icon

Vzdor u 3-ročnej dcéry.

fiafia
13. feb 2020

Mamicky, dcerka ma tri. Mame obdobie vzdoru a hlasky ako nie, nechcem, nejdem, nebudem mame na dennom poriadku. No dnes to vystupnovala. Boli sme na nakupe, maju tam take lietadlo na vozenie a ja som mala len 0,50e na jednu jazdu. Zamienat nechcu no nie o tom som chcela.mala odmietla pochopit,ze uz na dalsiu jazdi nemam a nechcela.ani za nic vystupit. Uz mi neostalo ine len ju odtial vytiahnut. To zacal cirkus

Strana
z2
fiafia
autor
13. feb 2020

@fiafia musela som ju kriciacu,.kopajucu niest. Snazila som sa divat pred seba a nevidiet tych ludi, co sa otacali. Na parkovisku nas vsetci poculi,.lebo nechcela do auta. Uplne ma to vystavilo. Stali sa aj vam taketo nechcene cirkusy ? Ako ste reagovali? Ako sa netrapit tym co si mysleli okoloiduci? Je tvrdohlava ale toto sa mi bezne nestava.

zuzkka8
13. feb 2020

No ta to môj synovec je horší v tomto, mne sa aj rupne na zem denne. .. Ale nemali sme ho dlho vo výchove takže tak. .. A ste jej to potom vysvetlili, že to bolo neposlušné?

zuzkka8
13. feb 2020

Ja si ľudí nevšímaj, však Vy viete ako sa o ňu staráte, a ak dobre, tak to mohol byť iba jednorázový prejav. ...

zuzkka8
13. feb 2020

Málo tam byť, že ja si ľudí nevšímam.

eliska13
13. feb 2020

@fiafia cupnut si k nej a snažiť sa pochopiť jej emócie cca viem, že si sa chcela ešte povoziť, si nahnevaná, ale nabudúce pôjdeš....teraz musíme ísť kto bude prvý pri aute zvládneš to?upriamiť pozornosť inam, ale tak každé dieťa je iné niekto si viac uzurpuje svoje.Ale v princípe mala by si sa snažiť pochopiť jej hnev.A potom, keď bude kľudná sa o tom porozprávať vysvetliť jej, že to nebolo pekne a pod....

kittykat22
13. feb 2020

@fiafia zoberies dieta a ides. Nepolavuj - nic nevyriesis. Polavis, nechas to rozbehnut a potom sa toho tazko zbavuje, ked si dieta mysli, ze si vyvrieska vec. To by si mala vidiet ten cirkus s nasim synom - nepricetny 🙈 zobrala som vrieskajuceho, kopajuceho, urevaneho za ruku a islo sa. Oci pred seba - ignorovala som vsetkych naokolo. Syn sialenyyyy 🙈 Ale oni ludia vedia co sa deje - vedia ze deti vrestia. Samozrejme hodia blby pohlad co vresti, ale ze by to niekto hlbsie riesil, to nie.

tatisna
13. feb 2020

@fiafia normalka, je to normalne, my sme mali. Teraz naposledy som isla aj s kocikom, v nom mladsie babo sestricka a zmyslel si ze treba ist opacnym smerom, tlacil kocik zboku nech otocim a ked to nepomahalo, postavil sa pred kocik, to vsetko za nenormalneho revu,sliny tiekli, nic nepomahalo, odputat pozornost, mojkat, vysvetlovat, atd. Boli sme v centre kde chodi dost vela ludi. Ja uz ich mam na haku, ved Ta vidia raz v zivote a ani Ta nepoznaju. Jedna pani sa prihovorila a ze aj ona to takto mala, tak to ma vie potesit...

nikpa
13. feb 2020

@fiafia my máme toto na dennom poriadku kdekoľvek, v obchode, na ihrisku, na návšteve. Dieťa ak už obdobie vzdoru má, musí to len prejsť. Vám zostáva obrnit sa nekonečnou trpezlivosťou a ľudí si proste nevšímat. Veľa z nich sa pozerá ale veľa to aj chápe pretože prešli tým istým. U nás občas zaberie odpútať jeho pozornosť na niečo iné alebo ho proste nechať tak, on sa ukludni sám ale hlavne nepovolit len kvôli tomu ze robí cirkus.

