icon

Tri skupiny matiek na materskej. Kde patríte vy?

Včera o 14:28

Podľa mňa existujú 3 skupiny matiek na MD

1: matky ktoré sa za celú materskú nepohli od svojho dieťaťa možno chciac či nechciac muz nebol nápomocný alebo babka, svokra nechcela strážiť alebo nemali vôbec žiadne stráženie
2 : normálna skupina matiek ktoré si chodia občas vyhodit z kopýtka a pomáha aj manžel, babka,svokra ...
3. A myslím najviac rozmaznaná skupina ktorá poňala materskú ako naozajstnu dovolenku oddych a manžel má homeoffice alebo je podnikateľ a ženy si chodia kde chcú, decko stráži opatrovateľka a po MD sa nechystajú do roboty lebo čo keď dieťa ochorie atď atď , ďalej na každodenne kávičky, wellnessik nakupovanie je ich každodenná práca, po kavičkach a v piatok alebo v sobotu idú s kamoškami na diskotéku a sú tam až do rána

....ja sa priznám že som niečo medzi 2 a 3 lebo rada chodím s kamoškami v piatok na diskotéku som ešte mladá cize niesom moc vybehana ale som aj doma pri malej ...

Ktorá skupina ste alebo by ste chceli byť ? Ako to vnímate celé mala by to byť dovolenka ,alebo len sa má žena starať počas MD o manžela dieťa a domácnosť ??

anonym_aea272
Včera o 14:48

@anonym_autor mne tam chýba 4. Skupina. Ja by som chcela byť matkou na md plus čiastočný úväzok. Strašne ma bavila moja práca, chcela by som ísť na čiastočný úväzok, ale v našej práci také neexistuje. Takže pre mňa ideál by bol 3 dní práca, 4 dní starostlivosť o dieťa a domácnosť. Cez víkend by pomohol manžel a dalo by sa aj zrelaxovať. Ale inak sa momentálne radim do skupiny 2.

anonym_4d1833
Včera o 14:58

Nechodim nikde kedze to nemam rada, som uplny introvert, ale deti sa rada zbavujem. :D mat pokoj a cas pre nas. :D

anonym_1d3d46
Včera o 15:00

Ja by som bola za MD na striedacku s otcom, kludne aj po tyzdni si striedat sluzbu pri postielke, vysavaci a sporaku (samozrejme nie od plne dojceneho babatka)

anonym_1359dc
Včera o 15:20

Žiaľ 1.
Aj mama pomáhala koľko vedela, len 4 deti tiež nikto nechce len tak hockedy opatrovať.

anonym_6e226e
Včera o 15:24

@anonym_autor podľa mňa si poriadne vedľa...alebo si vynechala ďalšie skupiny, nikdy v živote nepomohla svokra ani na päť minút, nikdy som nešla,, za to som pracovala na plný úväzok.
Najlepšia kamarátka vyštudovala vš bez vyhodenia si z kopýtka,, a pomoci svokry atd. Veľa báb z pracovalo aspoň na čiastočný úväzok.

autor
Včera o 15:27
@anonym_6e226e

@anonym_autor podľa mňa si poriadne vedľa...alebo si vynechala ďalšie skupiny, nikdy v živote nepomohla svokra ani na päť minút, nikdy som nešla,, za to som pracovala na plný úväzok.
Najlepšia kamarátka vyštudovala vš bez vyhodenia si z kopýtka,, a pomoci svokry atd. Veľa báb z pracovalo aspoň na čiastočný úväzok.

@anonym_6e226e ja som dala len tie ktoré má napadli, čiastočny som nejako zabudla

katica06
Včera o 15:33
@anonym_autor

@anonym_6e226e ja som dala len tie ktoré má napadli, čiastočny som nejako zabudla

@anonym_autor ja nie že som nemala na nejakú oprarovatelku, ale som musela pracovať na plný úväzok aby sme mali na živobytie.
Potom je tu skupina samoživiteľiek ktoré si tiež nemožu dovoliť luxus trcať doma tri roky.
Že ty si zabudla 😱😱😱tak pridaj ďalšie skupiny

anonym_e71184
Včera o 16:46

Niečo medzi 2-3, síce nechodím pijúc víkendy do mesta, ale aspoň raz ročne idem aj na pár dňový výlet bez detí a bez muža, a asi 2-3x vybehnem s kamoškami von na víno/večeru 🙂. A síce už nie som na materskej ale aj vtedy to tak bolo. Teraz normálne pracujem part time za full time plat užívam si aj život matky, aj život manželky a aj život ženy.

anonym_70a68b
Včera o 17:40

@anonym_autor 1
Ale mam kamosku 3, ta k tomu ani nevari ani neupratuje, 3 deti doma

anonym_fa257d
Včera o 18:08

@anonym_autor som skupina 1

agnes28
Včera o 18:12

@anonym_autor chciac či nechciac😂

anonym_f311a7
Včera o 18:22

Napríklad ja ani neviem do ktorej skupiny by som sa zaradila :D máme dve maličké deti, manžel chodí do práce, prichádza okolo 3 domov, potom sa venujeme deťom spolu. Popravde nemá nám kto pomáhať sme na deti sami dvaja, ale cítila som, že sa asi zbláznim, ak nebudem mať nič svoje :D takže som si začala trošku privyrábať spoluprácou s kozmetikou, ale skôr je to pre mňa taký relax, únik od reality :D inak nechodím nikde, len s deťmi a mužom ako rodina už 3 roky :D

anonym_a8cc75
Včera o 18:55

Ja som skupina 1, mám 2 deti a nikto mi nepomáhal ani nepostrazil nikdy deti, nemajú záujem. Manžel trochu pomôže keď má čas, no aj tak väčšina starostlivosti o deti je na mne.

zuzi0911
Včera o 19:07

Ja som 1 ...ale len preto,že ja nedám nikomu dieta aj ked by ho chceli ...

anonym_342650
Včera o 19:08
@zuzi0911

Ja som 1 ...ale len preto,že ja nedám nikomu dieta aj ked by ho chceli ...

@zuzi0911 Presne ako keby som to ja pisala 🙂

anonym_d83f0a
Včera o 19:14

@anonym_autor Ja som nieco medzi 1 a 2 skupinou. 3. u mna absolutne nehrozi. Nemame na to financie 😀

maryetta
Včera o 19:37

1 a musim povedať že mi to aj vyhovuje. Našli sme si systém.

anonym_12d0db
Včera o 19:58

Ja ked som mala prve tak som bola 2, to som bola mladucka a rodicia mi vela pomahali, teraz mam druhe dietko a som v supine 1. Byvam daleko od rodicov a nemam tu absolutne nikoho kto by mi deti postrazil alebo pomohol.

anonym_8ed4e4
Včera o 20:16

Ja asi 3.. jasne ze nie vsetko na mna plati ale vacsina z toho sedi.. varovky mam kedy chcem, kolko chcem, muz podnika, po MD sa nechystam do roboty, upratuje mi upratovacka.. ale nechodim kazdy den na kavicky a ani kazdy vikend s kamoskami pit, to ideme tak raz za polroka aj s muzom.. a wellnesiky chodime vscsinou aj s dietatom