Zle spávajúce dieťa v troch rokoch
Mamičky máte niektorá take zle spavajuce dieta v troch rokoch ako ja? ☹ Uz sa mi to zda privela ma 3 roky a 3mes.este stale v noci hrozne spi 😒
@lucia006 jasne, že nevybehuje z izby, keď spi s tebou. Načo a kde by vybehoval? A verím ti, že ti to lezie na nervy. preto ti tu vela báb poradilo dat ho so vlastnej izby. Zavriet dvere a nech si mrci. Len ti si vždy niečo nájdeš, prečo ho tam nedať.
Noooo komu niet rady, tomu niet pomoci.
@lucia006 Tak teraz mi asi niečo ušlo - alebo? Veď stále tvrdíš, že spáva pri tebe, kope ťa a podobne a zrazu nevybeháva z izby? Z akej? To len pre poriadok.
@yanni Už som si myslela, že neviem čítať. 😀 A veď ona vlastne nechcela radu ako ho uspať a podobne chcela len vedieť či aj iní majú podobné dieťa.....🙂
Ale baby nenakladajte jej. Je nevyspata, vtedy clovek ani nedokaze mysliet. Na prd je, ze chlapec je uz velky. Ja som tiez chcela aby mala spala v spalni s nami do 3 rokov, ale ozaj som rada, ze sme to poriesili o dost skor. Je mi jasne, ze neskor by sme si s nou ani neprdli, ona je tazky oriesok a cim starsie dieta, tym je toto tazsie. Kamoska nevie dostat zo spalne 6 rocnu, ale tesi sa ze od 6 rokov nespi v posteli s nimi ale vedla na matraci.
"Zboznujem" reci o tom ako decko s mamou mava tym ze sa v noci mrvi a nespi tak ako by malo... niektore zeny by sa mali asi trosku zamusliet nad tym kedy dieta ozaj s mamou mava a kedy nie. Je ine ked pisti v obchode lebo chce sladkost a vydobija si to krikom,placom,hadzanim o zem... vtedy to beriem, mama musi urcit hranice. Ale v spani? Dieta nie je nastavene na to ze ide primarne robit rodicom zle a povie si "ha a teraz im ukazem, nebudem dobre spavat." Takze ja by som na tcojom mieste prispevky tohto typu brala velmi s rezervou. A podla toho co som citala, co si ty napisala tak jednoducho Leo patri k ludom ktori maju lahky spanok. A mozno ho taky bude mat stale. Nie je to lahke prijat, verim ze si unavena, ale neverim tomu ze to robi naschval a ze nejake radikalne vychovne kroky typu "nevsimaj si ho" pomozu.
Napriklad ja sa odjakziva budim aj 3x v noci na zachod + xy krat za noc sa pri prevalovani na druhy bok zobudim... a neznasam spat sama. A to som dospela. Keby som ja bola moje dieta tak ma asi porazi 🙂 No a moj syn ma 3 roky, odjakziva nechce spat sam, tak spi s nami (postielka bez bocnice vedla nasej) ale nema rad ked sa ho nieco dotyka, takze sa zvykol zobudit aj na suchnutie o moju nohu. Dojcim ho, budil sa este pred mesiacom cca 4x za noc na mlieko. Ale som tehotna takze mliecko mizne a Oliver zacal spat lepsie, mlieko uz nepyta ale niekolkokrat za noc sa ma pyta ci som tam, alebo ma potrbuje chytit za vlasy.. a aj sa dost prehadzuje, ja koncim sem tam v jeho posteli, co sa uhynam 🙂 ale pomaly sa to zlepsuje, uz ma aj noci ktore relativne dobre prespi, ze sa nebudi ale len putuje po posteli. Ale co mu budem vycitat ked ja som hore aj 5x v noci a to som dospela. Ano, ja ked som hore tak nikoho nerusim, ale som dospela, nemozem to iste cakat od dietata. Ze nech sa budi kolko chce ale nech ma nerusi. To len na margo prispevkov ktore ta odsudzuju za to ze si makka a nechas si skakat po hlave. To je blbost. Nie si makka, si milujuca mama a tak to ma byt. Velmi som ti neporadila, sama niekedy neviem co robit ked mi maly zaspava o 23:00.. ale uz som sa tolkokrat snazila mu rezim posunut, ale vzdy si to sam zas vratil do staryxh kolaji. Mam kamosku ktorej syn sice zaspi o 20:00 lebo uz ledva chodi, ale vstava pred piatou. Tiez sa snazila kadejako posunut rezim aspon o hodku, ale neuspesne. Ono to neni len tak. Drzim vam palce nec sa ten spanok len zlepsuje.
@yanni Ale jasné, že postrehla - už som aj párkrát skončila ako "najväčšia ...." Ale čo už - presne ako píšeš - komu nie je rady -tomu nie je pomoci. 😉 Ale tak možno si prišla len "pohladkať" ego ako väčšina tých, o ktorých sa bavíme - keď nedáš za pravdu a "nepohladkáš" a nepoľutuješ tak si to aj "vyžerieš". 😉 😀
@ivanapetrasova Jasné, takže teraz my všetky matky, ktoré máme deti, ktoré spia celú noc, vo svojej izbe sme krkavčie matere bez kúska citu a nemilujúce matky. Hm, ale aj toto som tu čakala - veď ako inak. 😉 Tie čo dojčia do 3 rokov a viac, spia spolu s dieťaťom ešte neviem kedy sú tie chúdence, ktoré treba poľutovať, že sa už roky nevyspali a medajlu im za to minimálne dať. 😉
@ivanapetrasova a vies Preto to tak je? Lebo spi stale s tebou v jemnejsie izbe a v noci ho kojis. Naco je pre pana jana trojrocnemu v noci cicka? Aj je v noci smädny, daj mu k posteli Flasu s vodou nech sa Spam obsluzi. Denne dojcenie budiz aj so 18 aj chces ake v noci? Nase deti zacali lepsie Spavat ako sme ich prestahovali so vlastnej izby a neskor zrusili nocne kojenie.