sapetka
13. feb 2020

@fiafia moj ked chce nejaku hracku poviem mu ze ma vela doma a tieto su pre ine deticky aby sa aj oni mohli hrat, ak sa chce vozit na podobnych zariadeniach niekedy ho dam niekedy nie, ale ked ho beriem nerobi cirkus🙏A ked nechce ist poviem mu ok tak tu ostan ale ja odchadzam mozno si ta nejaky ujo s tetou vezmu. Papa a to ide hned so mnou😅doma ked pride na neho ze z nicoho nic plac a chod prec a pod ok necham ho reve reve ja sedim otvorim naruc a poviem mu ze moze prist sa pomojkat...5x mk povie nie a potom pride a uz je dobre a sa smeje. No je to mega vycerpavajuce ale snazim sa ho nechat vyzlostit a potom pomojkat. Zvykneme vyhanat zlu naladu z tela🙈a potok ju vykopneme na terasu von😁ale ucim ho aby nalady zacal vyjadrovat slovne nie placom a krikom niekedy sa to podari niekedy nie

fiafia
autor
13. feb 2020

Samozrejme.som sa snazila, pekne v klude vysvetlit, prehovorit ba aj podplatit. No nie a nie vyliezt odtial. Nebudem ju pol hodinu prosikat. Dookola to svoje este raz chce a vobec vysvetlovanie nepocuvala. V aute som uz na nu aj nakricala. Samozrejme doma v klude sme sa o tom porozpravali, no to nic nemeni na mojom zlom pocite z celej situacie. Vydavala som casto taketo podobne situacie a rodicov co sa snazia za velkeho kriku rychlo zmiznut, som si mozno v nevedomosti a mladickej hluposti povedala "co su toto za rodicia,.co to maju za dieta" teraz vidim ako rodic,ze to nieje take lahke vychovat dieta, zvladnut jeho vzdory, vrtochy a ake lahke bolo sudit, kym som to sama nezazila.

sapetka
13. feb 2020

@fiafia no to veru lahke nie je byt rodicom. No co uz si deti ktore so daju povedat a potom su tvrdohlavejsiw deti😉ale to sa da vsetko zvladnut

ledgerka
13. feb 2020

Ved si mala odist :D zmizla by si a uz by sprintovala za tebou

fiafia
autor
13. feb 2020

@ledgerka 😊 v niektorych situaciach to zabera,len tu som sa bala. lebo z toho lietadielka by sama tazko vysla bez toho aby si neublizila alebo nespadla

heidy222
13. feb 2020

@fiafia kazde dieta skor ci neskor spravi takuto scenu. Okoloiduci ak maju deti isto maju pochopenie. Moja dcera to Par krat spravila, bola som neoblomna, hlavne v klude treba ostat a ich to prestane bavit. Teraz ma 4 roky, na verejnosti si to nedovoli uz ale doma ak napr nedostane sladkosti, telku atd Tak Jaci strasne, my ju proste ignorujeme, ide sa urazit do izby a tam sa zacne hrat a zabudne na to 😂.

heidy222
13. feb 2020

@eliska13 toto som Uz skusala, mne to vobec ale vobec nepomohlo. Malu nezaujima co hovorim,a uz toboz nie nejake pocity.

nuttellien
13. feb 2020

Vzdor neexistuje .... je to vymysel a ospravedlnenka pre ....................

983
14. feb 2020

Je to normálne, deti skúšajú. Treba sa len obrniť. Mne sa raz stalo (syn mal rok aj 8 mesiacov) , že sa pri nás v meste pristavili policajti (kolegovia svokriny) a jeden z nich ukázal synovi akú má parádnu čiapku. Keď si ju chcel dať späť na hlavu tak malý rev, že on chce čiapku, vrieskal, škriekal o zem sa hádzal. Mala som s nim čo robiť, nakoniec som domov odchádzala v policajnom aute lebo mi kvôli jeho záchvatu zdrhol autobus. Hanba na tri nedele ale prežili sme bez ujmy. Len starkú skoro vykotilo keď ma videla vystupovať z policajného auta. Teraz sa nad tým usmejem ale vtedy som myslela, že má porazí. Spotená som bola až za ušami ako som sa snažila s malým dohodnúť. Malý mával takéto záchvaty často tiež som bola na konci s nervami hlavne keď ľudia pozerali po nás bolo mi trápne a bola som z toho nervózna. Ale keď som prestala riešiť, že sa niekto pozerá dokázala som lepšie riešiť tieto situácie. Teraz občas tiež vybuchne, ale je to 1000 krát lepšie ako predtým. Takéto správanie u detí tu vždy bolo, je a bude. Je to to isté ako keď sa hnevá dospelý človek, len ten zväčša vie svoje emócie udržať v norme, dieťa sa to musí naučiť.

