Uspávanie 5 mesačnej dcérky
Ahojte dievcata🙂prosim vas o radu..moja malicka ma 5 mesiacov pomaly a zaspava mi na rukach..mam pocut ze ked mala koliky vzdy vecer tak som ju tak uspavala lebo jej to pomahalo byt pri mne..ukludnovalo..teraz ale cez den ked ju uspavam tak sa mi vzpiera v perinke kym ju uspim, je to boj skriabe,sklbe sa, velmi krici..uspavanie den ci noc trva vzdy hodinu. Skusila som ju aj vo vaku alebo bez ale to tak plakala az sa zajakavala aj som ju hladkala hybaj do perinky tam vzpieracky ale menej..nevladzwm ju jz ma 7kg..hlavne ide o to ze stale silno place a mna to boli neviem de robim chyby..nenutum ju nasilu slat aj sa hra dlho vydrzi aj 3h ale sucha si ocka lustim uspavanku zaviniem a boj..uz nevladzs. Dnes som si aj poplakala ja neviem ako jej pomocy...bojim sa uz uspavania...mate niektora skusenkst rady ako ju ucit zaspinakt nie na rukacha lebo kde robim chubu...dakujem baby..a este jedna vec
Stale v noci krici a place zo sna pribehnem a hladkam ju a zabuvka ..cez xen v kociku to iste..ma zle sny a place..je to ok?posledne dva tyzdne den noc...ach dakujem..
@xtina1711 preboha ved práveže ked je v perinke a otočí sa na brucho a ma zviazane ruky tak vtedy sa ti môže zadusit! Najdi si na internete pravidlá bezpečného spánku prosím ta. Ona sa musí naučiť sa otáčať naspäť na chrbát to robí každé dieťa ze sa zobudí ked sa naučilo pretacat na brucho. Moja ma 7 mesiacov a tiež sa na to niekedy zobudí ale to treba prečkať a nie dávať do perinky. Nemám slov 🤦🏻♀️
@mimixxxx nechcem sa hádať, aby si to teraz nebrala zle prosim ta. Ale co je to high need baby? Babo bude robiť len to co mu ty dovolíš a na co si navykne. Ked mu budeš do aleluja "pchať" do ust cecok tak sa to tak nauci a keď mu ho nedas prereve ti celu noc. A nic s tým neurobíš. Je na tebe, co a ako budeš robiť. Rozhodne ale nie je cesta ta, ze budeš babu vo všetkom ustupovať. Aj ja som mala stavy, ze som ju uspavala hodinu na rukách a za 5 min.v postieľke bola hore. No bol proste plac 40 min.ale jednoducho si zvykla. Ale jasne, urob ako ty si myslíš ze je naj pre tvoje babo. Drzim ti palce ✊🍀.
@zuzana2299 neviem preco nemas slov a odsudzujes nerozumiem..ona nezaspomi bez perinky a v noci sa nikdy nepokusala pretacat a zobudi sa len ked je hladna..takze vies som prvorodicka citam si po nete ale hlavne ked jej vyhovuje perinka tak ju nebudem nutit a divat sa na nubako place 4h ze bez nej nevie zaspat..snazim sa ju odnaucit lreto si pytam rady a nie odsudzovanie ..prajem vsetko dovbre
@xtina1711 neodsudzujem ta ale nemám slov kvôli tomu ze je to nebezpečné. Aj ja som prvorodicka. Ale je to naozaj nebezpečné nikdy nevieš kedy sa ti môže pretočiť na brucho v spánku
pre neznale zeny. popis od jedneho pediatra.
tie co sa chcu, mozu sa hadat, vacinu zien to tu bavi.
ja postujem fakt, nie svoj vymysel.
@zuzana2299 a ako ju mam naucit bez zavinky?nevydrzi na mne krici skriabe sa trha..polozim ju k sebe do posteli az sa zajakava..do postieljy detto..a keby ju ked zaspi odviniem tak sa zobudi..ja milerada prestanem uz ju ani nevladzem a skusam to ale nic nezabera
@xtina1711 tie maminky, co ti tu radia dat do postielky a nechat plakat, ze si zvykne🙈vidno, ze take dietatko nemaju. Ja mam presne taku 8 mesacnu dcerku..ak by som ju nechala v postielke, vyplakala by si pluca. Pri mne tiez nezaspi, bude plakat do nemoty. Prvych 6 mesiacov zivota viac menej preplakala, ukludnila sa len na rukach v perinke..ano, aj take deti su..Tiez uspavame sa rukach na fitlopte, v kociku alebo v hačke..tiez si myslim, ze mame hight need baby, lebo vraj je zdrava..bohuzial, asi jedina rada je vydrzat..skus si najst taky sposob uspavania, aby si neprisla o ruky a o chrbat. U nas pomohla hačka, v nej krasne zaspi a ukludni sa. Kazde babatko je ine a to co plati na jedno, nemusi platit na ine. V kazdom pripade ti prajem vela sil, lebo viem ake to je narocne❤
@xtina1711 ja som moju odnaucila tak ze som jej ruky držala dala cumel a uspavala na fit lopte (stojí par eur) postupne som prešla na hojdacie kreslo a tak zaspavame doteraz. Spavala aj so mnou a normálne som jej musela v noci držať ruky nech s nimi nehadze. Ale skutočne tu zavinovačku postupne odstráň len kvôli bezpečnosti
Tie co ti rádia dat len tak do postieľky prosím ta nepočúvaj ich každé dieťa je iné
@xtina1711 ak by si mala možnosť, požičaj si nosič na vyskúšanie. Alebo šatku ale ta je zložitejšia na viazanie a keď sa dieťa napína je to dosť náročné. Ja som prvého syna 10 mesiacov uspavala v nosiči. Je to oveľa pohodlnejšie ako na rukách. Možno to nepôjde hneď na prvý krát, ale môj sa tak naučil na nosič, že do 10 minút zaspal.
