icon

Tipy na šetrenie pri výbave pre bábätko

Včera o 19:23

Dnes tu bola jedna téma, aké je dieťatko drahé a ako sa zníži komfort mamičke, keď zostane na materskej. Áno, je to fakt, ale práve preto som založila túto tému, aby sme možno pomohli nastávajúcom mamičkám, ktoré sa nevedia ešte orientovať... Samozrejme, rešpektujem mamičky, ktoré si chcú kúpiť všetko nové, chápem, že nie každý chce mať veci z druhej ruky.
Ja mám po dlhšej dobe štvrté dieťa. Po starších deťoch som všetko dala preč, buď predala, ale väčšinu darovala, to znamená, že všetko som si musela zháňať nanovo.
Kočík som kúpila od kamarátky, trojkombinaciu za 300€, perfektný, moderný, žiadna haraburda. Postieľku mám z bazosa za 40€ aj s matracom, pani mi k nemu darovala aj periny a obliečky. Všetko oblečenie som zohnala zadarmo cez internet, oprala, pretriedila, väčšina veci vyzerá ako nových. Čo som nepotrebovala, posunula som ďalej. Ohrievacku na fľaše som nepotrebovala, ohrievam v hrnci, odsávačka mlieka mám tiež od kamošky. Stále sledujem internetové bazary, naposledy som napríklad zohnala úplne zadarmo detskú kuchynku, hojdacku, odrážadlo. Veľmi veľa ludi sa zbavuje veci, len treba sledovať. Viem, že toto nie je univerzálny návod pre všetkých, ale pre mňa je dôležité aj ekologické hľadisko, nakoľko dieťatko toho naozaj veľa nepotrebuje a je mu naozaj jedno, či je oblečené v novom alebo nosenom oblečení. Ušetrené peniaze radšej dám starším na to, čo potrebujú.
Ak máte ďalšie tipy, ako a na čom ušetriť, sem s nimi😉

Strana
z2
katica06
Dnes o 07:58

@anonym_autor plne tá chápem moje deti spali v postieľke v ktorom som spala kedysi ja, brat aj sesternica vyrobenom v r 1978, vo fusaku vyrobenom asi v 1980, a jedli v stoličke s rovnakým dátumom výroby, boli v ohradke ktorú naši kupovali s pod ruky v roku 1979. Boli oblečení vo veciach ktoré nosili kamoškyna dcéra a neter. A z nikoho neubudlo

anonym_496085
Dnes o 07:59
@bluka2

@anonym_496085 Čo presne ti robí radosť na spotrebných veciach? nič v zlom, len ma to zaujima odkiaľ prichádza potešenie, najmä keď to nie je ani nejako užitočné.

@bluka2 tak hormony robili divy,takze pod ich vlyvom som nakupovala.Ale je pravda,ze pri 5tom,som uz trosku zlenivela tam,to prebral muz a vzdy ked sme vstupili do tesca,hned smer medzi detske oblecenie,alebo lidl.No vzdy som si odmiesla popri beznom nakupe aj nieco nove.

bluka2
Dnes o 08:09
@anonym_496085

@bluka2 tak hormony robili divy,takze pod ich vlyvom som nakupovala.Ale je pravda,ze pri 5tom,som uz trosku zlenivela tam,to prebral muz a vzdy ked sme vstupili do tesca,hned smer medzi detske oblecenie,alebo lidl.No vzdy som si odmiesla popri beznom nakupe aj nieco nove.