lula313
14. feb 2020

Mám dceru mladšiu, navod nemam, ale aspoň ti vyjadrím podporu, že v tom nie si sama😉Dcéra robi takéto sceny od 1,5 roku. Keď sa nahnevá, nepomoze nic(mám všeličo nastudovane, popozerane videa na nevychove až po prejdenia 100viek for a poradni). Na ňu neplati vtedy nič, keď chceš vysvetľovať/chapat emócie, tak nepočúva, keď ju chceš objať, odtlaca sa a má ešte vacsie nervy, ideš prec, má ťa na haku(niekedy ešte zamáva na rozlúčku, že papa a ide opačným smerom, alebo sa urazené otoci), keď jej chceš dat ryžový chlebíček, tak ho hodi o zem..
Bude mat pomaly 2 roky, rozmaznana podľa mna nejak nie je, nepozná sladkosť, tablet, žiadne takéto úplatky. Nebijem ju, nekricim po nej, len si myslim, že je nervak po mne(ja tiež keď dostanem nervy, tak blesky okolo mna lietajú, ale nie pred nou, takze mi to príde ako vrodeny temperament, aj keď rodičia vravia, že my sme take so sestrou ako male neboli). Ja to riesim tak, že sama ju do obchodu a moc na verejne miesta, kde sú len dospeli nebravam, keď to smeruje k raplu, tak sa mu snažím predísť tým, že ju navnadim, že pod idem domov za ocinom, pod, ideme papat(je veľmi zaťažená na jedlo). Ak už má rapel, vezmem ju na ruky a ideme, aj keď sa méta ako kapor. Našťastie muž je taký otrly, že ju berie vencit aj do obchodu, ale tiež sa mi sťažoval, že tie blbe autíčka sú umiestnené tak, že vzdy musia ist okolo nich a tiež mu tam par scen spravila. Doma, keď dostane rapel, tak mi pomaha povedat, že keď neprestane, zoberiem jej psicka, knizku, že nepojde von a hneď sa vie ukľudniť, aj keď to asi nie je vychovne a potlacam jej tým emocie😂

fiafia
autor
14. feb 2020

Mamicky, dakujem za odpovede. Na niektorých komentaroch som sa pousmiala, niektore situacie som si vedela predstavit ako keby som tam bola !😊 aj ked Vam mamicky, to vtedy usmevne rozhodne neprislo. Zeby bol vzor ospravedlnenie na nevychovu, na rodicov? Koment vyssie. Myslim si,ze dcérka vychovana je, rozmsznana nieje, rozhodne niesom ziadny asocial a predsa sa stalo.

ajka0207
14. feb 2020

@fiafia nevsimaj si ludi, bezdetni ta nepochopia, ale nemaju ako a ti s detmi vedia, ze toto robi kazde dieta. My mame take cirkusy kazdy den a ja mavam v obchodoch este mladsiu v nosici, tak ma obcas niekto aj polutuje ked starsiu taham vrieskajucu prec :P

lauriinkaa
14. feb 2020

Naša 2 a pol ročná detto pri tomto vláčiku na 0,50 centov. Pomohlo len to, že aj ine dievčatko chce ist a musíme ju pustiť. Ale tiez scény, no naša to ma na skoro dennom poriadku. Je mi úplne jedno ked ktosi pozerá ako mi dieta vzdoruje, je to moje dieťa a najlepšie ho poznám ja 😉

ktochytavzite
14. feb 2020

@eliska13 cupnut si chciet a pochopit jej emocie no ty si vtipna , boze taketo dristy

ktochytavzite
14. feb 2020

A ludi si nevsimaj,ved ich uz mozno nikdy neuvidis;)

katrin69
14. feb 2020

Ja moju na to nepúšťam, lebo to je krik, vreskot a keď sa naučí plieskať o zem, tak aj to spraví. Vždy jej poviem, že je to pokazené a keď na tom nejaké dieťa je, tak vie, že tam nemôže ísť. Posadím ju vážne raz za "uhorský rok", bez vloženia korunky, nech len potočí volantom. To musím mať na to čas, aby som ju tam pustila. Zaplatíme len vtedy, keď má meniny alebo narodeniny. Nech sa viac hrá s deťmi, ako sa len tak voziť a venovať sa len svojej radosti...
Ani neviete, ako by som ju tam stále púšťala sa voziť a tá radosť z toho. Ale materská a rodičovská mi to nedovoľuje, tak som v tomto prísna... Kúpim jej za to radšej pomaranč. Z toho má väčšiu radosť 🙂

