icon

Vzdorovité dvojročné dieťa - vaše pocity ako matky

babatkoling
14. okt 2014

Poznate to asi vsetky maminy, ktore mate / ste mali cca 2 rocne dieta, ktore si zrazu zacalo presadzovat svoje. Obdobie vzdoru...
Ake pocity ste mali a co vsetko Vam prechadzalo hlavou, ked sa Vasa ratolest hadzala o zem, kricala, kopala, hadzala po Vas hracky a najma odmietala absolutne vsetky pokusy o ukludnenie situacie?
Mozno najma ak ste skusali techniku pevneho objatia - ked je Vase dieta 'uplne mimo' tak ho objat a skusit ho ukludnit - ale ono Vas stale odtlaca, mozno aj bije?
Ide mi najma o pocity, aj ked odskusane 'recepty' na zvladnutie takychto situacii tiez nebudu na skodu 🙂
Dakujem.

siska53
•
14. okt 2014

@babatkoling neprijemny pocit,hnev vnutri,prevracanie ocami,povzdych..le o uz je to 2.x,kedze mam 2deti ..
Objatie u nas nefunguje,ani izolacia do inej izby.
Vonku-nekompromisne odniest domov,bez reci,hnevania sa..
Doma? Idealne nechat tak,dcerka napr.sama odide prec a ked sa utisi,vrati sa. U nas pomohlo,ked som zacala robit daku pre nich zaujimavu cinnost..a hlavne,upokojit sa vo vnutri a nevybuchnut..lebo sa narobi viac skody ako uzitku. Vravim o vzdore,nie o neposluchani..tam.pouzivam(snazim sa) i ine metody...
Alebo este prejavenie pochopenia pre cinnost,ktoru dieta chcelo robit,no nejde to,trvat vsak na svojom.

atika11
•
14. okt 2014

len vydržať,niekedy fakt nič nepomôže a veľa lásky samozrejme.Nerobia to schválne,nie sú ešte emocionálne vyzrelé.Ak máš chlapca odprorúčam stiahnuť knihu od james dobson výchova chlapcov,preto píšem stiahnuť,nie kúpiť,lebo je vypredaná.pevné nervy ono to prejde.

seahorse27
•
14. okt 2014

Pocity boli boli zle - hnev, zlost, bezmocnost, zaroven snaha ovladat sa a neudriet ju, neziapat. Potom som sa stala voci tomu odolnejsia a uz som si to prestala vsimat. U nas pevne objatie nefungovalo, nie vsetky deti na to dobre reaguju.