Od kedy sa mala narodila tak sa takmer vobec nevidime. Bud je v praci alebo na dome a za nami chodi par krat do tyzdna a ja byvam v poslednom case velmi podrazdena co prenasam do vztahu

lenja123
25. dec 2019

Súhlasim s @eliska13 , na dieťa to určite nebude mať negatívny dopad, ale ak si ty nervózna už teraz, tak nepočítaj s tým, že v nedokončenom dome, kde okrem bežného varenia, pratania a starostlivosti o dieťa budú ešte ďalšie starosti s robotníkmi, hlukom (samozrejme v čase keď bude mať dieťa spať), prachom špinou a nekonečným upratovaním to bude lepšie.

luci767
autor
25. dec 2019

@lenja123 prave pre vsetky tieto dovody sa mi nechce stahovat, ale zacinam mat pocit, ze ak ma vztah s partnerom vydrzat tak by sme mali byt spolu. V poslednom case sa vobec nevidime a ked uz ano nemam dobru naladu

jvasenka
25. dec 2019

Ked je hotová min 1 izba, kúpeľňa a kuchyňa je v stave ze tam clovek pripravi/uskladni jedlo tak nevidim v tom problem... Nervozna si tak ci tak, ked sa prestahujes je sanca ze sa situacia zlepsi/upokoji... Podla mna nemas co stratit a nemyslim si zeby to dieta malo nejako negativne ovplyvnit.. Zase tiez nemoze vyrastat v sterilnom prostredi

iveta7677
25. dec 2019

@luci767 ked mate kde byvat tak radsej este pockajte. Byvat v takych podmienkach nie je dobre ani pre dospelych.

ivusikk
25. dec 2019

Nesťahovala by som sa keďže som mala možnosť vidieť ako to vyzerá keď sa robí omietka a prerábka, toľko bordelu a prachu čo je s toho sme sa zbavovali v byte ešte dva mesiace po dokončení a nastavovaní

eliska13
25. dec 2019

@luci767 máte obidvaja veľkú záťaž je to bežné.Aj tak by som tam nešla načo, keď bude robiť a ty a dieťa potrebujete komfort.

oli18
25. dec 2019

@luci767 za mňa určite nie. V januári príde väčšia zima, v omietkach a farbách je chémia, vetrať sa bude len nárazovo, bude treba viac kúriť, aby omietky schli, takže tá chémia sa nedá vyvetrať, ako v lete. Dokonca mm hovorí, že nie je dobre v zime omietať. Takže nech si manžel dá pauzu, budete viac spolu a pokračovať bude v jari. Potom v lete sa budeš môcť nasťahovať , omietky budú schnúť pri otvorených oknách, dieťa bude von.

lula313
25. dec 2019

My sme boli v rovnakej situácii a podľa mna je to nezodpovedne ist s malým dietatom do takých podmienok. My sme mali stastie, že rodičia Zrovna jeden byt predávali, takze som bola s dcerou tam. Ono pri prerabkach je kopec výparov a prachu, čiže by som do takto provizórnych podmienok nesla.. okrem toho hluk a prebiehajúce prace Vám narušia režim, ktorý by už 3 mesačne dieťa malo mat.

hettinka
25. dec 2019

@luci767 čo znamená “provizórne podmienky”? Ak je hotová spálňa, kuchyňa a kúpeľňa, je to v pohode.

lula313
25. dec 2019

@hettinka a v com je to v pohode? to sa budú pred každou miestnosťou vyzúvať z topanok? A budú mat na každých dverách igelit, aby sa im tam nedostal viriaci prach? Bola si niekedy pri prerabke nehnuteľnosti, keď je tam podľa teba v pohode ist s dietatom?

sissy27
25. dec 2019

@luci767 byť tebou popracujem na svojom postoji a nálade. V nedokončenom dome, kde budeš musieť aj priložiť ruku k dielu a nebudeš mať 5min kľudu, to nebude lepšie len preto, že chlapa vidíš.
Ty zostaň s malou tam kde si a keď chlap príde alebo zavolá, tak si uvedom, že ten dom stavia pre vás, že si zaslúži tvoj úsmev a pekné slovo a nie odutú nervnú protivnú babu. On chodí do práce, maká na dome, neužije si dieťa a ako bonus ešte tvoje pindy 👌 ty si doma v teple, užívaš si dieťa a materskú...

