Varíte deťom teplú večeru, keď nezjedia obed?
Zaujima ma, ci varite detom teplu veceru. Moje deti su vyberavi jedaci a velakrat nezjedia obed v skole. Mam vycitky, ze nemaju vyzivne/teple jedlo. Ale nevladzem denne varit. 20e denne za donasku im dat nemozem. Sama si varim, kedze mam obmedzenia, ale oni moje jedla nezjedia. Neviem najst riesenie. Dakujem za nazory a rady. 🙂
varím doma, samozrejme. Som naučená, že večera má byť teplá, a varím nielen kvoli dieťaťu ale aj kvôli sebe a manželovi. A niekedy varím dve jedlá.
@anonym_autor áno varím, ale len jedno jedlo ak nezjedia čo je navarené hold smola. Nebudem vyvárať každému niečo iné
Vsak nemusis varit kazdy den, nauc sa varit tak aby si im veceru na druhy den len zohriala.
Ale k otazke: Zvycajne mame teplu veceru bez ohladu na to ci sa v skole najedol alebo nie, ale mavame aj parky alebo nieco studene aj ked obed v skole nezjedol. A verim, ze tvoja dieta nie je nic co by im ublizilo, takze kludne im to ponukaj. Hlad ich nauci jest aj dietne. Pripadne to co varis sebe pre nich trosku inac uprav aby to bolo u nich prechodne
@anonym_autor varim teply obed aj veceru bez ohladu ci obed zjedia alebo nie u nas je vzdy naverene alebo k dispozicii v skole, praci... aj aj.
Áno. Denne. Moja v škole zje minimum, takže večera býva častokrát hlavne jedlo dňa 🫣
@haley7897 a si zamestnana? Varis po praci?
varím doma, samozrejme. Som naučená, že večera má byť teplá, a varím nielen kvoli dieťaťu ale aj kvôli sebe a manželovi. A niekedy varím dve jedlá.
@btus a si zamestnana? Varis po praci?
@anonym_autor áno varím, ale len jedno jedlo ak nezjedia čo je navarené hold smola. Nebudem vyvárať každému niečo iné
@anonym_24d4d0 a si zamestnana? Varis po praci?
Vsak nemusis varit kazdy den, nauc sa varit tak aby si im veceru na druhy den len zohriala.
Ale k otazke: Zvycajne mame teplu veceru bez ohladu na to ci sa v skole najedol alebo nie, ale mavame aj parky alebo nieco studene aj ked obed v skole nezjedol. A verim, ze tvoja dieta nie je nic co by im ublizilo, takze kludne im to ponukaj. Hlad ich nauci jest aj dietne. Pripadne to co varis sebe pre nich trosku inac uprav aby to bolo u nich prechodne
@anonym_56f7ae a si zamestnana? Varis po praci?
@anonym_autor varim teply obed aj veceru bez ohladu ci obed zjedia alebo nie u nas je vzdy naverene alebo k dispozicii v skole, praci... aj aj.
@anonym_834684 a si zamestnana? Varis po praci?
Maminky a co teda rychle varite? Dajte tipy.🙏❤️
@haley7897 a si zamestnana? Varis po praci?
@anonym_autor ano. Smažím sa rýchle jedlá, ako stir fry a kura. Udon noodles, ryža. Čokoľvek co nezaberie veľa casu. Ak sa da, pripravím si veci vopred, namarinovat mäso a pod. Mam napriklad zamrazenu bolonsku omáčku - hovadzie trva nekonečne, k tomu uvarim rýchlo spagety a pod...
@anonym_834684 a si zamestnana? Varis po praci?
@anonym_autor ano som. Varenie mi zaberie v priemerne okolo pol hodinky max 40min a aj to je vela medzitym stihnem aj sprchu, prezliect sa, vybalit sa atd a ani neviem ako je navarene. Jedla pri ktorych treba stat ako vyprazanie, grilovanie spravidla robim cez vikend a cez tyzden rychlovky kedy dam len maso/rybu/zeleninu do rury zapiect, uvarit na stave, privarky, cestoviny na milion sposobov alebo hustu polievku... Ale mna varenie bavi, robim to aj pre seba je to zdravsie ako do seba pchat pecivo s nejakym polotovarom - sunka, salam. Co ma vacsina slovenskych domacnosti...
@anonym_56f7ae a si zamestnana? Varis po praci?
@anonym_autor ano, chodim do roboty, dokonca aj cez vikendy, Varim niekedy po praci, niekedy pred pobednajsou, niekedy cez vikend, niekedy ked mam volno cez tyzden, castokrat do zasoby. Niekedy len do chladnicky, co sa da davam aj zmrazit.
Čas strávený popoludní pri sporáku je na úkor detí, ktorým sa v tom čase treba venovať, najmä školopovinným. Ak si však domáca puťka a na deťoch ti nezáleží, tak var.
