icon

Ublíži mesačnému dieťatku zmena prostredia?

fronculka
24. apr 2014

Ahoj, malý má mesiac a pol a chcela by som zo svojho mesta preč o 40 km ďalej. Ale trochu sa obávam či mi neostane chorý. Máte skúsenosti s premiestnovanim v tak skorom veku dieťaťa? bolo niečo vašim detickam? Ale naopak nemám sa čoho obávať

orlik4
24. apr 2014

take babo riesi len mamu. kde je mama, tam je domov. my s malou cestujeme od skoncenia sestonedelia na vikendy, a rovnako to bolo aj predtym s malym. jedine, co riesime, je, aby nikto v okoli nebol chory.

inffinity
24. apr 2014

@fronculka ahoj vubec se nemas ceho bat..od cca trech tydnu jezdim s malou pravidelne k rodicum a to mam 230km a bylo vzdy vse ok...malemu miminku je jedno kde je..cestovani lepe zvlada v nizsim veku takze kdyz ho takzo od mala nattenujes na cestY bude to i potom ok..nase mala uz bude mit 5let a cestu zvlada uplne v pohode a jedzim sama s ni autem 🙂 a malemu mimcu je to fakt fuk hlavne ze ma plne brisko a prazdnou plinku 😉

jana_eyre
24. apr 2014

chory podla mna, nie.. mozno trocha nervoznejsi (to ale zavisi od povahy), ale pokial sa nestretne so ziadnym virusom, chory by nemal byt.. ked budes prinom, bude to v pohode.. 🙂 ja som s tak malym dietatkom nikam nesla ani raz, ale co mam znamu, jedna isla aj na dovolenku k moru a babo to vraj zvladlo najlepsie z rodiny 🙂

fronculka
autor
24. apr 2014

Ďakujem vám on je kľudnej povahy kde ho položíme tam leží je mu jedno keď pootvori očká a vidí má pri sebe je kľudný a spokojný ja som sa len bála aby mi neochorel ale ak vravíte že nie tak si kľudne vycestujeme 🙂

stary_ujco
24. apr 2014

40km? Ved to je 30 minut jazdy...
Co maju povedat matky, co maju tolko k lekarovi?
A ked 2 hodiny vonku kocikujes?
Ak mas na novom mieste podmienky na starostlivost o dieta, neries a chod.

cerez
24. apr 2014

Neublíži. My sme s 3 týždňovou dcérkou jazdili síce 17 km do susedného mesta k lekárovi, ale museli sme to otočiť niekedy aj 2x ten deň. A dnes môžem skonštatovať, že dcérke jazda autom prišla prirodzená a brala to ako normálnu vec. Nemali sme problém ako s ročnou cestovať do zahraničia na dovolenku. Zato so synom sme nejazdili ako maličkým pravidelne a vidieť ten rozdiel.

gretocka
24. apr 2014

so syncekom sme od cca3 tyzdnov cestovali 170 km na vikendy domov z manzelovej prace a nezanechalo to na nom ziadne nasledky /a to bol predcasniatko/.
S dcerkou sme v necelom mesiaci jej zivota boli na tyzden u mojich rodicov 120 km od domu, nakolko manzel bol sluzobne odcestovany... ziadne choroby ani nic zle sa nedialo.
Tak ako ti pisali dievcata, babatko potrebuje hlavne teba a elemantarnu hygienu okolo seba, inak je mu uplne jedno na akej adrese je 🙂