Zle spávajúce dieťa v troch rokoch
Mamičky máte niektorá take zle spavajuce dieta v troch rokoch ako ja? ☹ Uz sa mi to zda privela ma 3 roky a 3mes.este stale v noci hrozne spi 😒
@silviami dakujem za podporu sladkosti nema vlaske max.chrumky on apapa vela ovocia a vsetkeho co ma sjedlom by nemal byt problem a blbost ak niekto napise vecer zaspi a rajo sa az vidime.to by musel byt pri leovi.jedjoducho nema taky spanok ako by mal mat ale neviem sttm nic robyt take ako samostatna valenda sme skusali Xkrat aj v inej miestnosti aj snami .aj dat ho spat poobede aj nedat zmenit miesto postele atd
@lucia006 s kvalitou spánku nenarobíš nič, niekto spí ako zarezaný, niekto má spánok plytký a zobudí ho každé šuchnutie. Ide o to, aby čušal v svojej posteli, ak sa mu spať nechce a nebudil celú rodinu. Skús ho ukladať v tú istú hodinu, rovnaké rituály, či je pracovný deň, či víkend, nepíšeš, či je dosť počas dňa vyťažený, myslím, či má dosť pohybu vonku, niektoré deti spia zle preto, lebo nedokážu spracovať príliš veľa podnetov, či už z TV alebo z PC hier, ktoré by som úplne zrušila. Ale to som ti už písala, aj o znížení teploty v izbe, kľudne aj na 18 stupňov.
@timea7 zníženu teplotu mame dmala nemá rad teplo,a nespi ani zakrity lebo neznasa na sebe ani paplon ani deku,akze m len pizamo,ja som dost zasadva v tom ze mame to rovnake ako cez tyzden tak cez vikend vzdy rovnako sa napapa okupe a ideme dopostele hraje sa trocha na posteĺi potom mu porozptŕavam rozpravku a zaspi idem prec s izby do obzvky mam vysielacku a do hodky uz sa posadi a zacne buntosit a opakuje sa to aj 10 krat za noc je dost vytazeny cez den on toti neposedi od mala ani chvilku hraje sa pobehuje sme vela von nebyva choravy je inak cez den poslusny chlapec
@lucia006 a keby si vyskusala nejake prirodne veci na upokojenie a dobry spanok? vecer mu dat medovkovy caj s lyzickou medu, mlieko s medom, alebo aj s bananom ako kokteil - aj ty si mozes dat taky kokteil aj s lyzickou rumu na upokojenie teba 😉 😀 alebo neviem, co je este take, mozno aj ine bylinky su na spanok... alebo niekto spominal makovy olej, my teda taketo so spankom nemame, ale tiez niekedy vselico vymysla, ze by som mu najradsej makovy odvar dala 😀 a vecer sa uz neblaznit, kludny rezim, tlmene svetlo aj pri citani (a ked sa prevaluje, urcite by som nesvietila, len ak by uz plakal), nech si sam vyberie rozpravku a nocne svetlo, pripadne nejaku hracku, co sa jej bude v noci venovat namiesto teba... len tak hadam, netusim, co by pomohlo, ale drzim ti palce 😉
Je pravda, ze uz je velky a chape. Suhlasim s tym ze treba prisne ukazat, ze toto si nemoze dovolit
@lucia006 moj bude mat 5r a stale sa v noci budi. Ale je pravda, ze sa to lepsi kazdym rokom.
@zabina27 no ide o to ze mi sme okrem maloveho odvatu uz vyskusali vselico.takze medovkovy caj na litre aj .mlieko smedom pravidelne homeotpatika liecitelku a neviem co este .nikdy svetlo nezapinam mam iba jedno tlmene neplace iba sem tam ked ho nieco boli alebo ma zle sny.takze uz fakt neviem dam si asi diazepan
mne sa dcera budila tiez asi do 3,5r... vacsinou cikat, alebo niekedy pit.. ale nebola hore, zobudila sa, isla cikat a spala dalej.. alebo sa napila a spala dalej.... mozno celkovo tak 2x za noc.. Ani som to neriesila, proste ked to potrebovala, tak potrebovala 🙂
Obcas uz isla na WC aj sama, ale tak ja som sa aj tak zobudila, keby nieco 😀
@katrin21 nyslim ze ano ze sa budi aj na moje pohyby .odmala sa zobudil na kazdy suchot a ostalo mu to dodnes .snazim si to nevsimat.a dat ho do druhej izby nejde to .uz som to tu pisalam.akurat som objednala vyssiu zabranu na postel a skusim ho davat do vlastnej posteli ale nech je vnasej spalni aspon zatiial.
