Zaspávanie 8 mesačného nerváčika
Ahojte kocky,poradte,malicky chodi spavat tak 21.30 sa mi to zda hodne neskoro,ale co narobim,len problem je v tom ze strasne protestuje. Najprv prelozi celu postielku,potom sa natlaci do jedneho rohu aj s poduskou na hlave,potom ked ho napravim strasne sa jeduje,zacne plakat,a hronze plieska nozickami o matrac. Taky maly akrobat. Uz neviem ako ho uspat aby zaspaval kludnejsie. Rano spinkava tak do 7.30 to je v pohode,cez noc sa budi len na krmenie a skoro rano na cajik. Ale to uspavanie,chcela som ho nechat ze nech sa vyplace,ale ten plac neuticha,skor sa stupnuje. A to nemam srdce aby som ho nechala ta. Ked ho uspim v kociku a pitom prenasam,tak sa zlakne a este vacsi plac. Prosim o radu. Ktora mate s tymto skusenost?
my nasu rocnu uspavame na rukach, v postielke ani v posteli sa nevie upokojit...neskusila si ho vziat na ruky? Nemusis ho na nich rovno uspat, len upokojit a ked uz bude v polospanku, tak ho dat na postielku, nech zaspi
Ak ti môžem poradiť,nevymýšľaj žiadne zlepšováky, nosenia,otáčania,kočíkovania...staneš sa toho otrokom. Proste ho nechaj v posteli jak je, (ak má vankúš na hlave,možno ho ani nepotrebuje,aj tak je zdravšie spať bez neho) . Toto je momentálny problém čo más a za dva mesiace bude zas nejaký iný pri zaspávaní. My sme si tiež preskákali nosenie,hojdanie, kočíkovanie, ležanie s ním hodiny v posteli...všetko jedno,čím viac ho budeš obskakovať, tým ho viac podnecuješ k tomu aby vystrájal a tým to bude pre teba ťažšie.On len potrebuje vedieť, že si tam ak treba a na plač prísť pohladkať,dať čajík a tak... hlavne nech si zvykne čím skôr zaspať sám. Keď začne behať čo bude za pár mesiacov bude zas lepšie. Vtedy ho už budeš môcť vonku fyzicky unaviť a ľahne jak poleno... snáď 😀
On zaspava vzdy sa,to len v poslednej dobe zacal takto vymyslat,vankus mi nevadi ked si da na hlavicku,to som len vymenovala jednu z mala veci co stihne do 5 minut ked ho ulozim do postielky,on zacne tak srdcervuco plakat ide aa zadusit,niekedy staci pocka 2 minutky z nicoho nic vypne ako z klucom,ale to sa stava malokedy,skor to ze lozi a place a place,ja neviem ako ho v klude uspat,cim ide neskor spat tym je zivsi,ked ho krmim mi zaspava na flasi,polozim ho do postielky koniec,velke oci,neviem kde robim chybu
Nerobis nikde chybu, ako som povedala, za mesiac to bude zas uplne inak...zas si nieco ine vymysli 😀
@lenicko dakujem ti za moralnu podporu,si pripadam ako keby som na nom experimentova,dnes som skusala pred spanim neblaznit ho,teda krotit ho,vecer ked som ho dala do postielky klasika,tak som sa oprela hlavou o postielku a 10 minut som ho hladkala,samozrejmi mi odtahoval ruku,ale vydrzala som a krasne v klude zaspal,som zvedava ci to bude platit aj zajtra 😃
@maruska_maru Drzim palec, aby to vydrzalo. 🙂 Tak male dieta, hlavne ak ma cez den vela podnetov alebo z nejakeho dovodu nema dostatok kvalitneho denneho spanku, sa nevie same upokojit a potrebuje k tomu pomoc mamky (otecka). U nas par mesiacov fungovalo zaspavanie na rukach, potom uz maly nexcel (mal cca 11 mesiacov, ked si to sam zmenil), zaspaval otoceny na boku tvarou ku mne, ja som ho musela objat, on mna tiez. Aj toto uz preslo, posledne mesiace staci pri nom lezat na vedlajsej posteli a on zaspinka do par minut.
Inak, moze byt aj pretazeny, ked ide tak neskoro spat. A to uz je potom duplom problem pre neho sa upokojit a zaspat. Skus upravit rezim tak, aby si ho ukladala na spanie povedzme o hodinku skor a uvidis, ci to tiez nepomoze. 🙂
@kofoluska dakujem za radu,uvidime jak to bude dnes fungovat,skor ho nemozem dat spat,dala som ho parkrat pred deviatou,on sa pol hodinku prespal a fungoval dalej,cez den spi 2x,hodinku doobeda,hodinku a pol poobede,snad bude fungovat to co vcera
Co fungovalo predosle uspavanie tak teraz neplati ☹
ak je nerváčik už teraz tak sa priprav, že sa to nezmení, rovnaký bol môj syn ako bábätko - stále plakal, ale fakt že stále, už má 7,5 a stále je kôpka nervov... ale zaspáva sám 🙂
pevné nervy želám, treba ho naučiť relaxovať keď bude starší, my chodíme na terapie a vidieť výsledky
@david93 nastastie neplace stale,len ked ma ist spat,nervy,premaha sa ked ma zaspat,cez den sa usmieva,smejeme sa,len zistuje ze placom sa da dosiahnut svoje,hlavne ked ma ist spat

Vsak ho nechaj nech zaspi ako chce, aj s poduskou na hlave v rohu postielky, no a? Zaspi, pockaj kym je to tvrdsi spanok a potom mu to daj dole s hlavy a nech si hajinka ;))