icon

Tešia sa vaše deti z darčekov?

nikpa
25. dec 2019

Prejavujú vaše deti radosť z darčekov? Teraz mam na mysli deti okolo 2 rokov a takú tu typickú detskú radosť, úsmev, výskanie, skákanie. Pýtam sa lebo náš syn sa akoby vôbec netešil, pritom dostal obľúbené hračky. Len prekvapivo pozeral a bol trochu nedočkavy kým sme mu pomohli rozbaliť ich aby sa s nimi už mohol hrať, inak nič

jana_eyre_2
25. dec 2019

Je ešte malý, daj mu na také úprimne tesenie čas.. moje deti sa z darčekov tesia, ale v takomto malom veku určite neriešili extrémne emócie z hračiek..

Dnes sme boli u svokry, švagriná má 3r syna, je uplne iný ako môj 3r a darčeky vôbec neriešil, rozbalil, pozrel ale skôr vyhľadával deti ako to, čo našiel pod stromčekom..

3petka
25. dec 2019

@nikpa Take čo videl na obrázku že si vybral sám a jezisko doniesol sa tešil ale čo nevidel tak bol taký že nevie čo. Ale najlepsi bol pri stromčeku, zazvonil jezisko a maly pribehol, pod stromom kopec darčekov a kukal potom pozrel na stôl a tam koláče a neuveriteľná radosť že aj to jezisko doniesol vraj 🙂 tak sme čakali kým mladý pán ochutnal koláčiky a až potom začal rozbaľovať 🤣

eliska13
25. dec 2019

@nikpa sú deti, ktoré sú zdržanlivejšie a také čo behajú kričia tešia sa.asi si mala iné očakávania ako bude reagovať😉

sense
25. dec 2019

Tak naozaj tesit ...sa tesila od troch rokov... Vtedy za kazdy darcek podakovala slovami: dakujem miky jezisko... V dvoch rokoch resp v 2,5 sa tesila qle nejak extrembe to neprezivala

codal
25. dec 2019

@nikpa dceři byli loni dva roky a rozbalila první dárek, začala si hrát a další ji nezajímaly. Pak si teda ještě rozbalila druhý a další už nechtěla, byla spokojená, zbytek jsem pak rozbalila já. Nějaké velké těšení neproběhlo, myslím si, že je na to malá a vlastně ani pořádně neví, na co se má těšit, jsou to vlastně první Vanoce, které víc vnímá. Myslím si, že si to naplno uzila až letos.

malapepka
25. dec 2019

@nikpa ked boli moji taki malicki, tak sa netesili nahlas, resp. to neprejavovali. Teraz ako 5 a 7 rocni sa poriadne vytesovali.
Treba mu dat cas, on je este drobcek, nerozumie tomu. Nechape, co to je, kde sa to vzalo... a v tomto veku je vacsia zabava z trhania papiera ako z obsahu.
Neboj sa, tvoje dieta je uplne v poriadku, len je este malicke.

nikpa
autor
25. dec 2019

Ďakujem pekne za vaše reakcie, trochu ste ma upokojili lebo naozaj sme boli včera zmätení z toho. Akože nečakala som extra reakciu ale napr keď prídeme k našim a vidí tam psov tak ide z koze vyskočiť takže radosť prejavit vie, no darčeky asi ešte nechápe.

malapepka
25. dec 2019

@nikpa psik je zivy tvor, tam je to obojstranne. Jasne, ze sa tvoje dieta vie tesit, vie to aj prejavit, ked sa nieco udeje alebo vidi. Ale Vianoce su ina zalezitost. On im este nerozumie. Pamatam si, ze pre mojho bola zabava potrhany papier po zemi 🤷‍♀️ darceky okolo a on sa tesil z papiera 🤦‍♀️ a vcera a dnes vyskal od radosti (ma uz 7r.)

hettinka
25. dec 2019

@nikpa je maly. Taká ta práva radosť a chápanie “Jeziska” začalo okolo 3-4 rokov, v 5-6 to bolo najviac. Potom prestali veriť a radosť už bola zasa ina.
Inak, mám 2 deti a 18-ročná sa teší veľmi a aj to ukazuje ako v americkom filme 😂. 12-ročný sa až tak nahlas neteší, ale dnes nevyliezol pol dna z izby a robil si puzzle a skladačky, čo dostal a čítal knihu.