@anonym_496085 možno záleží aj od supermarketu, ja bud do tých uličiek ani nejdem alebo ak to zahliadnem z hlavnej uličky, sa mi to zdá veľmi malé 😀

anonym_496085
Dnes o 08:15
@bluka2

@anonym_496085 možno záleží aj od supermarketu, ja bud do tých uličiek ani nejdem alebo ak to zahliadnem z hlavnej uličky, sa mi to zdá veľmi malé 😀

@bluka2 tak ja hlavne pozeram na velkosti,ale je pravda ze su rozne velkosti aj ked je 1na a ta ista velkost.
No ako prvorodicka som sa nedivala na velkosti a vsetko som kupovala 3m,6m,9m,ci 12m.Potom som zbadala na 1 obale velkosti od narodenia,a zistila som,ze mam kopu oblecenia ale pre babätko do porodnice ziadne.Takze uz pozeram,len podla velkosti.

mia667
Dnes o 08:24
@anonym_8c8b8e

@mia667 no tak to aby si nenavstevovala ani bazeny, kupaliska, mhd. Sadnes si tam, kde sedel predtym clovek s inkontinenciou a mas to na gatiach.

@anonym_8c8b8e dievcata, topiaci sa aj slamky chyta ja viem. Ale nechodime ani autobusom ani na kupaliska 🫣
A nenakupujeme ani v pepco ani sinsay. 🫡
A ked kupujete z druhej ruky co mate znacky lv gucci prada a a ine ci ako 😅 och baby len ako urazit. Som vzdelana dostatocne ale decku neoblieciem tricko po 3 detoch ani topanky ani nic. Kazda nech si uzna za vhodne. Pekny den

mia667
Dnes o 08:25
@anonym_405b60

@mia667 No ja by som ani MHD necestovala, na tom sedadle niekto sedel pred tebou😏🤦‍♀️
Najistejsie bude doma sediet a pre istotu sa do igelitu zabalit😄😆

@anonym_405b60 nie som odkazana na mhd 🤫

anonym_496085
Dnes o 08:31
@mia667

@anonym_8c8b8e dievcata, topiaci sa aj slamky chyta ja viem. Ale nechodime ani autobusom ani na kupaliska 🫣
A nenakupujeme ani v pepco ani sinsay. 🫡
A ked kupujete z druhej ruky co mate znacky lv gucci prada a a ine ci ako 😅 och baby len ako urazit. Som vzdelana dostatocne ale decku neoblieciem tricko po 3 detoch ani topanky ani nic. Kazda nech si uzna za vhodne. Pekny den

@mia667 tak topanky hadam nikto nekupuje z 2hej ruky,ked kazde dietatko ma inu nohu,klembu.To nedavam,ani medzi mojimi detmi.Aj tak ich vzdy znicia,takze napr.zimna obuv 2krat,oblecenie tak zaflakuju,ze sa to neda ani oprat,tak bud ako handra sa pouzije alebo to zahodim,alebo dam do kosa na veci.Topanky do kosa.
Ale inac kupalisko,dovolenky by si mohla trosku detom dopriat,nech vidia svet.Nielen doma byt.

mia667
Dnes o 08:37
@anonym_496085

@mia667 tak topanky hadam nikto nekupuje z 2hej ruky,ked kazde dietatko ma inu nohu,klembu.To nedavam,ani medzi mojimi detmi.Aj tak ich vzdy znicia,takze napr.zimna obuv 2krat,oblecenie tak zaflakuju,ze sa to neda ani oprat,tak bud ako handra sa pouzije alebo to zahodim,alebo dam do kosa na veci.Topanky do kosa.
Ale inac kupalisko,dovolenky by si mohla trosku detom dopriat,nech vidia svet.Nielen doma byt.

@anonym_496085
By si sa cudovala, kolko zien v mojom okoli kupuje pouzitu obuv alebo kamaratky medzi sebou vymienaju aj po 3-4 detoch co je za mna chore.. Kto povedal ze sme iba doma ? Ty mas zdrave deti vsak ? Vyssie pisem ze mam dieta ZTP cize nieje to take jednoduche ako so zdravymi detmi 🙂 .
Riesime tu vybavu a oblecenie nie ci som JA doma alebo vo svete alebo cokolvek. 🫢
Pre niekoho je bezne ist na kupalisko pre nas nie. Pekny den

anonym_496085
Dnes o 08:40
@mia667

@anonym_496085
By si sa cudovala, kolko zien v mojom okoli kupuje pouzitu obuv alebo kamaratky medzi sebou vymienaju aj po 3-4 detoch co je za mna chore.. Kto povedal ze sme iba doma ? Ty mas zdrave deti vsak ? Vyssie pisem ze mam dieta ZTP cize nieje to take jednoduche ako so zdravymi detmi 🙂 .
Riesime tu vybavu a oblecenie nie ci som JA doma alebo vo svete alebo cokolvek. 🫢

