Tri spánky u ročného dieťaťa. Nie je to veľa?
?
@swojska Záleží od toho kedy vstáva a kedy chodiť spávať. Moja vstávala o 5.00 hod., a o 8.00 hod. už spala. Taktiež záležalo ako dlho doobedu spala, ak spala len hoďku dve, tak jej to tiež vychádzalo na 3 spánky, ak to doobedu potiahla do 12.00 hod. tak spala len 2x denne. Ale v tom veku to bolo častejšie 3x denne. Deti sú rôzne, kámoškyna malá spala v tom veku už len 1x denne.
no, na jeden spánok to tak ľahko ešte nezmeníš, keď si vyžaduje tri 😉 . Na začiatok ho skús navyknúť výlučne na 2 spánky a o takého pol roka prejdeš aj na 1.
Keď ho dávaš o 10,00 hod, dokedy Ti spí, keď o 13,00 ide spať opäť? Veď to sa nestihne ani naobedovať, nie ešte sa unaviť.
@swojska nechápem, ak na ňom vidíš že tie 3 spánky potrebuje, že je inak mrzutý, nemáš čo riešiť, proste ho nechaj spinkať. Niektoré deti v tomto veku potrebujú viac spánku, iné menej, v jednom roku ešte nie je na mieste posudzovať či je to vela alebo málo, hlavne aby spokojný a oddýchnutý.
@swojska kamoskyn syn a susedkina dcerka maju persne tento system spania, tiez maju rok a rok a 2 mesiace. Ja si myslim ze ked si to dieta same ziada, tak treba mu to nechat. A este si myslim, ze je to ake super 😀 ja by som to hned brala, keby som mohla tolko spat 😀 Nasa nespi od 1 roka ani minutu cez den a teraz som dosla k vycerpanosti a k unave neskutocnej, mam strasny deficit spanku, kedze dobieham robotu okolo domacnosti v noci, lebo pri takom aktivnom zivom dietati ako je nasa sa to neda cez den urobit. A to si predstav kolko vela spadne, alebo podkne sa, buchne sa, lebo uz je unavena aj ona a uz od 17. hod. som jej iba v patach a snazim sa ju upozornovat, ze tu roh, tam roh, pozor aby nepadala. Neviem ci je dobre nutit male, aby nespali, ked potom Ti bude taky unaveny a z toho byvaju len urazy...ci nenechat pekne nech si sam vytvara system, co je mu dobre?
skus ho naucit na 2x,za par mesicov uz len raz...mne obe deti nieco po roku spavali uz len raz 2-3 hodiny...radsej nech spi menej casto a dlhsie,ako kazdu chvilku po troske. treba unavu prekonat neakou aktivitou,napapat a spat...zo zaciatku to bude tazke,ale casom si zvykne na novy rezim.
@swojska
@bambinkaa dnes som akurat citala clanok,ze deti v 2 rokoch aj ked nespia,treba stale skusat davat poobede spat...nas 4 rocny ked nejde poobede spat,tak je neskutocne upistany,chyba mu to.potom sa vecer,iba tacka.neni dobre takto nechat dieta vycerpat.kamoska toto robila s malou,tiez ze jej nechce spat poobede, o pol 7 vecer mala doslova odpadla od unavy.jej to vyhovovalo.v skolke jej teraz zazracne spi,ale zas vecer ide neskor spat cca o 9.niekedy sa unava prejavuje zvysenou aktivitou,preto sa nam nezda,zeby dieta potrebovalo spat.
Moja dcera ma 13 mesiacov doteraz spavala dva spánky teraz už skušame na jeden len problém je ten že ona maličko spí este tak v kočíku pospi tu hodinu a pol ale doma nie a to ked mala dva spánky tak prvý dala niekedy pol hodinu a druhý tak hodinu a to v noci sa este budí kedže je kojená, ono sa to myslím samo postupne upraví syn mi prešiel na jeden spánok v 15 m sám od seba teraz ma 4,5 a ked je doma cez den nespí vobec a pekne vydrží do večera aspon skor zaspí večer tak je to od jeho 3 rokoch v skolke ale spí.
@marissenka ano presne tak, plne suhlasim a tiez sa nevzdavam, denno denne ju davam spat v rovnakom case, ale vysledok ziadny, nic sa nemeni, akurat je postielka totalne znicena. Ale nevzdam sa ani tak. Ona uz vie, ale spat nechce, aj to povie, nebudem buvat. A spieva si tam, skace, niekedy velmi skace, az mam pocit, ze sa to tam rozpadne, hra sa, snazi sa rozobrat matrac, vankus, paplonik, plysaka atd. No spanie nepride, ona ma v tom jasno 😉 Ja si myslim, ze by si rada pospala, aj by si oddychla, lebo to potrebuje, ale nevie sa s tym zmierit, to je pre nu strata casu. Ale nevzdam sa 🙂
Náš drobec spáva po raňajkách, po olovrante a v noci pravidelne od pol roka medzi 19-20:00 a prespí celú noc do 7-8:00.... denné spánky má 1-2 hodinové....mal 14 mesiacov.... niekedy má len 1 denný spánok - 2-hodinový...

je to vela,uz by malo spat len na obed,...a kedy chodi vecer??,,a kedy vstava rano????