icon

Zaspávanie 3,5-mesačného dieťatka

kokosqa
1. aug 2022

Ahojte mám 3,5 mesačnú dcérku a nie vzdy ale často pri dennom zaspávaní (uspavame ju na rukách/fitlopte mame ju na takom vankusi na rukach) plače a strašne sa cela napína a ruky má zohnute a v pästiach trva to niekoľko sekúnd spievam jej potom sa ukľudni a zaspí, môžu to byt koliky? Len nerozumiem prečo len pri zaspávaní .. keď leží v hniezde na chrbte a hráme sa vôbec sa tak nešponuje len čisto pri zaspávaní aj sa tak prehyba.. doktorka tiež ze bolesti bruska ale prečo to napr nerobí aj počas lezania na deke a pod ale len pri uspavani..sledujem aj známy únavy a bdele okna.. ďakujem

marty_4
•
1. aug 2022

a nocne zaspavanie? ci vseobecne pri zaspavani?

ivangeline
•
1. aug 2022

Povaha,brucho,regres..kadeco. Zjavne bude mat zivsi temperament. U nas pomahalo postupne ulludnovat...ponosit po byte a postupne zacat uspavat.

kokosqa
autor
•
1. aug 2022

@marty_4 pri nočnom zaspávaní je to zriedkakedy najmä pri tých denných a aj to skôr od obeda.. nerozumiem

anavixy
•
1. aug 2022

A večer na noc ju uspavate tiez na vankusi? Uspávate vtedy, keď vidíte, že chce, alebo keď uplynie tabulkove BO?

ls56
•
1. aug 2022

Podľa mňa preto lebo sa jej tazsie zaspava uz poobede. Doobeda preto lahsie lebo je este stale vyssi spankovy tlak z noci. Aj moja to tak ma cim je blizsie vecer tym tazsie sa jej zaspava. Jednoducho musi trosku poplakat a zaspinka, a to sa vobec toho neboj ze place. Pokial ju podporujes hojdas utisujes tak jej plac takehoto typu neublizije. Keby si plac ignorovala vtedy by jej to ublizovalo. Na ostatne spanky uspavate ako? A na noc?

rootham
•
1. aug 2022

@kokosqa a nemá nervy z toho, že tak má zaspať? Mozno chce mať kľud pri zaspavani a byť len položená do postieľky, či košíka, keď je kľudná bezne pri ležaní. My sme bábo na spanie položili do postieľky a zaspalo. Žiadne hojdanie, či kolísanie. 😉

mirro
•
1. aug 2022

@rootham aj my, zabalené do tenkej deky, a ochvílu spalo. Potom sme tu deku z bábatka odbalili a len prikryté ňou bolo.

zorana999
•
2. aug 2022

@kokosqa hypertonus?

kokosqa
autor
•
2. aug 2022

@anavixy na noc je v perinke keďže tak je naučená .. a na noc uspavame po predspankovom rituály

kokosqa
autor
•
2. aug 2022

@zorana999 pediatrička že to by mala viac príznakov keby to je hypertonus tiež som si myslela tak neviem

kokosqa
autor
•
2. aug 2022

@rootham keď ju unavenú položím do postieľky chvíľku si prezerá kolotoč a začne plakať tak jej spievam držím ju hladkam a pod a dokáže plakať aj niekoľko minut tak potom si ju už vezmem na ruky a uspavam tak..

kokosqa
autor
•
2. aug 2022

@ls56 rovnako uspavame na lopte ale v noci ked sa zobudí na papanie nakojim ju položím naspäť do postieľky a spinka

zorana999
•
2. aug 2022

@kokosqa všetko to určite max do dvoch mesiacov ustane.

kokosqa
autor
•
2. aug 2022

@zorana999 dúfam máte pravdu lebo už som z toho unavená.. celkovo je nejaka furt umrncana aj sa budú tak niekedy.. kočík vajíčko nosič nič nechce :/ keď niekam ideme na návštevu tak len na chvíľu lebo hneď mrnci ale dosť prdka tak neviem či aj to bruško ju netrápi

anavixy
•
2. aug 2022

@kokosqa myslela som ci jej ten vankus nevadi, teplo a tak… moje dieta len na rukach zaspavali pri kolikach, neboli to uplne strasne koliky, ale par hodin to vzdy trvalo, potom zasa len v kociku (nastatsie hlboky sme mali taky retro co fajne peruje 🙊). Ja teda nemam tiez dieta, co polozim do postele a spi, ani nahodou, akurat v noci sa jej teraz uz podari zaspat naspat ale uspavat vecer ju musi stale. A toto ze na navsteve chvilu a uz mrnci to sme mali aj my, stale na rukach len a teda bolo to u nas bruskom, akurat teda v 3,5 mesiaci jej vysiel prvy zub a o dva tyzdne aj druhy, takze mozno aj to “dopomohlo”, hoci teraz ich ma 8 a zvlada to s minimalnym mrncanim 🙂 prejde to urcite, vela trpezlivosti zelam 🍀