icon

Štvorročné dieťa sa stále ešte v noci budí

el6
17. feb 2017

Ahojte,

skusala som hladat nejake rady na tuto temu, ale vacsinou sa tykaju babatiek. Moja 4r dcerka sa stale este v noci niekolkokrat prebudi, potrebuje potulit, obcas znova uspat. Skusali sme nocnu lampicku, svietiacu hracku, bez efektu. Nemate, prosim, niekto skusenost, co by nam mohlo pomoct? Vdaka.

sense
17. feb 2017

aj nasa tak ,... nam pomohlo, aj ked to nie je mozno spravne, ze ked sa prebudi moze prist k nam do postele

lindsey
17. feb 2017

Tak tato tema ma zaujima som zvedava na odpovede.moj 3,5r.sa donedavna budil tiez....uz par dni spi celu noc

janickacrazy
17. feb 2017

@el6 Jednoducho počkaj, kým z toho vyrastie. Moj druhorodený bol tiež taký, furt spal nepokojne a často sa budil. Chodil tiež k nám do postele v noci, prešlo ho to proste, ked bol starší. Teraz má 6 rokov a už sa v noci nebudí a ani k nám nechodí do postele, chce to len čas. Prvý syn a tretí spávali vždy pokojne, druhý úplne opačne, prejde ju to, neboj.

laki
17. feb 2017

@el6 naša sa budila tiež.....prvý krát sa zobudila len 3x keď mala 4 roky a 4 mesiace, Bola som už KO, permanentne nevyspatá...ustúpilo to samé, mohli sme robiť čokoľvek, nič nepomáhalo, muselo to prísť samé.

el6
autor
17. feb 2017

ach jo, tak asi nam nic ine neostava, len pockat...Vdaka za zdielanie vasich skusenosti...len som uz KO..lebo aj starsia sa prestala budit az ked uz som bola tehotna s mladsou...takze uz je to peknych par rokov nevyspatych noci..

andje
18. feb 2017

@el6 my to iste. 4 roky a 8 mesiacov a prespate noci naratam na prstoch jednej ruky

stepanka274
18. feb 2017

A skusali ste dat napr.medovkovy cajik na spanie, on upokojuje. Alemozno fakt len pockat ze z toho vyrastie.

meusicka
18. feb 2017

@el6 neporadim, tiez uz cakam kedy to skonci, u nas starsia spi ako drevo a dvojicky maju uz 5 a este stale mame v noci stahovanie narodov. teiz len dufam, ze to bude casom lepsie az jedneho dna zistim, ze spinkaju az do rana. aj ked mozno vtedy mi bude uz chybat, ze sa k nam v noci netulia a budem si hovorit, ze vyrastli prilis rychlo.

flavia1
18. feb 2017

Ja by som sa s nou skusila porozoravat, ze nech porozmysla, preco sa v noci budi. Co jej chyba, ak kontakt, taj ho skuste zintenzivnit cez den. Prip. by som jej kupila nejake latkove srdiecko alebo anjelika a povedala by som jej, ze je od nas keby sa v noci zobudila, nech si prituli. Vysvetlila by som jej realnu situaciu, ze si proste z toho unavena atd. Este pozistuj otocenie postele podla svet.stran, znamej to pomohlo so spankom.

angellinka
18. feb 2017

Ani ja neprespim....preco to chcete od svojich deti ??!!😲

1982zuzka
18. feb 2017

Nas prespi len ked spim s nim. Ked spi sam tak sa v noci zobudi "mama mamaaaaaa" idem k nemu a od tej chvile strazi ci som pri nom takze sa kazdu chvilu budi. Vsetko chce svoj cas, viem ze je to tazke ale verim ze to prejde. Mnoho ludi aj v dospelosti nevie prespat celu noc.

nikusssa
18. feb 2017

ahojte nasa 3,5 rocna timka tiez este neprespi celu noc prespala by iba keby spala s nami 🙂 ale tiez jej poviem ze ked sa v noci zobudi moze prist k nam do postele a kazdu noc pride 🙂

elizita
18. feb 2017

@flavia1 a ako sa otaca postel podla svetovych stran? Kam?

sense
18. feb 2017

@nikusssa uu nas tiez tak...

flavia1
18. feb 2017

Je to popisane na nete, ktore su dobre pre dobry spanok. ide o to, na aku stranu smeruje hlava.Tej znamej to fakt pomohlo.

stastnablcha
19. feb 2017

moja ma 6 a stale je to tak ze aspon raz v noi pride... mam pocit ze ma potrebuje a potrebuje sa tulit. aj ked dufam ze uz to prestane, byvam sttrasne unavena z toho :( nepomohla ani lampicka ani rat v izbe, ani plysak ....

el6
autor
19. feb 2017

Oni tvrdia, ze sa boja tmy...dookola im vysvetlujem, ze niet dovod...aj rozpravku sme o tom citali, aby im to bolo blizsie..a prave preto nam nezaberie ani to, ze mozu prist ony...nechcu prist, lebo sa boja...kontakt potrebuju hej, len my sa aj cez den vela tulime...skusim pozriet tie svetove strany, vdaka.

el6
autor
19. feb 2017

@angellinka
nie ze by som bola pohodlna k nim chodit...ale ked ma po niekolkykrat zobudia, neviem potom zaspat, rano zas neviem vstat a som velmi unavena cez den... netrpezlivejsia, nepozornejsia, jednoducho horsia....obcas mi manzel pomoze a prespi s nimi v spalni a vtedy vidim ten rozdiel...preto by som to chcela nejak vyriesit...

janickacrazy
20. feb 2017

@el6 Tak im nechaj zasvietené také to malé svetielko do zásuvky aj celú noc, vysvetľovanie v takom prípade nepomáha veľmi, niektoré deti sa boja tmy, časom ich to prejde.