fiafia
autor
14. feb 2020

Pokracovanie cislo 2. Dnes rano v skolke: pekne prezliekame, kym nezbada dievcatko s krasnou celenkou. Aj ona chce celenku, ktoru som samozrejme nevzala,lebo nevravela. Krik na celu skolku,zacala driapat veci na seba, ze ide domov si zobrat 😊 pevne verim, ze ju to preslo a nepokazi im piatkovy den. Dufam, ze to nebude denno denny scenar a ze sa len zle vyspala. A k tymto nastraham , v kazdom obchode je nieco, hracky v takych regaloch ,ktore sa nedaju obist, kinderka hned pri vchode, auticka, vlaky, to nevravim ak treba raz za cas do nakupneho centra tam su na kazdom desiatom metri 😂 no vedia co robia ...

terezka1947
14. feb 2020

@fiafia ver,ze kazdy rodic ma s dietatom nejaky problem.....kazdy.
Niektore du viditelne,tak ako ten vzdor niektore vedia iba v uzkom kruhu. Neries inych ludi lebo kazdy,kt.ma,ci mal deti sa pozrie,usmeje ....aaa...chaaape.
Ja sa tiez pozriem,aj usmejem....lebo,lebo.
Neverim v super rodicov a v.super bezproblemove deti.

terezka1947
14. feb 2020

@fiafia inak....budes sa smiat,ale raz som videla video,kdev obchode dieta.sa hadze na zem a odrazu to urobi aj mama a dieta.prestane,zlakne sa situacie..ci zasmeje,uz neviem.
V obchode sa mi sice deti na zem nehadzali,ale dupotanie nohami bolo.
No k veci....doma sa syn raz hodil na koberec....a mna napadlo urobit to tiez. Hned zlaknuty prestal,ze :maaaamka,co robis?no toto co ty....
Asi to nebolo tym,no ale viac sa na zem nehodil.
Niektorw veci clovek musi otocit aj na srandu,aj pochplopit deti....ale aj si uvedomit,ze my nie sme a nemame byt kamarati. Sme rodicia,milujuci rodicia. Nie kamarati.

adelia021
14. feb 2020

Dobrá kniha na detský vzdor je "Moje vymodlene dieťa má privádza do zúfalstva" a aj videá/webinar od Nevychovy- Královej...keďže ten vzdor/neschopnosť spracovať emócie u väčšiny detí trvá do 5tich rokov...zíde sa 😂 Ja som sa snažila veľkým centrám vyhýbať, tie lákadlá, svetlá, farby sú príliš silné pre detský mozog... radšej veľa na prechádzky von....a keď sme už šli kľudne som šla zmeniť peniaze ešte na jednu jazdu...ale hysaky na verejnosti sme mali tiež, hlavne z malého únavy, alebo len také elegantné lahnutie v hrackarkarstve, to sa vyriešilo rýchlo, vysvetlenie a odchod 😄

nairia
14. feb 2020

no, zeny... ked toto citam, tak za skupinu ludi, co nemaju deti vyhlasujem, ze ked toto vidim, hovorim si, ze toto mi robit decko, tak ho zoderem z koze zaziva a uprimne danu mamicku lutujem, lebo verim, ze je to silna skuska nervov... uvedomujem si, ze ked budem matkou ja, trpezlivost asi bude na inom leveli a aj sposob komunikacie... a nic si z toho nerobte, ze sa ini pozeraju, pozru sa, o par minut vypustia z hlavy... 😎

louise
14. feb 2020

Ja mam stastie, ze deti sa mi o zem nikdy nehadzali, ani velke cirkusy nerobili. S manzelom sa smejeme, ze nam to vynahradia mozno v puberte. 🙂 Ale syn mal obdobie, ze ked som nechcela nieco kupit, zacal lutostivo plakat. Ziaden huronsky rev na cely obchod, len sa ma chytil za ruku a plakal a dokola opakoval, ze mu ani nic nekupim. Raz dvakrat som trpezlivo vysvetlila, dalsie razy som len povedala, ze dnes nie, alebo si ho nevsimala. Prestal. Zistil, ze to nikam nevedie, ze neustupim, nevyvedie ma z miery a place prestali.

Strana
z2