@lucia006 ja to poznám . Naša tiež bola nespavec , nespali sme poraidne 4 roky 3 mesiace . Dovtedy as budila aj 15x za noc a len revala jak besná . Bolo to hrozné obdobie , chodila som vyžmýkaná....... Pochodili sme pediatra , neurológa ...naštastie všetko OK. Vraj jej to staci co pospí . Nespala od narodenia ani cez den, max. 20 min.
A zrazu mala 4roky a 3meisace a prišla noc , ked sa zohudila len 5x. Chodili sme ju s mužom pozerat v noci , ci dýcha. A potom postupne sa to lepšilo. Dnes má 12, a ja si asi tie neprespatē noci dospávam doteraz 🙂. Ma napadlo , že sa zvykla budit s placom aj ona sa stažovala na bolesti kolienok. V 5.r jej zistili celiakiu . Netuším , ci to mohlo mat súvis s tým zlým spanım , ale som rada , že to už je za nami . Držím vám palce a myslím na vás .
@lucia006, vela bab je proti uspavaniu podla knihy, ja som stastna ze som sa na to dala. Dcerka spavala hrozne, cakala kym prideme do spalne, bolo to strasne, stale sa budila. Vedela som ze ked to neurobim teraz, tak uz nikdy. Mala 19 mesiacov, neskor by vyliezla z postielky, bolo by to horsie. Od 3 rokov spavala u seba v izbe na velkej posteli, bola naucena, ze nema sama zliezat z postele, aby sa nesmykla na koberceku, takze za nami v noci nikdy do spalne nechodila. Zaspavala pekne sama, az kym som ju zas nezacala uspavat ako 4 rocnu, ked som nastupila do prace, lebo som mala vycitky, ze sme spolu malo. Naozaj pokial inde bez teba spi dobre, tak to nema nic spolocne so zdravim ale vymysla. Budete to mat este vesele.
@lucia006 a co nato lekarka.... mna by tiez porazilo. neboli ho brusko ......... ja som neverila ale poznala som osobne chalana 18rocny od detstva malo spaval a doteraz stacia mu 3-4hod. on je vyspaty a cita si po nociach alebo robi... a v pohode taha 12stky alebo 16 v praci... inak moja mladsia je v takom veku ked spi v skolke spi aj 2-3hod. a ja som vecer doma na prasky ked nie vecer zaspat zaspava az kolo 21.hod - 21.15hod. ale spi do 6.30 kym nieje budik do skolky medzi tym sa sice v noci koji. a cez vikend my doma naobed nezaspi ale vecer o 19.30 uy spime . starsia / je spachtoska po mne./
Kakao s medom mu daj a je.a chrumky to je tazke pred spanim
@lucia006 ja mam pocit, ze ty sama mas velmi lahky spanok. A preto sa zbytocne znepokojujes. Deti sa v noci mrvia, aj vykrikuju zo sna atd... ja sama som dospela a nikdy v zivote som neprespala vkuse celu noc. Nic tvojmu synovi nie je, podla vsetkeho. Ak cez den neodpadava od unavy, rastie ako ma, pribera ako ma, tak si to jednoducho prestan vsimat. Ja som v 3.5 r. synovi povedala, ze uz musi spavat v posteli sam. Nechali sme mu zasvietene v chodbe, otvorene dvere a lampicku v izbe. Dva dni vecer hukal, doslova nas vydieral. Trvalo to asi hodinu. Na treti vecer zistil ze to nepomaha a normalne poslusne a kludne zaspal. Viem, ze kazde dieta je ine. Toto nie je navod. Len si myslim, ze 3 rocne dieta ta uz nesmie v noci vydierat a kazdu chvilu budit. Ale to, ze neprespi vkuse celu noc bez pohnutie je normalne

@lucia006 to sa dá vyriešiť posteľou, ktorá má na boku zábrany, najskôr ju daj do spálne, neskôr do jeho izby. Ak ťa volá, odpovedz, že v noci sa spí. Ak chce napiť, bude mať pitie pripravené, lampičku zažatú, na WC s ním môžeš ísť, veď nechodí hádam desať krát za noc.