icon

Uplakaná 6-mesačná dcérka

mignone1
22. apr 2020

Ahojte, chcem s vami zdielat a poradit sa, opytat sa, ci ste sa niekedy s takym dietatom stretli..
Moja dcerka je od narodenia velmi placliva, plakala skoro non stop pokial nespala.. mavala aj koliky, ktore uz mame za sebou.. potom sme zistili, ze pred kazdym spanim sa potrebuje vyplakat, inak nezaspala.. ci som ju drzala v naruci, ci len ulozila do postielky a drzala za rucicku, spievala, vzdy musela plakat.. ked zaspi, spi len chvilu a zobudi sa s placom, niekedy pospi aj hodinku.. nemame ziadny rezim, lebo niekedy aj ked sa zobudi, je hned unavena a urevana. Kocikovat mozem chodit len, ked sa jej chce spat, aj to je boj, lebo vacsinou place kym zaspi.. a ked sa zobudi rychlo bezat domov lebo len tak v kociku lezat nebude a zacne plakat.. myslela som, ze ked prejdeme na sportovy kocik, bude to lepsie, bude pozerar po okoli a potom zaspi.. no nie je to tak.. aj tak sa zacne vypinat az zacne plakat.. mam manducu, satku a uz na nosic dopredu.. ani tam nevydrzi.. vzdy skonci s placom.. tak isto doma, hrame sa, prehodi sa na brusko, chvilu sa hra a zacne plakat.. uz sa vie prevratit aj z bruska na chrbatik, no aj tak place.. v sedacke na krmenie je jej tiez nepohodlne, ked nepapa, tak zacne plakat, v hojdacom kresle sa pohra chvilu, potom za opat zacne skrucat, vypinat az skonci s placom.. prikrm tiez ledva vydrzi, to robim somarinky, aby aspon nieco zjedla.. tiez skonci s placom 😭 mame aj zahradku, kde som myslela, ze budeme ma deke sa hrat.. no tak isto kym vsetko povyberam von, chvilu sa pohrame a uz sa jej nelubi zacne byt mrzuta az zacne plakat.. jednoducho skoro kazda aktivita konci placom.. uz som fakt zufala.. kazdy den v strese, neviem sa sustredit na nic ine, velmi ma to trapi.. mali ste aj vy take dieta? Stale si hovorim, ze ked mozno uz zacne sama sediet, tak to bude pre nu prirodzenejsie a obsedi.. neviem nikam ist, ani do obchodu, ani na prechadzku.. snazim sa ist kazdy den, no stoji ma to vela namahy a stale len pozeram na nu kedy zacne opat plakat 😭 myslim si, ze ju netrapi nic, len je taka nespokojna vsade 😞

Strana
z2
adika21693
22. apr 2020

@mignone1 zanasa akoze place az prestane dychat a ako bonus sa mi aj dusila pri placi bud mliekom alebo slinami, takze travim cas tym ze robim vsetko preto aby neplakala

siska20
22. apr 2020

Ja mám môjho druhorodeneho takého. Má teraz 14 mesiacov a do 10.mesiaca plakal stále. Do 4.mesiaca nás trápili koliky a potom začali zuby. Naozaj plakal stale,ja som z neho bola nešťastná. Doktorka hovorila,že asi je taka povaha. Od 10.mesiaca sa to začalo zlepšovať,ale stále je taký uplakany,no už menej.ale poznám to...nikam sme s ním nemohli chodiť, na prechádzky chodiť nehrozilo,len keď zaspal. Mne nechcela ani moja a mama veriť že naozaj stále plače pokiaľ k nám neprišli.

mignone1
autor
22. apr 2020

@siska20 to poznam.. tiez mi to nikto nechce verit.. aj ked tu chodievali, ked nebola korona.. no stale ma presviedcali, ze je to normalne.. podla mna ma nechceli este viac deprimovat 😭 tak radsej ma takta “klamali”

mignone1
autor
22. apr 2020

@adika21693 aha hej to poznam.. to tiez robi.. ze az sa dusi slinamo alebo mliekom.. az bubliny robi pri tom placi.. no ked mas este dieta v nosici a takto zacne plakat a vsetci na teba pozeraju, co ja robim tomu dietatu.. preco ho neutisim.. no mam ho na sebe, prihovaram sa a aj tak place.. ale to nepochopia, kym take nezaziju..

mignone1
autor
22. apr 2020

@siska20 a teraz uz s nim niekam chodievate? My tiez nikam.. neviem si to ani predstavit.. nikto by si to neuzil.. na zubky sa “tesim” to bude 24/7 len plakat.. 😭 neviem si ju ani uzivat.. a tesit sa z kazdeho obdobia.. len sa moblim nech uz ma aspon 2roky 😅

siska20
22. apr 2020

@mignone1 mne vždy mama aj sestra hovorili,ale veď to neni možné,že toľko plače ako hovoríš. Že veď to je normálne,že deti plaču.ano je to normálne,ale nie Non stop. Fakt až keď boli u nás,tak videli,že neklamem. Ešte ma vedeli rozčúliť aj takí ľudia čo povedia,že veď všetko sa dá s deťmi,keď sa chce. To môžu ozaj povedat len takí čo nemali uplakané dieťa. Prvé štyri mesiace som nevarila skoro vôbec a potom len narýchlo,keď zaspal alebo varenie s ním na rukách 😔 ale aj tak svoje deti milujem 🥰 treba to obdobie len vydržať.

