Sťahovanie do nedokončeného domu s 3-mesačným dieťaťom.
Dobry den, chcem sa opytat na nazor, pripadne skusenosti.
S partnerom mame o par dni trojmesacne dieta. Dom sa stale preraba a v provizornych podmienkach by sme mohli byvat od januara, co by ale znamenalo dokoncovat omietky, malovat a pokladat podlahu v niekolkych miestnostiach az ked tam budeme byvat.
Nie som stotoznena s tym, ze by tak male dieta malo byt v prostredi, kde sa bude este dostavovat.
Som prehnane uzkostna alebo to moze mat aj negativny vplyv na dieta?
@luci767 tak ho nechaj stavať a robiť tak ako chce on. Aspoň keď niečo pobabre, tak môže nadávať akurát sám sebe 😀
Ty sa venuj teraz dieťaťu, stavbu nerieš. Viem, že to nie je ľahké ani pre teba, ale je to dočasný stav, o chvíľu sa budete sťahovať do hotového a dobehnete zameškané.
@luci767 choďte, máte toho dosť dokončeneho. My sme sa do domu stahovali, keď mal malý 2 roky, a už som čakala dceru.....dovtedy sme s manželom bývali každý u svojich rodičov, 80 km od seba a už mi z toho statočne prepinalo. Nasťahovali sme sa vo februári a nemali sme ani zateplené, voda zo studne. Prízemie sme mali dokončené, ale poschodie sme uzavreli a postupne dokončovali. Ten pocit slobody bol neopísateľný a nikdy som to neolutovala. Bolo to náročné, ale konečne sme boli spolu a moje stresy tým skončili. Takže nie je to tak, že sťahovanie nič nevyrieši. Samozrejme, ak nie je problém aj niekde inde, ale to už viete najlepšie vy dvaja
@luci767 sestra tak dokončovala pri malej dom....si pamätám malá spala v kočíku na dvore a my sme malovali steny.....malá by nemala byť tam kde sa maluje, lebo tá farba je cítiť, takže ak s ňou budeš na prízemí ktoré je dokončené tak v pohode.....ale miestnosti kde sa maluje musia byť zatvorené a rovnako by malo byť dokončené schodisko....na tvojom mieste račej počkám, za priateľom cez deň môžeš ísť - malá ti bude spať v kočíku na dvore alebo budete na dokončenom prízemí (okná aj tam otvorené), ideálne by bolo keby sa tam keď si s malou nikde nemalovalo.....ak mu chceš pomôcť, nechaj malú mame a choď pomôcť na dom....
Ale maľovanie je predsa bežná vec aj v hotovom dome/byte. My malujeme niečo skoro každý rok a nikdy sme kvôli tomu neopustali byt. Jasne, že deti neboli v izbe, kde sa maľovalo, ale zasa aby som hermeticky uzatvárala zvyšok bytu, aby necítili farbu, to nie.
Malujeme zvycajne v lete, vetrame, to je jasne.
V dome vždy bude niečo nepredvídané. Ak budeš donekonečna čakať, kým bude úplne všetko tip-top hotové, nepôjdeš tam nikdy.
Chceš tam vôbec ist, slebo hľadáš dôvody, prečo nie?
@luci767 do domu sme išli s malým dieťaťom mesiac mal a nemali sme tam nič provizórne podmienky ale boli sme spolu manžel mal navarené a práca mu šla od ruky kľudne by som šla do toho znova malý sa pekne naučil spať v hluku čo je super a teplé jedlo pre môjho robotníka dokoncujuceho domček bolo zadosťučinením
@luci767 my sme tak ako vy teraz fungovali 2 roky. Vtedy mi to nejak prešlo, videli sme sa v priemere 2 víkendy do mesiaca. Teraz mi to pripadá ako niečo hrozne. Hlavne keď sa vrátim k tým posledným mesiacom, keď sme sa už mali sťahovať, ale pol roka sme to odkladali, lebo pri tej stavbe sa vždy niečo skomplikuje. Myslela som, že explodujem. Väčšina ľudí by asi do takého bývať nešla, zvonku stavba jak vyšitá, dnu len to nutné na prízemí. Manžel s malým spal v hosťovskej, ja s novorodencom na gauči v obývačke, pol roka sme takto boli, ale neľutujem. Veľmi mi to pomohlo na psychiku. Sme tu už 8 rokov a stále niečo dokončujeme, proste normalka 🙂. Deťom to tiež neublížilo, koľko sa nasankovali na tých kopach zeminy. Stále boli od blata a boli tak šťastní. Ja už tak veľmi nie 😉

@sissy27 Nikdy si odo mna neda poradit a ked nieco poviem tak to nie je dobry napad. Neviem ako by som mu mohla pomoct a ked v snahe nieco navrhnem, tak je to zle. Tak myslim, ze zrovna neoplyva nadsenim zo situacie a stavu v ktorom sme.