icon

Zatiaľ neúspešné odplienkovanie. Pokračovať, či skončiť?

vea28
27. jún 2019

Ahojte, syn má 2 roky a 3 mesiace, priebežne asi druhý mesiac skúšam ho odplienkovať. Príde mi to nekonečné. Tretí deň je pocikané všetko a ešte ani raz sa sám nevypýtal. Raz sa vycikal do záchoda, bola to skôr náhoda ako cielené. Mám to nechať tak a vyskúšať zas o týždeň? Mám pocit,že nechce tomu rozumieť. Na svoj vek je veľký a s plienkou nevyzerá moc dobre. Čo mám robiť, povzbudzovanie, motivácia nezaberá. Ďakujem za rady.

bucko555
27. jún 2019

Ahoj ja som to skúšala tiež približne vo veku ako je tvoj malý , dcérka nechcela plakala keď videla nočník nechala som ti tak a povedala že jej čas príde a asi pred dvomi týždňami jej začala vadit plienka od vtedy chodí na nočník síce cez noc jej ju ešte dávam aj keď ideme na dlhšie autom ale ono všetko príde same

martusik2305
27. jún 2019

@vea28 ahoj ak mu to ešte nejde tak nieje na to pripravený.... Môj ma presne 2a3m a už je mesiac bez plienok.... Skúšala som to skôr ale ako píšeš všetko bolo ocikane a nepýtal sa... Jja som skúšala co dva týždne až raz jedného dňa sa vycikal do nočníka a od vtedy plienku nechcel vydiet.... To chce čas a trpezlivosť daj mu týždeň a skúšaj znova

julianadrx
27. jún 2019

Moja skúsenosť s dcérkou bola taká, že keď som jej raz cez deň vzala plienku viac som jej ju nevrátila, týždeň bol zlý ale nevadilo mi to, prvé 2 dni všetko pocikané, prepláchla som usušila, a každým dňom toho bolo menej, trvalo to 7 dní a už sa nepocikala, Chvílku som ju nechala v tom mokrom aby pochopila rozdiel, boli sme hlavne vonku, položila som tak šerblík a hotovo. Aj ked som šla na prechádzku plienku som nedala, pýtala som sa jej každú hodinku či chce...odučila sa ako 19 mesačná no na šerblík som ukladala odkedy vedela sedieť... synček má teraz 15 mesiacov, plienku mu vonku nedávam, našiel si miesto na cikanie ale ešte nevie povedať, snáď do konca leta sa podarí, nenaháňam ich len nechcem aby sa im riťky parili v plienke... hlavne trpezlivosť!!!

sapetka
27. jún 2019

My sme teraz v procese od pondelka.. v pondelok 7nehod, vcera 6 a dnes 1🤞👏🥳stale mu poviem ze je uz velky chlapec ma 2roky a ze velky uz plienky nenosia ze tu je nocnik a tu bude chodit. Spytam sa ho kde sa robi pisi a kaki ukaze na nocnik a ked treba ide tam. Ja mam tiez ma gauci na zemi nepremokave podlozky, a teraz ked je teplo tak chosi na holo sem tam slipky len ho musim naucit este stiahnut slipky😀

bobo1983
27. jún 2019

Starsi mal 2r2m, trvalo mu asi 4d kym bol bez nehody, o mesiac bez nocnej...mladsi 2r4m, od druheho dna bez nehody a odmietol aj nocnu plienku...predtym som ich vobec nedavala na nocnik

espritka29
27. jún 2019

Moj ma 2r. 2 mes. a sam zacal od seba asi 2-3 tyzdne dozadu sedavat na nocnik. cez den ked sme doma je bez vsetkeho a ked mu treba, sadne sam. Na spanok, ked niekam ideme ma plienku zatial. Aj si ju pyta zatial. Nic nesilim, nechavam to na nom. On musi dozriet na to sam a uvedomovat si to. Co on uz vnima. Vidi nas, ze chodime na wc.

vea28
autor
27. jún 2019

Veru, ja by som to ani nesílila, ale možno pôjde do škôlky a tam musí byť bez plienky, ak to nepôjde, tak budeme musieť nástup prispôsobiť jemu ak to bude vôbec možné.

sapetka
27. jún 2019

@vea28 urcite to pojde uz je dost velky len treba trpezlivost a prve 2-3dni mu dookola omielat kde ma cikat a kakat a pytat sa ho na to stale. Stale mu ukazat kde ma nocnik a ze tam sa chodi cikat a kakat. Moze to trvat 1-3t

pininka1
27. jún 2019

Podľa mňa najhoršie čo môžeš urobiť je opäť prestať a zacat o týždeň. Ani naša sa nepýtala, tiež prvé dni písala kde prišlo, žiaden nočník, ani travička, od začiatku záchod, ona sama si to vybrala. Treba byť trpezlivý a nepopustit. Viem že je to náročné, odplienkovala som tri deti, ale práve pri dcérke to išlo najľahšie, aj keď mala plienky najdlhšie. V apríli mala dva roky a po veľkej noci sme dali plienku dolu a išlo to. Do týždňa a pol bola bez a pekne sa pýta. Už som ju naučila aj do travy. Je to stále lepšie a lepšie.

