icon

Tri spánky u ročného dieťaťa. Nie je to veľa?

swojska
5. jan 2014

?

luba28
•
5. jan 2014

je to vela,uz by malo spat len na obed,...a kedy chodi vecer??,,a kedy vstava rano????

miku1
•
5. jan 2014

@swojska Záleží od toho kedy vstáva a kedy chodiť spávať. Moja vstávala o 5.00 hod., a o 8.00 hod. už spala. Taktiež záležalo ako dlho doobedu spala, ak spala len hoďku dve, tak jej to tiež vychádzalo na 3 spánky, ak to doobedu potiahla do 12.00 hod. tak spala len 2x denne. Ale v tom veku to bolo častejšie 3x denne. Deti sú rôzne, kámoškyna malá spala v tom veku už len 1x denne.

swojska
autor
•
5. jan 2014

@luba28 vcer chodi spat o 7mej, vstava o 7mej..potom ide spat o 1Otej o 1dnej spi tak do pol 3tej a o 5tej si zasa pyta.niekedy to prekoname..inokedy je velmi mrzuty

luba28
•
5. jan 2014

@swojska uz by som ho o 10:00 nedavala,ale ked je spachtosik,tak asi chce 🙂 ,....ale je to dost,...

jaaty
•
5. jan 2014

no, na jeden spánok to tak ľahko ešte nezmeníš, keď si vyžaduje tri 😉 . Na začiatok ho skús navyknúť výlučne na 2 spánky a o takého pol roka prejdeš aj na 1.
Keď ho dávaš o 10,00 hod, dokedy Ti spí, keď o 13,00 ide spať opäť? Veď to sa nestihne ani naobedovať, nie ešte sa unaviť.

swojska
autor
•
5. jan 2014

@jaaty zle som napisala..ide spat medzi 8.30/9.00 ////spi to pol 11tej o pol1dnej obeudej a okolo 1dne ide spat..proste si pyta, zmoli sa..niekedy potiahne do pol 2hej ....a spi tak do 3tej..opiatej je zasa uzmoleny

..v noci je hore o 1tej, o 3tej,,a o 7mej vstava..je kojeny

kristiii
•
5. jan 2014

@swojska nechápem, ak na ňom vidíš že tie 3 spánky potrebuje, že je inak mrzutý, nemáš čo riešiť, proste ho nechaj spinkať. Niektoré deti v tomto veku potrebujú viac spánku, iné menej, v jednom roku ešte nie je na mieste posudzovať či je to vela alebo málo, hlavne aby spokojný a oddýchnutý.

bambinkaa
•
5. jan 2014

@swojska kamoskyn syn a susedkina dcerka maju persne tento system spania, tiez maju rok a rok a 2 mesiace. Ja si myslim ze ked si to dieta same ziada, tak treba mu to nechat. A este si myslim, ze je to ake super 😀 ja by som to hned brala, keby som mohla tolko spat 😀 Nasa nespi od 1 roka ani minutu cez den a teraz som dosla k vycerpanosti a k unave neskutocnej, mam strasny deficit spanku, kedze dobieham robotu okolo domacnosti v noci, lebo pri takom aktivnom zivom dietati ako je nasa sa to neda cez den urobit. A to si predstav kolko vela spadne, alebo podkne sa, buchne sa, lebo uz je unavena aj ona a uz od 17. hod. som jej iba v patach a snazim sa ju upozornovat, ze tu roh, tam roh, pozor aby nepadala. Neviem ci je dobre nutit male, aby nespali, ked potom Ti bude taky unaveny a z toho byvaju len urazy...ci nenechat pekne nech si sam vytvara system, co je mu dobre?

marissenka
•
5. jan 2014

skus ho naucit na 2x,za par mesicov uz len raz...mne obe deti nieco po roku spavali uz len raz 2-3 hodiny...radsej nech spi menej casto a dlhsie,ako kazdu chvilku po troske. treba unavu prekonat neakou aktivitou,napapat a spat...zo zaciatku to bude tazke,ale casom si zvykne na novy rezim.
@swojska

marissenka
•
5. jan 2014

@bambinkaa dnes som akurat citala clanok,ze deti v 2 rokoch aj ked nespia,treba stale skusat davat poobede spat...nas 4 rocny ked nejde poobede spat,tak je neskutocne upistany,chyba mu to.potom sa vecer,iba tacka.neni dobre takto nechat dieta vycerpat.kamoska toto robila s malou,tiez ze jej nechce spat poobede, o pol 7 vecer mala doslova odpadla od unavy.jej to vyhovovalo.v skolke jej teraz zazracne spi,ale zas vecer ide neskor spat cca o 9.niekedy sa unava prejavuje zvysenou aktivitou,preto sa nam nezda,zeby dieta potrebovalo spat.

lydia22
•
6. jan 2014

Moja dcera ma 13 mesiacov doteraz spavala dva spánky teraz už skušame na jeden len problém je ten že ona maličko spí este tak v kočíku pospi tu hodinu a pol ale doma nie a to ked mala dva spánky tak prvý dala niekedy pol hodinu a druhý tak hodinu a to v noci sa este budí kedže je kojená, ono sa to myslím samo postupne upraví syn mi prešiel na jeden spánok v 15 m sám od seba teraz ma 4,5 a ked je doma cez den nespí vobec a pekne vydrží do večera aspon skor zaspí večer tak je to od jeho 3 rokoch v skolke ale spí.

bambinkaa
•
6. jan 2014

@marissenka ano presne tak, plne suhlasim a tiez sa nevzdavam, denno denne ju davam spat v rovnakom case, ale vysledok ziadny, nic sa nemeni, akurat je postielka totalne znicena. Ale nevzdam sa ani tak. Ona uz vie, ale spat nechce, aj to povie, nebudem buvat. A spieva si tam, skace, niekedy velmi skace, az mam pocit, ze sa to tam rozpadne, hra sa, snazi sa rozobrat matrac, vankus, paplonik, plysaka atd. No spanie nepride, ona ma v tom jasno 😉 Ja si myslim, ze by si rada pospala, aj by si oddychla, lebo to potrebuje, ale nevie sa s tym zmierit, to je pre nu strata casu. Ale nevzdam sa 🙂

sashha
•
6. jan 2014

Náš drobec spáva po raňajkách, po olovrante a v noci pravidelne od pol roka medzi 19-20:00 a prespí celú noc do 7-8:00.... denné spánky má 1-2 hodinové....mal 14 mesiacov.... niekedy má len 1 denný spánok - 2-hodinový...