hettinka
25. dec 2019

@lula313 kedysi bolo bežne, že sa bývalo a dorábalo. Ale teraz chcú mat mladi všetko hneď hotové aj na úkor vzťahu. Ak majú zariadené základne miestnosti (napríklad prízemie domu), tak je v pohode, že ešte nemajú detskú izbu a vymaľované schody, pripadne ďalšie zatiaľ nevyužívané časti domu. Postupne dorobia.
My sme prerabali tiež s dieťaťom, spali aj na matraci na zemi, nemali nábytok a tak, ale s láskou na to spomíname. Vlastne až tento rok sme dorobili úplne na hotovo schodište, astmu nikto nemame.

luci767
autor
25. dec 2019

@sissy27 za 9 mesiacov tehotenstva a za 3 mesiace conje mala na svete som mu v zivote nepindala. Nosila som s nim sadrokarton, sparovala podlahu, pomahala s natahovanim ipy a ani raz za ten cas som nikdy nic nepovedala. Preto ze mala bola neplanovana a davam si za vinu, ze sa musi starat a musi makat viac ako by chcel.

luci767
autor
25. dec 2019

@hettinka dole by bola hotova kupelna, wc, kuchyna s obyvackou a mala detska. Treba dokoncit strop, omietky a podlahu v spalni, strop a vymalovat technicku, strop a vymalovat spajzu a vyomietat, polozit podlahu a schody vo vstupnej predsieni...

fopka
25. dec 2019

@luci767 osobne nesla by som. Nie kvoli tomu, ze by to uskodilo dietatu, ale kvoli tomu, ze je rozdiel dorabat za pochodu zopar malickosti a rozdiel este hrube prace ako omietky a pod. Ako ti pisali vyssie....bude bordel, treba vetrat v kuse, bude vlhkost, cakat kym preschne vsetko, az tak davat podlahy a pod. My sme zaciatkom novembra prerabali na komplet 2 izby, od plafonov, stierok cez podlahy, a to bolo vonku nejakych 12-14 st., cize otvorili sme v pohode aj dokoran okna, bezal nonstop 2 tyzdne technicky odvlhovac... Zvysne izby boli riadne obyvatelne, no bolo to aj tak na nervy. A to som bola doma sama, maly v skole, cize som sa naplno venovala pracam suvisiacim s prerabkou. Definitivne sme vsetko dokoncili na 100% az teraz 2 dni pred vianocami. Rataj, ze prestahovanim sa narusi tvoja zona komfortu, tak neviem, ci to pomoze tvojej podrazdenosti...a hlavne, ved ked sa robi, preraba, treba sa obetovat a je normalne, ze sa s muzom vidite pomenej. Ci?

hettinka
25. dec 2019

@luci767 tak to máš vlastne hotový byt. Ja osobne by som šla, ale samozrejme, je to na tebe. Dorobiť môžete na jar postupne, malička si to ani nevšimne 😉 Všimne si len ak mamina a otecko nie sú v pohode. To je najdôležitejšie.

sissy27
25. dec 2019

@luci767 tak keď si teda naňho milá a nepindáš, tak v čom je problém?
Sama píšeš, že si nervózna a naštvaná a keď sa vidíte, tak si nepríjemná - prečo?

eliska13
25. dec 2019

@luci767 keby nechcel, tak by nemakal neviem prečo to berieš ako svoju vinu.Aj tak neviem či je spálňa hore či dole, ak je toto všetko hotové obývačka aj s podlahou a sú dvere osadené išla by som.Lenze to treba x príspevkov, aby sme sa dostali k tomu čo je hotové.

luci767
autor
25. dec 2019

@sissy27 ja drzim vsetko v sebe a nekomunikuje, vascinou sa vyplacem v kupelni, a ked pride tak zo mna nedostane pol slova alebo ironicku poznamku

sara07
25. dec 2019

stahovaním sa nič nevyrieši, skôr sa ty daj do poriadku, prestan robit blbosti a vyčitky si a pôjde , je jedno kde budeš nervozna či tam alebo v novom dome , všetko je v hlave
neviem ale stoji za toto ten dom ???

hettinka
25. dec 2019

@luci767 čo dusiš v sebe? Veď buď rada, že vam robí dom a snaží sa, chce byt s vami. Či v com je problém?

sissy27
25. dec 2019

@luci767 ale čo držíš v sebe, čo ti vadí, v čom je problém?
Vyrieši sa to, ak budeš žiť na stavbe a pozerať sa naňho ako maká?

Strana
z2