icon

Trojročné dieťa hryzie iné deti

janiela6
8. aug 2021

Trojročné dieťa v hneve hryzie iné deti, aj staršieho súrodenca. Ako by ste to riešili ako jeho rodič?

klarissa25
8. aug 2021

Uhryznut jeho....a vždy keď to urobí on vrátiť mu to...

janiela6
autor
8. aug 2021

@klarissa25 Kto mu to má vrátiť? Jeho rodič alebo pohryzené dieťa?

klarissa25
8. aug 2021

@janiela6 rodič...

saxana000
8. aug 2021

Aj to uhryznute dieta...

janiela6
autor
Autor odpoveď zmazal
rybka80
8. aug 2021

@janiela6 určite ho nehrýzť naspäť. To nie je riešenie. Len mu tým potvrdíte, že hrýzť je normálne.. Práveže vysvetliť mu že to bolí, že sa to nesmie. Zistiť prečo tak reaguje. Ukázať mu, ako sa veci správne riešia. Nie násilím.

hennyinnsbruck
8. aug 2021

@rybka80 👍👍👍👍

janiela6
autor
8. aug 2021

@rybka80 Ako?

rybka80
8. aug 2021

@janiela6 všímať si kedy to robí. Vie už dobre rozprávať, vypýtať si hračku, povedať čo chce? ? Môjho syna tak pár krát pohryzol cudzí chlapec. Nevedel rozprávať, a hryzol..

janiela6
autor
8. aug 2021

@rybka80 Vie rozprávať, vieme, čo chce.

rybka80
8. aug 2021

@janiela6 veľa trpezlivosti.. Ak to urobí znova, jasne dajte najavo, že to je zlé. Žiadajte aby sa ospravedlnil. Aby pochopil, že ubližuje druhým dětem, že tak nebude mať kamaratov. Vysvetlite mu, že hnev, smútok aj plač sú normálne. Ale nie hryzenie. Pochváľte ho, ak správne zvládne svoje emócie..

erickatt
8. aug 2021

@janiela6 sused maly to robil, boli zufaly. A mal zvetsene mandle, po operacii to prestalo

saxana000
8. aug 2021

My sme vysvetlovali.zakazovali hrozili sa dokola a absolutne vobec to nepomahalo.raz.som ju kusla naspat a viac to uz nespravila.tot osobna skusenost..nehovorim ze je to najstastnejsie riesenie ale u nas zabralo..

maximilie
8. aug 2021

@janiela6 ked niekoho pohryzie tak v prvom rade začni ľutovať pohryzene dieta. Zistuj, ci je v poriadku, ci netreba obklad, pofukaj, polutuj ho. Uvidís, ako tvoje bude pozerať s otvorenými ústami co sa deje. Až potom začni riešiť tvoje dieťa a trvaj na tom aby sa ospravedlnilo. Musí vidieť, že ublizilo. Nestačí sa ospravedlniť.
Teda najprv rieš pohryzene dieta, až potom sa sustred na tvoje
(To som si prečítala, nie som taká mudra😅, pretože aj moja 1,5r dcera ma také tahy)
My s mužom sme sa s nou tak salili, ze ju hryzieme do noziciek ruciciek...v rámci blaznenia. Tak robi to aj ona nám keď sa niekedy veľmi rozkekesi, s tým rozdielom ze nas ,,nehryzka" ale zahryzne sa ako pitbull a nepusti 🤔🙄