icon

Trojmesačný syn zaspí len na rukách

rencika8
29. júl 2014

Prosím poradte. Mame troj mesačného syna a od začiatku mame problem zo spaním. Zaspí väčšinou len na rukách keď ho hojdám a potom držím ako náhle ho položím do postielky tak je do pol hodiny hore. Občas sa mu podarí zaspať aj samému ale to je tiež maximálne nj hodinku. V noci problém nemame ,nakrmim,uložím a zaspinká sám. Máte niektorá podobnú skúsenosť? alebo myslíte že som si malého tak naučila a už ho bude problém odnaučiť? Ja som ho veľa krát skúšala nechať zaspať len tak v postielke a bola som pri nom ale veľmi plakal až sa zadúšal.

Strana
z2
rencika8
autor
29. júl 2014

@stanislavao pretože v kočiku zaspí maximálne na hodinu zobudí ho bud idúce auto alebo niečo ine

charlie1980
29. júl 2014

@diana_81 A tak je to spravne ! Nech kazda robi tak ako to citi a hlavne nech je spokojne babatko. No a po tom, co som si precitala dnes vecer v skupine, je mi strasne strasne smutno, lebo sa stalo nieco, co by sa nikdy stavat nemalo 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 A preto, kazda mamina nech sa stara o dietatko s laskou a porozumenim, lebo tie chvile sa uz nikdy nevratia a mozno uz ani nikdy viac nebudu 😢 😢 😢 @jana_eyre

rencika8
autor
29. júl 2014

@elisaeli skúsala ,nezaberalo ☹
@bosoriak krásne si to napísala :-*

rencika8
autor
29. júl 2014

@charlie1980 čo sa stalo?

anitra11
30. júl 2014

@rencika8 tiež si myslím, ako písali niektoré maminy vyššie, že "nenaučila". Dieťatku treba pomôcť zaspávať, a zvlášť takému malinkému, a nie ho stresovať a nebodaj "nechať vyrevať". Ja nie som zástanca metódy "nechať vyrevať". My sme našu nosili (a ešte aj teraz niekedy nosíme) veľmi dlho a teraz cez obed zaspí síce v kočíku, ale poobedný spánok nám robí ešte trošku problémy, tam sa musíme dojčiť a nosiť, váľať po veľkej posteli, a zase nosiť ... No niekedy katastrofa. Ale nevadí, je naša jediná, mali sme ju dosť neskoro a keď to potrebuje a nedá sa jej zaspať, tak som pri nej a pomôžem jej. Však to tak hádam nebude robiť do 15-tky 😀 😀 😀

me_to_you
30. júl 2014

take male drobciatko potrebuje lasku a opateru... este nie je ani "naucene" a ani "zhyckane".. potrebuje citit matku a otca, buduje si zakladne vztahy a doveru.. tri mesiace su velmi malo na to aby malo nejaky svoj pevny rezim... 🙂 viem ze je to unavne a vycerpavajuce ale ked bude mat 15 tak ta posle s prehladom do haja, ze nemas otravovat s pusou na rozlucku... 🙂

ladytt
30. júl 2014

Aj moja zaspáva iba na rukách, vôbec to neriešim. Určite by som nenechala vyrevať. Určite chudáčik z toho nebude mať dobrý pocit a ani ty nie keď budeš pozerať ako sa trápi. Podľa mňa nie je nič krajšie ako pozerať ako pokojne v náručí zaspáva 🙂 spokojnučko u maminky, keď cíti vôňu, pohyb ako v brušku. Mám doma dve malé deti, kopec roboty, ale nejaký poriadok alebo jedlo musí počkať, ten maličký človiečik má prednosť 😉
Inak nám pomáha cez deń Manduca-ergonomický nosič, môžem aj porobiť aj mi tam zaspinka.

althejka
30. júl 2014

moj zaspaval iba na rukach do jedneho roka. nelutujem ani jeden krat :o) ked uz bol slonik, zacal zaspavat v posteli, ja pri nom. a ked zachrnel,zdrhavam :o)

diana_81
2. aug 2014

@rencika8 inak preslo par dni a ja fakt na to zaspavanie na bruchu nedam dopustit. Musim vystihnut spravny moment ked zacina byt umrncany od unavy, vtedy ho nadojcim a dam odgrgnut a dam opatrne spiaceho do postielky.este ho chvilku drzim kym sa uplne telicko uvolni v novej polohe. Zaspi ale po chvilke je ako pises hore. Vtedy pomaha ho otocit na brusko a tym, ze je to namahave a on vlastne chce spat tak ho to zlomi. Hladkam ho po chrbatiku a on sa chvilku jeduje, potomsa upokoji, privrie ocka a si da hlavku nabok a podda sa unave... Mne tak posledne dni spi uzasne... Vzdy davam najprv normalne spinkat a ked sa mrvi ta poloha na brusku ho uzemni, nerozhadzuje ruckami, je pokojny. Skus 🙂 u dcery som to VOBEC nerobila, vzdy len bok ci chrbat... bojujeme so spankom odjakziva... Teraz si vravim skoda, mohla byt menej pretazena. Ale mozno je synator len ina povaha...

zuzi777
2. aug 2014

Moj syn tiez nevedel sam zaspavat a v kociku nechcel byt uz vobec, takze som ho vela nosila - nastastie sa mu v satke pacilo - mali sme taku elasticku, tie sa mi zdaju lepsie. Ked uz bol velmi tazky (tak 4-5 mesacny) tak sme presli na ergo baby vak. Cez den spal len na brusku a casto som ho uspavala aj na rukach v hojdacom kresle. Ked zaspal tak som si ho tak nejaky cas este nechala a citala alebo pozerala telku. Kedze bol prvy, tak sa to este dalo, to boli casy 🙂. Dceru som skusala uspavat podla skusenosti so synom rovno na rukach - to bolo revu. Az kym sme ju celi bezradni nepolozili do postielky a ona si povzdychla (akoze konecne nam doslo 😉 ) a v momente zaspala. Tak sme pochopili, ze ked je unavena, treba ju polozit a nechat v klude. Skoda, ze sa to po par mesiacoch zmenilo... 🙂. Ak sa mu v satke nepaci, skus inu satku alebo manducu alebo to kreslo (Peng z IKEA), nieco co mu dovoli zaspavat pri tebe bez toho aby ta to tak vycerpavalo...

Strana
z2