babi81
27. jún 2019

@vea28 pride to samo.uz ked si raz zacala to chce trpezlivost, tiez to bola katastrofa cjcrl som to vzdat, nechcelo sa mi vsetko stale prat, a potom asi po 2zufalych tyzdnoch sa to zlepsilo a o par dni aj cez noc bez plienky.na zaciatku sa vobec nepytala

jankakoc
27. jún 2019

@vea28 ale to by si chcela vela, aby sa hned aj pytal sam. Ja som zaznamenala ako uspech ked som ho nechala bez plienky a on sa nepocikal. Ja som to sledovala ze fajn, nepocikal sa, uz dlhsie necikal uz mu mozno aj treba, dala na nocnik a vycikal sa. A chvalila do neba, nechala dalej bez plienky a zase ho dala tak o nejake cas na nocnik.
Skratka sam sa zacal pytat az neskor. Ty ho davaj, ked mas pocit.ze uz mu mozno treba.

jankakoc
27. jún 2019

@jankakoc dlhsie tym myslim pol hodinu asi 🙂 male deti si curknu kazdu chvilu

hettinka
28. jún 2019

@vea28 nie je pripravený. Ak je dieťa na to zrelé, odplienkuje sa do týždňa.

vea28
autor
28. jún 2019

Dostavil sa prvý úspech, dnes sa vypýtal, ale kričal len tata-tata a prešľapoval na mieste. Rýchlo som bežala s ním na záchod a vycikal sa.😁Bola som pyšná a dúfam,že sa to stane častejšie. To bol signál, že ideme pokračovať.

katussska24
28. jún 2019

@vea28 nesil to zbytočne. Chce to čas. Daj mu pauzu - aj sebe- a skus to koncom júla trebárs.ked ti to súri kvôli skolke. Ešte strašne fajn vec je po vycikani si nalepiť nálepku na papier ( mne tomprislo ako blbosť ale pri staršej to bol totálny úspech. Farebný papier na stene kúpeľný a vždy si vybrala po potrebe kt nálepku nalepí).

mattia_my
29. jún 2019

Suhlasim s @pininka1, ked sa rozhodnes odplienkovat, skusaj a uz sa nevracaj, nerobi to dobrotu. Bude to trvat dlhsie a dieta je podla mna potom zmatene ked sa to casto meni-raz moze cikat do plienky, potom zasa nie!? Ja som prve dni prala kazdy den vsetky slipy a teplaky co sme mali, vsetko pocural, no den po dni sa to zlepsovalo. Nosit nahradne oblecenie von a pojde to.

pininka1
30. jún 2019

@mattia_my presne tak, stále som nosila v kabelke gaťky, legíny, ponožky, pri deťom sú to úplne mini veci a nezavadzajù

sapetka
30. jún 2019

My sme vyskusali tu 7dnovu metodu zacali sme v pondelok a mozem povedat ze maly je uspesne odplienkovany👏👍💪

andynkotrpaslik
30. jún 2019

Kazde dieta je ine. Niekomu sa podari a niekomu nie. Myslim ze na dieta netreba tlacit . Ono to dojde samo. Ked si sponeniem ako som sa trapila a bola zufala. Povedala som si kaslem na to robim aj sebe zle aj jej . Prisiel zaciatok juna a sama moja 2,5 rocna dcera mi povedala mama idem cikat . Sadla na nocnik a od vtedy cika na nocnik,na zachod. Ked ju to chyti vonku tak do travy . A ked ideme autom ,najprv som mala obavy ale nedala som jej ju. Opytala som sa ci sa jej nechce cikat ,povedala nie . A ani sa nepocikala. A je na tolko rozumna ze ked sa jej chce hned krici cikat cikat. Sem tam ani vecer nema a to sa 2x budim na to ze ma zobudi na cikanie. Raz som jej dala plienku ,rano jej ju davam dole a cista . Az potom sa vycikala do zachoda. No a s kakanim je este boj :/ ale aj to pride 🙂

martizv
30. jún 2019

@vea28 Ahoj, u mojej malej to trvalo tiež dlho ale chodila bez plienky furt sa počurala. Celý byt sme mali obcikany a keď mala nastúpiť do škôlky už vyžadovali aby sama chodila tak som povedala že chodi aby ju vzali. Pár krát sa pocikala a potom sama pochopila že aj iné deti chodia že musí aj ona a po 1 mesiaci v škôlky bol problém vyriešený. Ale určite nedávať plienku a stále dávať drobca na nočník alebo záchod prípadne vonku ocikavat mravceky to sa mojej páčilo. Určite by som neprestávala keď raz začneš pokračuj vydrz prídu aj horšie veci ako je odplienkovanie 🙂

vea28
autor
1. júl 2019

Už prešlo niekoľko dní a je to o niečo lepšie. Pýta sa a občas je to aj plány poplach, nevadí, hlavne, že sa pýta. Vonku je veľa vnemov, tak sa dnes pozabudol a pocikal sa, bola som prekvapená, ale nevadí, veď sa učí. Kakanie ešte nestihol na záchod, ale to časom príde.

sapetka
1. júl 2019

@vea28 no super dobre znamenie.. 👍uz len vydrzat. Ja som sa prve 3-3dni pytala stale ci treva pisat a upozornovala som kde je nocnik a ze mi treba povedat 😊a krasne sa pyta aj vonku dnes ked sme boli aj cez vikend(som len trpla ci nahodu sa na ihrisko medzi detmi nepocika🤣)

mattia_my
1. júl 2019

@vea28 ak mozem este poradit, kakanie nesilte. My sme sa odplienkovali za tyzden, no kakanie bol problem hadam pol roka. Vzdy len ked mal na spanie plienku. Potom sme sa dohodli, ze bude hovienku mavat v zachode a pomoze ho splachnut a islo to 🙂.