adika21693
22. apr 2020

@mignone1 hej moje kamosky ze kedy ideme kocikovat 😁😁😁 sa pozeram buduci rok v maji ? 😁akoze oproti tomu co bolo prve dva mesiace je to lepsie ale bola som dva krat v nemocnici, raz s kolikou, raz s tym dusenim. Ten druhy krat revala 8 hodin v kuse. Cele oddelenie podla mna tlieskalo ked sme sli domov

siska20
22. apr 2020

@mignone1 ja som si hovorila za tých čias,že nech už má aspoň rok a chodí,hádam bude dobre. Boli sme dokonca aj na dovolenke minulý rok. Ale to bolo také že všade sme sa ponáhľali lebo plakal a ľudia sú takí,že pozerajú na teba,že čo robíš s tým dieťaťom,keď si s ním nevieš rady 😀 môj už mal v roku všetky zuby okrem poslednych stoličiek.

mignone1
autor
23. apr 2020

@siska20 tak u vas to bolo viac menej kvoli tym zubkom, taky upkakany.. len u nas je od narodenia 🤷🏽‍♀️ Tak koniec tohto obdobia neviem kedy bude 😤 a vam sa to teda zlepsilo aj ked uz chodil hej?

nickpick
23. apr 2020

@mignone1 moja bola take vrestadlo a nespokojenec cca do toho 4. mesiaca, nikam sme nemohli ist, akonahle nebola vo svojom znamom prostredi (doma), tak to boli nervy, krik v kociku, krik v aute, pri obliekani, na navsteve u sestry, take ze ist s nou na nakup, zabudni, vzdy som si hovorila, ze budem mat pohodove dieta a budeme chodit na vylety, kade-tade, na kavicku, no nedalo sa, tajne som zavidela vsetkym mamickam, ktore si dieta obliekli a vyrazili do ulic, prirody a deti spinkali, kukali okolo seba a tisko si obzerali ruky 😆, strasne som sa citila izolovana, ze mozme sediet len doma a maximalne do kocika v radiuse par sto metrov okolo domu, ale cim je starsia (7mesiacov), vidim ze sa to uz meni, dozrieva a je zvedavejsia, minule ma prekvapilo ze v aute na dlhsej ceste ani nepipla...chapem ta preto ze to musi byt velmi frustrujuce ked si nonstop konfrontovana len placom, to zenu to materstvo ani nebavi a je unavena ako pes....

siska20
23. apr 2020

@mignone1 neviem či to bolo kvôli zubkom. Lebo ak by aj plakal kvôli tomu tak nie stále. Pri prvom sme ani nevedeli,že nejaké zuby idú. Mladší začal plakať od 3.tyzdna. myslela som si,že kvôli kolikam. Že veď keď skončia koliky,tak sa to zlepší. Aj dr,že do toho 4.-5.mesiaca je to normálne. Tak som čakala a keď som videla že koliky prestali tak aj tak plakal. Ja som to aj dr hovorila a hovorila mi,že nemá prečo plakať. Na ďalšej poradni som jej to hovorila zase či mu niečo nemôže byť a už sa jej to nepozdávalo,tak ho prešetrila. Krv mu brali, moc aj stolicu som mala doniesť. A nič sa nepotvrdilo. Len akurát nejaké zvýšené hodnoty ,že je alergik na niečo. Tak mi len povedala,že je asi taká povaha a treba vydržať. To sa ľahko povie. Potom som sa stretla s jednou pani,čo mi povedala,že tiez mala dcéru takú uplakanu a jedného dňa to prestalo zo dňa na deň. U nás ozaj okolo toho 10.mesiaca,keď začal behať. Ale hovorím,že aj keď ma už 14 mesiacov,tak je stále uplakany s tým rozdielom,že to neni celý deň.

mignone1
autor
23. apr 2020

@nickpick presne tak sa citim aj ja.. izolovana.. s nikym sa nemozem dohodnut na kocikovanie, nemozem sa v klude prejst kocikom kedy chcem.. ked idem, tak len vtedy, ked viem, ze sa jej chce uz spat.. aj to trpnem, co ju zobudi a budem s placom bezat domov 🤷🏽‍♀️ Tiez na nej vidim, ze z neznameho prostredia je taka nesvoja.. ako keby mala toho aj dost, ked chvilu aj pozera v tom kociku/vajci a spusti taky rev.. neviem.. stale sme na to neprisli.. no tiez dufam, ze neskor - mozno uz ked bude vediet aj sediet, ze bude pre nu ine sediet v tom sportiaku a pozerat sa na svet.. ze to bude prirodzenejsie, lebo teraz je stale len v pololahu/lahu.. modlim sa za to 🙏🏻 A verim, ze aj tym, ze zacne chodit, bude o nieco lepsie.. takze mas o mesiac starsiu dcerku.. tak dufam, ze coskoro uvidim aj ja nejake zmeny.. doma je zvedava, ked ju nosim na rukach.. vsetko coho sa chytim hned pozera co to je.. vidim, ze si vsimne aj ine veci ako doteraz.. no vonku takto pozerat proste nevie 🤷🏽‍♀️