@mia667 tak setria az znicia detom nohy.

anonym_405b60
Dnes o 08:42
@mia667

@anonym_496085

@mia667 Naozaj odporucam ten igelit a ani z domu nevychadzat.

mia667
Dnes o 08:43
@anonym_496085

@mia667 tak setria az znicia detom nohy.

@anonym_496085 Blbcom nevysvetlis. Tvaria sa ze vsak nosili ich 2-3 mesiace ze nie su znicene ale ako nove 😅 Ale to nieje moja starost. Ja radsej ozeliem zakusok alebo kavu v meste a kupim synovi nove.

mia667
Dnes o 08:44
@anonym_405b60

@mia667 Naozaj odporucam ten igelit a ani z domu nevychadzat.

@anonym_405b60 Dobre moja 🩷 dam na teba

zuzanka.zuzu
Dnes o 09:45

zaujímavá téma kde sa ktorá predbieha čo kúpila staršie a obnosenejšie 😀 zatiaľ na naviac zaujalo že jedno oblečenie nosí 6-7 chlapcov a fusak z r.1980 🙈😂 ale stále slabota, čakám ďalšie perly, pome....

autor
Dnes o 10:12
@zuzanka.zuzu

zaujímavá téma kde sa ktorá predbieha čo kúpila staršie a obnosenejšie 😀 zatiaľ na naviac zaujalo že jedno oblečenie nosí 6-7 chlapcov a fusak z r.1980 🙈😂 ale stále slabota, čakám ďalšie perly, pome....

@zuzanka.zuzu vieš, toto nie je o vysmievanie sa z niekoho, kto chodí v obnosených veciach. Veľa z nás to berie prakticky, ekologicky, aby tu po nás len potopa nezostala... Je to len ukážka toho kde a ako sa dá ušetriť, možno pár tipov pre budúce mamičky, ktoré začínajú s nákupmi pre bábätko a nevedia sa orientovať. len tak mimochodom, ja takisto nie som odkázaná na obnosené veci, nemáme problém s finančnou stránkou, bývame v päťizbovom dome, hypotéku máme splatenu, máme dve autá, aj na dovolenky chodíme, dcére platíme VŠ...Je to o našom nastavení, nekupovať zbytočnosti, tým pádom zostane kopec peňazí na iné veci. Aj staršie decká sú zvyknuté naalriklad na vinted či bazos a vôbec im to nerobí problém. A to už je jedna vysokoškoláčka.

bluka2
Dnes o 10:21
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu Vies co, srandovne tie stare veci su kvalitou casto omnoho lepsie. Mozem porovnat, lebo na africkych trhoch najdem sem tam take "perly" ako minule pre seba fakt pekne sortky. Pozriem na znacku a uz tym stylom pisma vidim, ze to su lacoste asi fakt z minuleho storocia. Ale este mali zosite vacky, takze predpokladam, ze ich nikto nepouzival, lebo tak aj vyzerali. Mam ich aj niekde v profile odfotene. Teraz vyhadzujem bluzky, ktore som si kupila pred 10 rokmi od poulicnych predavacov (charita z europy) a to boli take kusky, ze stale som ich mala do roboty na sebe.
Pocas korony som si nakupila aj "normalne" online povedzme z Massimo Dutti kus za 200 a pod., ale poviem ti, z tych kuskov uz nemam dlho nic, celkom rychlo sa opotrebovali. Teraz je ta produkcia nastavana, aby si musela kupovat znovu, znovu a znovu, takze ja sa tymto starym kuskom vzdy potesim.
Inak moj syn (7r.) dostal teraz gate po niekom inom, asi 5 kusov v ako novom stave. Ale toto ani ja nechapem, lebo po nom sa gate nedaju posunut naozaj nikomu