Ale určite nenechávaj vyplakať, ako ti tu niektoré radia.
@xtina1711 v prvom rade sa musíš ty ukľudniť. Si zúfalá, nervózna, malá to z teba všetko cíti. Nádych, výdych, raz to skončí. Aj 2 hodiny môžu byť veľa, moja v 5 mes. vydržala 1, 5 hodiny až 2. V noci sa tiež pretočí na bruško, ale to funí ochká šúcha prdí, na to sa zobudím a pretočím ju späť. Z rúk som ju odúčala skoro 2 mesiace, trpezlivo som sedela pri postieľke, držala ju, dnes jej dám mojkáča, otočí k nemu hlávku a spí. Neviem si predstaviť mať ju v 5 mesiacoch ešte v perinke, to by kopala ako kobyla, ak jej lietali ruky, tak som pridržala alebo položila ruku na hruď a ukľudnila sa. Do svojej postele by som ju nebrala učiť na zaspávanie.
Ešte mi napadlo, si si istá, že tak potrebuje tú perinku? Nie je to práve to, že pre tú perinku tak vystrája?
@domireb ja sa bojim ze sa bude chciet pretocit v noci ked je v perinke ..len naozaj ona bez nej nezaspi aj ked kopcuje ked ju len tak polozim to.co stvara je hrozne kope viac trha si vlasy..rucky ma vzdy volne nohy trcia ale hlavne ze je v perinke...ale len na rukach aj to vystraja ale menej ako nie na rulach a bez perinky..fakt som zufala dnes som to skoro nedala...stale len plac krik uz som nevedela ze co a je mi tazka aj muzovi proste si ju lodavame aj v noci sa zobudi hybaj mlieko kedze nekojim odgrgnut a zavinovat a hojdat hodinu a sum
@xtina1711 pozri, zase nemôžeš malú brzdiť, musí sa pretáčať. Keď sa bojíš, že sa v noci pretočí a zadusí,tak jej daj monitor, ale úprimne, strach máš až zbytočne priveľký. Neber jej perinku naraz, ale postupne. Daj jej ju, keď sa uspí, tak ju uvoľni a postupne si od nej odvykne. No mne celé to tvoje príde, že problém je niekde inde, že malá tak vystrája. Ja nemám nič proti iným výchovným metodám, ale pojmy ako high need baby a pod. neuznávam, proste dieťaťu musíš dať hranice a ono si zvykne. Nie zase nechať vyrevať, to nie, ale ani neskákať s mužom pol noci uhojdávať, to nie je dobré - čo príde potom? Moja bola naučená na ruky, v noci som s ňou pochodovala 2 hodiny. Ale to bolo neúnosné, pre jej chrbát celé zle. Stopla som to, zaťala sa a učila ju na postieľku. Pomaly,postupne, hľadala som,čo iné by jej vyhovovalo, nie že som ju tam hodila a nechala. Dala som jej zavinovačku, ale postupne viac odväzovala, mala hniezdo,v nej plienku, držala som ju za ruky, nahla som sa nad ňu,hladkala po hlave,keď už veľmi plakala, tak som ju trošku uhojdala,položila naspäť a odznova. Mne to trvalo dva mesiace, dnes už nechce byť na rukách,len keď má silný plač, že bolia zuby alebo bolelo bruško. Sleduj bdelé okná, spánkové cykly a hodiny, koľko má spať, skús dať spať skôr,keď ti malá toľko plače a je hore, musí byť už preunavená. A hlavne ty sa ukľudni. Ide víkend,zavolaj babku svokru mamku, alebo ak nie je,nechaj ju jeden den mužovi, daj si prechádzku a upokoj sa, z tvojich slov tá nervozita a zúfalstvo nenormálne srší, malá to všetko absorbuje a vracia späť.
@domireb dakujem za rady..prispevok vyznie ze som v koncoch ale pred malou sa snazim..len vies raz vydrzu hodinu hore raz tri a ja jubraz dam skoro do leribky pktom neskoro lebo neviem kedy ako dlho vydrzi..mne nevadi ze je v perinke a nenehavam ju vyplakavat..a skusam ju ucit na postielku ale ta co vystraja a hladkam ju beham za nou naham chviku ale uz sa na nu nebudem divat ako place dam do do ruk a ajbtak uz place ale skorej zaspi...len mi je uz tazka..dnes to iste od malicka pritmie ale toto nepomaha ...ale tvrdis ze dva mesiace..zatial.akusam kratko ale nevzdam to len nechvem aby plakala denne..aj noci..uspavamia su vzdy hodina ...ci je den ci noc mrzi ma to

@xtina1711 vigantol je vitamín D,. Niektoré deti sú z toho také, že plačú, bolí ich bruško. Ale keď jej to nedávaš, tak to nebude tým.
A ty jej vôbec nedávaš vitamín D, či jej dávaš nejaký iný?