lucyluv
25. dec 2019

Moja ma 2,5 a teda take to ocividne tesenie sa nebolo. Len sa s tym vsetkym velmi sustredene hrala, ked uz to rozbalila, takze usudzujem, ze sa jej to velmi pacilo, hoci najskor zaujala najviac bublinkova folia :D

kittykat22
25. dec 2019

@nikpa najkrajsia reakcia u nas bola v 4, 5, 6 rokoch 🙂

lavender273
25. dec 2019

@nikpa ked bude trosku starsi to bude ine. Este je dost maly nato (mozno). Moja ma 3 a len tak tak zacala vnimat Vianoce. Z jedneho darceka sa tesila 5 minut ostatne ani nevnimala. O rok to bude ine zase.

limetka69
25. dec 2019

Moj bude mat 4 vo februari a prvykrat teraz prezival vsetko, ze jezisko to bol a tak...

saluda
25. dec 2019

@nikpa ešte je maličký a nerozumie tomu pojmu darček. Proste nová hračka. A odpozorovala som, že čím menšie dieťa, tým menej hračiek ho naraz dokáže zaujať. V ten večer sa venuje maximálne dvom hračkam, ostatné buď neberie na vedomie, alebo je z toho mnozstva zmätene. Teraz sme 2 ročnému dali plyšáka, lego vláčik a Albi knižku. A tiež to nebolo nejaké trhanie papiera, vyskanie a tak..... proste aha havko, idem sa snim hrat

evuska135
25. dec 2019

Nas ma o 4m viac a vobec ho darceky nezaujimali 😁 ked uz videl co to je hned to chcel otvorit ale predtym vobec. Myslim ze su este nato maly, aj ked su deti co sa tesia

evalin88
25. dec 2019

Maly ma rok a3/4 , viac sa tesil z baliaceho papiera, ktory natrhal na male kusky, ako prvy rozbalil vlacik, ten ho zaujal a viac ani rozbalovat nechcel🙂 cize darcekov bolo viac nez bolo treba, buduci rok staci tak stvrtka....

siska53
25. dec 2019

@nikpa to cakaj skor po 3.roku, ze to tak inak budu vnimat.. este je moc maly.

vtaca
25. dec 2019

Moj 19 mesacny sa fakt tesil tym veciam, ktore sa mu naozaj pacili a vedel na co su :D ale on je taky, ze sa tesi aj kamenu na ceste, tak to bude asi individualne

matapo
26. dec 2019

...mam cerstveho dvojrocaka a ano velmi sa tesil 🙂 minuly rok to este tak nechapal a stacilo mu suchotat atrhat papier, tento rok si to uzival doslova ale verim ze aj preto ze ma este aj starsich surodencov stale veriacich na Jeziska a ti sa teda tesia kazdy rok ze uplne najviac, potom este minimalne tyzden so vsetkymi darcekmi aj spia co im je luto prestat sa hrat a odlozit 🙂 tak vzajomne sa vsetci motivuju aj v tom ocakavani, aj v tom rozbalovani a hladani toho svojho a aj v tom vzajomnom hrani...raz darmo cim viac deti tym viac radosti 🙂

majusska202
26. dec 2019

Ja mam dvojročného a tesil sa stále ako rozbaloval hovoril jeej pozri maminka. A podobne prejavy. Mame aj 9 mesačne a aj tej rozbaloval a stále nosil darčeky a hovoril páči Lujza doniesol Ježiško

diewcatqoo
26. dec 2019

Moj syn bude mat o par dni 3 roky. Dostal oblecenie, knihy, farmu so zvieratkami, detsky notebook a prihodila som tam aj krem na zvlhcenie pokozky (ma atopicky ekzem). Vsetky darceky pozrel, ze ahaaa dobre a ked uvidel krem, tak zacal vrieskat, ze ahaaa mami, jezisko ako vedel, ze vcera nam dosiel krem? Lebo vecer predtym sme dopouzivali jedno balenie 🙂 a cely vecer chodil s tym krémom a kazdemu ho ukazoval.. aj s nim vecer zaspaval 🙂)
A rano vstal uz o 4:15 s tym, ze zvieratká na farme ho cakaju a musi im dat papat. Takze tesil sa, ale svojskym sposobom 🙂
Vlani, ked mal 2 roky, tak na darceky uplne kaslal. Aj keby sme mu vtedy nedali pod stromcek nic, tak by si to nevsimol.

abdn16
26. dec 2019

@nikpa 1,5 rocny bol nadseny z baliaceho papiera a darcekovych tasiek.
Cely vecer odkladal a vykladal papier do a z tasky. Pri pohladade na tie vsetky hracky mi bolo az do placu 😁 ale beriem to tak, ze je este maly