icon

V akom veku ste učili deti na nočník?

zuzana_ilkova
31. júl 2020

Dobry den/ vecer... chcela som s opytat v akom veku ste deti zacali “ucit” na nocnik”? Respektive im ho davali na vedomie? Maly ma skoro 7mesiacov....Nehovorim o uplnom odplienkovani, ale skor o podsuvani noveho podnetu...teda ak to niekto tak robil...(mne sa taka metoda osvedcila pri zavadzani prikrmu najskor trening papania s vodou ptm prikrm)... dakujem

lucinka1988
31. júl 2020

@zuzana_ilkova zacala som, keď mal maly 8 mesiacov, len aby si zvykol a vedel, čo sa do nocnika robí, keď mal rok som mala naivný pokus ho odplienkovať, bolo to ale veľmi skoro a okrem toho, že som celé dni po ňom umývala mláky po byte to nemalo žiadny význam- až taký, že keď mal cca 20mesiacov, mal obdobie asi 4 mesiace, že nechcel o nocniku ani počuť, ani vidieť, absolútny odpor k nemu mal. Na moje prekvapenie sa ale doslova z minuty na minútu odplienkoval v 24 mesiacoch, cika a kaka hneď na wc, nočník nepoužívame a nemusím mu nič pripomínať, sám mi povie, že ch e cikat, išlo to bez jedinej nehody. Každé dieťa je iné, ale podľa mna odplienkovanie ma zmysel, keď si to dieťa mentálne uvedomuje a zmyslom by nemalo byť odchytávanie jeho potreby cikat a kakat..V našom prípade to zvykanie na nočník v tak rannom štádiu malo kontraproduktívny efekt🤷‍♀️

sunny8
31. júl 2020

Ešte je skoro netráp ho. Moja ma 2 roky a až v posledných dňoch sa teší na nočník .. máme taký rituál že keď sa vykaka ona to volá "bobček" tak keď ho ideme spláchnuť do wc tak mu zakyva na rozlúčku 😁😁😁😁 má z toho zábavku a teší sa
A vidím že rozumie lebo povie napríklad že jej nejde kakať alebo že netreba piškať alebo povie že počkaj ešte piškam a o pár minút sa naozaj vyčúra. Skôr nočník nechcela a nenutila som ju lebo tým jej to len znechutim

monty71
31. júl 2020

U nas to bolo tiez tak,ze asi v 8m som skusala.Nechcela vobec sediet a v 11 som skusila a uz posedela.Zvykla si.Samotne odplienkovanie bolo az po 2roku ale aspon nemala k nocniku zly vztah.

veronice
31. júl 2020

@zuzana_ilkova hned ako si dcera dokazala v 8m sama sadnut, davali sme ju nan sadat. Obcas nieco spravila, obcas nie. Bolo obdobie ked sa aj vedela vypytat ale vtedy som to nepodchytila a teraz zaciatkom jula sme na tom zacali intenzivne pracovat a po dvoch tyzdnoch bola uplne odplienkovana na den aj obedny spanok a teraz poslednych 7 noci uz mala aj nocnu ploenku suchu 😊 22.7.mala presne 1,5 roka 💪😊👍♥️

euka210
31. júl 2020

uf, 7mes, taky maly sok...naco to riesit a trapit seba aj jeho, ved moji este ani sediet nevedeli. Pri prvom to bolo okolo 1r, odplienkovany bol okolo 2r. Dalsich ked mali cez 1,5r, skor dieta ani nevie regulovat curanie. Riesila som to vzdy v lete okolo 2r, pri tretom na 2,5r.

hettinka
31. júl 2020

@zuzana_ilkova obaja okolo 2 rokov. Naučili sa pýtať do týždňa.
U staršej veľká potreba trvala dlhšie, nie že by nevedela povedať, ale nechcela do nocnika, len do plienky.

eriksonka1234
31. júl 2020

@zuzana_ilkova okolo pol roka syn, dcéra ešte skôr, ale radšej nenapíšem, lebo minule ma išli ukamenovat, nebolo to žiadne vysedavanie na nočníku, hneď ako sa zobudili ráno som vedela, že sa vycikajú, od 9 mesiacov sa do plienky nepokakali, úplne odplienkovani boli 18 a v 16 mesiacoch.

adamadent
1. aug 2020

Keď si vedela sadnúť, vždy po rannom kojeni som ju dala kakat a od 7 mesiacov som neprebalovala pokakanu plienku. Na cikanie až v roku a pol.

letfenixa
1. aug 2020

@zuzana_ilkova zhruba v takom veku som so synom s nocnikom začínala, okolo roka vedel naznačiť kakanie, aj teda do plienky len cikal, v cca roku a pol akoby utal, nočník hrôza, a komplet odplienkovany bol až tesne pred 3.narodeninami, tj ako všetko u ľudí, treba skúsiť, ale je to individuálne

oli18
1. aug 2020

@euka210 To nie je trápenie, to je nová činnosť, ako ktorákoľvek iná. Je dobre učiť dieťa návyku sedieť na nočníku, kým nevie chodiť a nedokáže z nočníka ujsť. Chodenie je pre neho ďalšia nová činnosť a na nočníku už nechcú mnohí sedieť. Ak už majú niekoľkomesačný návyk, posedia. Naši touto metódou boli odplienkovaní v 1,5 roku.

zuzana_ilkova
autor
1. aug 2020

@zuzana_ilkova super dakujem za radi.... nie som naivna viem ze nebude chapat co tam ma robit poriadne😁 ide len o to aby si vybudoval kladny vztah k nocniku (kym mi z neho este nevie utiect😁) a tiez som rada ze ma nikto “neukamenoval” za tuto otazku ale v podstate ste mi potvrdili ze by som to mohla skusat 🙏😁

paloma123
1. aug 2020

Na nočník som dávala deti ked začali sedieť.Syn sa naučil na nočník hned ale dcére to trvalo dlhšie.

zuzanockamt
1. aug 2020

neučila som, naučil sa sám...2 roky a 7-8 mesiacov

mondolina
1. aug 2020

Niečo cez dva roky, do týždňa plienku nemal.