martina2306
23. apr 2020

@mignone1 môj synček to isté, kočík sme pol roka nepoužívali, až teraz športový, ktorý chce obcas inak plače. V aute ho drzim na rukách, vo vajci sa ide zarevat. Veľa x plakal až modrel, boli sme na neurologii a aj na EEG mozgu, je v poriadku. Je to srdite dieťa.. Keď niekde chcem ísť je dobrý iba na rukách, nosič manduca tiež nechce.. ja ho dávam sedieť aj ked este nevie sám, má pomaly 8 mesiacov a iba to zabera a vie sa pohrat..na brusku a chrbate odmieta byt, vtedy veľmi plače..
Treba podla mňa vydržať, niektoré deti sú také náročnejšie ;) ked zacne chodit bude lepsie.
K tomu spanku, od narodenia každú hodinu prsnik... v noci vkuse hore, byvam taka nevyspata, ani raz nespal v noci viac ako 2 hodinky a cez den spava 2x po 10 min. ;)

mignone1
autor
Autor odpoveď zmazal
mignone1
autor
23. apr 2020

@martina2306 na tej neuro sme boli aj my.. aj ten mozog pozera a ze vsetko ok.. ze nemam ju nechavat plakat a nebude modriet.. no ale nie vzdy sa to da.. 🤷🏽‍♀️ Ako napr v aute..

dota6
21. máj 2023

@mignone1 ahoj autorka 😇 ako ste na tom teraz? Mám veľmi podobné bábo ako ty a vlastne všetky kočky čo tu písali. Plač, plač a plač. Vygradovalo to včera, keď som z rodinnej oslavy odišla preč lebo za mnou každý chodil a upozorňoval ma na to, že malá plače. Akoby som to nepočula, veď nie som hluchá a mala som ju na rukach 😅😢
Zmenilo sa teda niečo? Zistili ste príčinu? Alebo len náročné dieťa? 🙏

lalala94
21. máj 2023

Chúďa autorka. Ja by som skončila pri takom dieťati na psychiatrii alebo minimálne na liekoch. To musí byť otrasné.

dota6
21. máj 2023

@lalala94 áno, je to otrasné :D a áno, aj vďaka takýmto komentárom sa cítime ešte lepšie. Idem asi pohľadať najbližšieho psychiatra, nech mi rovno napíše nejaké lieky.

lalala94
21. máj 2023

@dota6 prepáč, to nebolo myslené v zlom, ale obdivne. 😀 Mne vadí, keď moja dcéra jačí v kočíku a v aute, ak by takto išla nonstop, asi by som ušla. 😀

dota6
21. máj 2023

@lalala94 ja viem, že nikto to nemyslí v zlom :D len včera mi toľko ľudí povedalo, že stále plače :D až som nadobudla dojem, že si myslia o mne že som retardovaná alebo hluchá alebo mi chceli naznačiť aby som ju niekam eliminovala :D až som radšej odišla a to bolo moje prvé zlyhanie, odišla som preč lebo moje dieťa prekáža. Teda urobila som dobre. Asi. :D aj ja chcem utiecť niekedy.

mummykiss
9. máj 2025
@dota6

@lalala94 ja viem, že nikto to nemyslí v zlom :D len včera mi toľko ľudí povedalo, že stále plače :D až som nadobudla dojem, že si myslia o mne že som retardovaná alebo hluchá alebo mi chceli naznačiť aby som ju niekam eliminovala :D až som radšej odišla a to bolo moje prvé zlyhanie, odišla som preč lebo moje dieťa prekáža. Teda urobila som dobre. Asi. :D aj ja chcem utiecť niekedy.

@dota6 ahoj, už takto s odstupom 2r zlepšilo sa to postupne? Mám dosť podobné dieťa

dota6
11. máj 2025
@mummykiss

@dota6 ahoj, už takto s odstupom 2r zlepšilo sa to postupne? Mám dosť podobné dieťa

@mummykiss ahoj, už je väčšia, múdrejšia, ale je to zrejme taký temperament. Ten plač a krik jej ostal doteraz. Podľa lekárov, je to úplne normálne. Ale ja ju vnímam ako vysoko citlivé dieťa a aj tak k nej pristupujeme. Všetko chce robiť sama a keď sa nedarí podľa jej detských predstáv, tak kričí. Veľmi kričí aj u lekárov. Proste viac prežíva situácie a tomu zodpovedajú aj prejavy. Pre mňa je to ťažké, ťažšie ako pre partnera :D ten je tak flegma a podpora pre nás obe.
Možno je to len náš prípad a vaše dieťatko sa trocha ukľudní. Veľa ľuďom sa to stalo.

Strana
z2