U nás tiež tepla večera každý deň. Stretávame sa pri stole celá rodina. A áno, chodím do práce, na nechty, kozmetika, kaderník, do posilňovne 2x do týždňa. Som rozvedená a mám 4 deti. Od mala pomáhajú. Vždy sa rozhodneme co sa bude variť a teda zemiaky, zelenina, prípadne mäso je už vždy nakrájané.. a.ja len varím, čo je potom rýchlovka
@evkatk ked vas tu uz vidim, milostiva pani, pytala som sa vas davnejsie z akeho slachtickeho rodu pochadzate, asi ste tu otazku prehliadli. Bola by ste taka laskava a teraz mi odpovedat?
Varím denne. Muž pracuje fyzicky, aj starší syn a mladší syn športuje. Nemôžem ich nechať na menuckach z vývarovní a školských obedoch. A ja si to beriem na obed do práce na druhý deň.
Čas strávený popoludní pri sporáku je na úkor detí, ktorým sa v tom čase treba venovať, najmä školopovinným. Ak si však domáca puťka a na deťoch ti nezáleží, tak var.
@evkatk práveže mi záleží na deťoch a na tom, aby jedli vyvážené jedlo. Keby mi nezáležalo, prasknem im rohlik s treskou a mučím ich diktatmi a nasobilkou.
A keby doniesli dvojku z niečoho, tak by za trest nejedli vôbec.
@evkatk a co sa nato pozriet z pohladu, ze na detoch mi zalezi a prave preto chcem im dopriat vyzivnejsiu veceru ako len nejake pecivo alebo ine suche varianty? Co ak prave tym, ich chcem viest k zdravej strave? Co ak prave varenim kedy deti mi asistuju sa tiez ucia ako varit, krajat zeleninu a jednosucho vsetko primerane veku, co vyuziju v buducnosti? Co ak najprv sa robia vsetky povinnosti do skoly a potom sa vari alebo sa podla teba musia s rodicom ucit az do vecernej hygieny a spat?
Áno, moje dieťa veľmi málo zje v škôlke. Chodím ju brať o 12tej, beriem ju do práce a keď sa vrátime zvyknem jej niečo navariť/objednať. Varím ale rýchle jedlá, občas polotovar alebo donáška. Každopádne sa snažím aby väčšinu dní mala na večeru niečo teplé, varené.
@evkatk tak maju byt na chlebe a rozkoch? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😕
@evkatk som milujuca mama, kt.nechce, aby jej deti boli na pecive....
U nás tiež tepla večera každý deň. Stretávame sa pri stole celá rodina. A áno, chodím do práce, na nechty, kozmetika, kaderník, do posilňovne 2x do týždňa. Som rozvedená a mám 4 deti. Od mala pomáhajú. Vždy sa rozhodneme co sa bude variť a teda zemiaky, zelenina, prípadne mäso je už vždy nakrájané.. a.ja len varím, čo je potom rýchlovka
@anonym_66eda8 dakujem.zapojim ich.🥰
@evkatk Kde nájdem serióznu štúdiu,kde by sa porovnával vplyv varenej stravy na zdravie a taktiež aj vplyv suchej stravy?
@evkatk tak maju byt na chlebe a rozkoch? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😕
@anonym_autor baronka Eva o tom ako sa maju deti stravovat vie vela. Vsak ma 4 vysoke skoly a 5 deti. Alebo 4 deti a 5 vysokych skol? Jej deti vyrastli na suchych rozkoch, pretoze ona predsa nebude varit ako taka putka. Ona je dedicna slachticna z Velkych Levar
Max.praženicu.:) nemám čas variť cez týždeň a ani ma to nebaví.
@evkatk a co sa nato pozriet z pohladu, ze na detoch mi zalezi a prave preto chcem im dopriat vyzivnejsiu veceru ako len nejake pecivo alebo ine suche varianty? Co ak prave tym, ich chcem viest k zdravej strave? Co ak prave varenim kedy deti mi asistuju sa tiez ucia ako varit, krajat zeleninu a jednosucho vsetko primerane veku, co vyuziju v buducnosti? Co ak najprv sa robia vsetky povinnosti do skoly a potom sa vari alebo sa podla teba musia s rodicom ucit az do vecernej hygieny a spat?
@anonym_834684 v škole výživné jedlo nie je?
Som prekvapená koľko rodičov ešte doma deťom večer vyvára?😲 veď má v škole obed! Keď nejze, jeho problém. Asi máte dosť vyberavé deti. Takto z nich robíte pekných rozmaznancov. Jedno teplé jedlo za deň stačí, večer max.suchá večera. Áno tiež sa mi stalo že som nešla na obed lebo bolo niečo čo som nemusela. Z obedu som sa odhlásila a zobrala o to viac desiatej a potom doma večer max.cestoviny. Ale toto sa stávalo raz do mesiaca. Žasnem že toto vaše deti robia denne No keby mi mama mala ešte vyvárať doma...veľmi rýchlo by mi to asi vysvetlila.

Áno. Denne. Moja v škole zje minimum, takže večera býva častokrát hlavne jedlo dňa 🫣