Udreli by ste cudzie dieťa?
Ahojte maminky, chcem sa trosku poradit a vykecat, lebo som smutna z jednej veci...Na uvod asi tolko, ze moj maly ma 2 a pol roka a je teraz vo faze, ked sem tam nejake dieta postrci, buchne, poskriepi sa o hracku. Som z toho nestastna, snazim sa mu vzdy pekne vysvetlit co a ako a dufam ze casom a pomocou laskaveho rpistupu to prejde. Dnes sme boli v materskom centre, stala som od krpca asi na dva metre. Chcel ist na trampolinu, no nevedel sa na nu dostat, asi mu tam stal v ceste druhy chlapcek, tak ho buchol do brucha, co samozrejme neschvalujem, no skor ako som stihla zareagovat, chlapcova matka sa na toho mojho s krikom oborila a tresla ho po rucke. Neviem, ci je normalne taketo spravanie...aj nas maly bol uz par krat buchnuty, otlceny, uhryznuty inym dietatom atd ale v zivote by som nezdvihla ruku na cudzie dieta, razne by som mu povedala: Nie, toto sa nerobi, to boli! ale urcite by som ho necapla. A co vy? S tou mamickou som sa pohadala, ona mi vykrikovala, ze si nedavam na decko pozor a ze asi potrebuje lepsiu vychovu, ze JEJ dieta ine deti nebije.Je mi z toho smutno, odkedy sme dosli domov, uz tu hodinu revem ☹ Som nestastna aj zo spravania nasho krpca, ale ako mu vysvetlit aby nebil druhe deti? Fakt sa snazim, ale ako by som to hovorila zbytocne. Z domu to nema, lebo my ho nebijeme, ale chodime medzi deti, a tam to videl, ked bol mensi, otlkali jeho, teraz to robi on. Este nie je bohvieaky komunikator, nevie si povedat svoje, tak si to presadzuje silou ☹
@slniecko77 nehnevaj sa ale na toto musím reagovať, no tá matka o ktorej sa tu rozprávame myslím že nevie tie veci ktoré si spomenula, alebo ich vie ale už nevládze vychovávať lebo je z toho dieťaťa unavená, z toho jeho chovania...
@cawes a v tomto sme rovnake..ani ja si svoje dieta otlkat nenechat, ale to si myslim, ze nenecha ziadna mamicka 😉 a to som uz ties napisala, ale bit cudzie dieta nie je riesenim
@slniecko77 nemyslím mamičku s ktorou sa tu hádate "cawes", myslím tú moju kamošku o ktorej sa táto debata alebo otázka začala ale nejak sa to zvrtlo dokazovaním si mamičiek ktorá je lepšia...
@cawes ak je to matke lahostajne, tak ty nemas pravo jej do vychovy zasahovat! zober dieta a chod prec. Treba si vybrat okruh kamaratov, ktori vam vyhovuju. aky ma vyznam sa pravidelne stretavat s niekym, s kym mam problemy? len kvoli tej kavicke? ved na kavicku mozes ist aj s niekym inym, nie? Lebo ani pre tvojho syna nie je take kamaratstvo velmi vhodne, male deti kopiruju, co vidia okolo seba, aby sa ti nestalo, ze tvoj maly bude kopirovat to agresivne dieta!
@slniecko77 no mojim stylom tiez neni udierat dieta ktore neni moje, ale tak ako pise zakladatelka, matka ktoru mam na mysli ja ta jednoducho naozaj to dieta nezvlada. Je doma na materskej ma ho ako jedinacka a sama ppovedala ze ho musi dat do skolky leob je to satan. Otec dietata jedine co vie je prist domov otvorit si pivo, poskrabat sa na vajciach a dat pivo malemu no ako nie kazdy zvlada vychovu
@aliza no ale ved ja som predsa napisala hned na zaciatku ze tam nechodim. To o kave bolo myslene inak asi som to nenapisala uplne pochopitelne. Mamicka syna ktory je naozaj satan je moja rodina znama a chodim tam len ked spi a bez mojho syna. Mam xy inych kamosiek z ktorymi ideme von aj z detmi, a aj na kavu kde viem ze deti sa pekne vyhraju bez bitia atd.
@tinus999 ja ta chapem, ze trpis ked tvoje dieta niekto udrie, soti..presne tak trpim aj ja a ine mamicky, ale fakt nie je riesenim dieta udriet..skor to riesit s rodicom..tym, ze udries cudzie dieta davas zly priklad aj tomu svojmu 😒
..aj moj syn je skor udierany ako ten co udrie..pokial je to dieta uz rozumne tak mu poviem, ze sa to nerobi a som viac s malym, davam na neho pozor, popripade riesim s rodicom toho dietata..v zivote by som neudrela cudzie dieta a tak sa snazim aj pri svojom 😉
@cawes dobre, nechajme to tak, uz sa v tom stracam 😝, vela sa tu toho popisalo a mozno mi nejake suvislosti usli. jedine, co som ja chcela povedat je, ze capat dieta, ktore je uz aj tak nezvladnutelne a agresivne, je ako prilievat olej do ohna a ze cudzi clovek nema co capat druhe dieta. Ono vsetko sa nam vracia a ako sa hovori, nerob druhym to, co nechces, aby robili oni tebe....aby sa ti raz nestalo, ze tvoje dieta capne nejaky rodic. Potom mozno pochopis, o com tu pisem. V ziadnom pripade som sem neprisla s umyslom sa hadat a vyryvat, pisala som iba svoj nazor. Sorry, ze je iny, ako ten vas.
@slniecko77 no, to nevysvetlis lebo niektore mamicky si chcu v pokoji posediet na kavicke a podebatkovat a nie riesit decka.....ved sa nebudu predsa 'obmedzovat' , nie? radsej budu deti capat za kazdu skriepku a dalej si pit kavicku. A presne, pisu tu, ako svoje deti vedu k laske k inym detom, ako ich ucia neublizovat druhym a potom nacapu cudziemu dietatu na zadok 😕. Deti kopiruju spravanie rodicov, to sa im uklada a nie to, co im hovoria.
@aliza neviem preco to takto obracias, myslim tym posledny prispevok,, no ano dala som mu raz po zadku lebo uz mi praskli nervy tot vse netreba za tym hladat neviem co. A to ze si idem posediet na kavu, ako ja neviem tym ze som matka uz nie som clovek, ved na kavu chodi tristvrte planety ale ja nemozem lebo mam dieta. Nechapem taketo domace zmyslanie. Este aj chdoim do prace a maly chodi k dennej matke ale to je tiez vsetko zle
Ja mam tiez teraz problem, najprv mojho maleho capla jedneho jeho spoluziaka babka po zadku a potom o mesiac ho schytil za plece toho spoluziaka otec,teraz to ideme riesit s riaditelkou,ked sa to stalo prvykrat,este som to nechala tak,ale aby na mojho utocila cela jeho rodina tak to uz je moc,aj ked je moj maly sinter a sem tam sa v skolke pobije,ani raz za mnou jeho rodicia neboli,ze by ich synovi nejak vazne ublizil,ale preco to riesia fyzickym napadanim mojho syna tak nad tym sa mi pozastavuje rozum

@slniecko77 narozdiel od teba nevytrhavam to co sa mi paci. No ty mozno nie bohuzial ja ano ja si dieta do modrin otlkat nenecham a uz vobec nie len kvoli tomu ze rodicia ho nevedia vychovat