anonym_ee36cb
Dnes o 10:32
@mia667

@anonym_autor Nehnevaj sa, ale aby som mala deti ako na páse a žobronila handry z internetu tak nie ďakujem. Moje dieťa ma rôzne diagnózy. Peniaze obraciame ako vieme, ale aby mi nosilo oblecenie po 3 4 detoch to ozaj nie. Kazda domacnost je iná a hygienicke navyky su tiez rozne, cize radsej kupim tricko z vypredaja za 2€ ako po 3 detoch dopotene, preprate, ogrcané sem tam dosoplene... Ruku na srdce ktore dieta si neutiera sopel do rukava ? Spodne pradlo detto. Teplaky ? Kolko chlapcom ujde sem tam kvapka do nohavic ? A teraz si predstav 4 deti a jedny teplaky.
Takže namiesto čokolady alebo kavy v kaviarni kupim synovi teplaky za 5€ sem tam vychytam aj za 3€ 🙂

@mia667 A ja radšej kúpim bazárový kúsok šitý na slovensku z kvalitných materiálov a férovým prístupom k tým, ktoré ho šijú ako kúpiť lacné nohavice z pepca za 5€. To nie je žobronenie o veci na internete. Takto nakupujú aj ľudia, ktorí na to ani trošku odkázaní nie sú. Lebo je škoda vyhadzovať kvalitný kúsok oblečenia. Je okay, ak ty nakupuješ inak, ale nehaň nakupovanie na bazári ako keby sme všetky špinavé matky ktoré dieťaťu kúpia roztrhané vypraté nohavice.

anonym_405b60
Dnes o 10:37
@anonym_ee36cb

@mia667 A ja radšej kúpim bazárový kúsok šitý na slovensku z kvalitných materiálov a férovým prístupom k tým, ktoré ho šijú ako kúpiť lacné nohavice z pepca za 5€. To nie je žobronenie o veci na internete. Takto nakupujú aj ľudia, ktorí na to ani trošku odkázaní nie sú. Lebo je škoda vyhadzovať kvalitný kúsok oblečenia. Je okay, ak ty nakupuješ inak, ale nehaň nakupovanie na bazári ako keby sme všetky špinavé matky ktoré dieťaťu kúpia roztrhané vypraté nohavice.

@anonym_ee36cb Na bazari su isto len veci z kvalitnych materialov site na SK 😏

anonym_ee36cb
Dnes o 10:39
@anonym_405b60

@anonym_405b60 čítanie s porozumením nehovorí nič? JA nakupujem na bazári iba také oblečenie. JA si radšej vyberiem bazárový kvalitný kúsok ako nohavice z pepca.

mia667
Dnes o 10:42
@anonym_405b60

@anonym_405b60 Ale nechaj ju nech sa ohana kvalitnymi kuskami. Hlavne ze tuto vyssie pisali ze nosia tu istu vec 4 deti. A urcite to nie su kvalitne kusky ale tie lacne dosupne znacky vyssie spominane. Ked si 💩 do ust tak poriadne.

anonym_ee36cb
Dnes o 12:31
@mia667

@anonym_405b60 Ale nechaj ju nech sa ohana kvalitnymi kuskami. Hlavne ze tuto vyssie pisali ze nosia tu istu vec 4 deti. A urcite to nie su kvalitne kusky ale tie lacne dosupne znacky vyssie spominane. Ked si 💩 do ust tak poriadne.

@mia667 druhá čo nevie čítať? Ak ja nakupujem na bazari len takéto oblečenie, tak od kedy to znamená, že tak nakupujú všetky?

Strana
z2