Sorry za chyby, Pisem z mobilu a ten si robi co chhce😱😱😱
Ale ste poniektore...vy si vobec neuvedomujete podaktore co pisete, nejdem sa robit za mudru ani nikomu konkretne pisat ale teda to tu zas zacina byt a co tu citam no niektore mate vobec srdce alebo co? Sak dieta nie je robot, ja vam nerozumiem. Ved jasne ze dieta so mnou kyvat nebude, aj ja viem byt prisna, ale tu sa uz pletu hrusky s jablkami. Dieta v noci ked sa budi je tam nejaky problem, resp. nemusi tam byt problem, ale skor nejaka forma spanku. Niekto spi ako zarezany niekto nie. Ked dieta vymysla pred spanim, to je jasne, tam treba istu disciplinu nariadit. Kazde dieta ma mat rezim a nekyvat s rodicom a tu sme my na rade aby sme ich usmernili...ale su veci, s ktorymi nepohneme. A to je presne tento priklad.
@ivanapetrasova dakujem aspon jedna smala co pochopi ze leo mi to nerobi naschval keby robil,tak by to vyzeralo,inak,zacal by somnou mavat az ked by bol schopny premyslat ako mi moze robyt zle,pritom je dobry pekne vychovany vie pdakovat poprosit komunikativny .sikvonychlapec ktory ma proste odmala problem jak zo zaspatim tak so spankom nocnym,oredtym aj vela plakal vnoci nijak raz sme ho nevedeli ukludnit ale mal bolave ustocka od rastu zubkov a potom uz prestal plakat ,iba sa toci mrvi na vsetko zobudi asi ako vas Oliverko,vzivote by som ho plakajuceho nenechala potme vizbe a jaby som zatial kludne sedeka niekde vobyvke ,budem sa ho snazit preradit do svojej nech ho aj ja nevyrusujem aj on mna,ale dotkne sa ma ak mi tu pisu ze je rozmaznanyhajzlik pritl ho nepoznaju ake to je zlate dieta
@ivanapetrasova ja vravim nie je nad to, ked citim vedla seba synceka. Mimochodom v maji bude mat 4. Pride cas, kedy uz ani pusu nebude chciet. Tak si to uzivam. Som si ista ze robim najlepsie ako viem a ako to citim.
@leeenka26 on nije vymislavy ako tu podaktore napisali rozmaznany a pod,on ked poviem ideme dopostele ideme aj ked zaspi nieedy az pohodine ale je zlaty kludni hladkam ho hovorim dokoka rozpravky ,zaspi potom hodku dve pohodka a neskor to zacne len sa hadze budi na vsetko na psov stekajucich na moje mrvenie na prasknutie podlahy ,potom akokeby uz len podriemkaval ,a mna to rusi velmi,neviem pritom spat,to je cele,ine z toho urobili uplne nieco ine ako som udala otazkou
@lucia006 ja som ta pochopila cize nie je problem u teba...ako ti to daktore tlacia nasilu do hlavy...nenechaj sa znechutit. Robis vsetko co vies a mozes. Drzim palce nurcite prides na to ako situaciu trosku kompromisovo vyriesit nech si spokojna aj ty aj maly. Myslim ze dobry napad je aj odber krvi na tie potravinove alergie pripadne ci nema alergiu na roztoce a pod. Nas tiez dost casto plakaval v noci, doslova sa budil s desom....odkedy berie liecbu je to omnohooo lepsie a uz sa mi aj moje ,,metody" nenasilneho uspavania daria.....aaaa teraz ma napada po socialnej stranke? Nehadate sa s muzom? Nie je nejaky problem??? Napatie doma?? Deti su radar!
ahoj,zapájam sa až teraz,úplne ťa chápem,viem čo to je "zle spávajúce dieťa",môj syn bol predčasniatko narodené v 29.tt,v prvých mesiacoch len papal a spal,postupne sa to však zhoršovalo a okolo 3 rokov sme boli na tom tak,že šiel spať okolo 21.00,zaspal a okolo 2.-3. sa zobudil,čerstvý,vyspatý...trvalo to cca 2 mesiace,potom prišli aj iné problémy a zrazu prišla epilepsia 😒 nehovorím,že to bude váš prípad,len ti chcem poradiť,keďže dieťa (a aj ty) spať potrebuje,potrebuje kvalitný a primerane dlhý spánok a keďže som si tým už prešla,odporúčam buď kraniosakrálnu terapiu alebo biofeedback terapiu.ak máš otázky k terapiám,kľudne sa pýtaj,radšej ale v IP
@sardinka335, na co im je sexualny zivot, staci ze sa cpe s HAK. Ja nejdem riesit teraz nikoho ze kde je chyba, ale tato kamoska, ked chodila s malou do obchodu, tak co mala chcela, to jej kupila, lebo sak nebude jej robit cirkusy v obchode. No nasa mala je cert riadny, ale v obchode nebol problem. Maximalne si kupila kapustu, brokolicu, jasne neskor chcela sladkosti, ale vzdy sa dalo s nou bez problemov dohodnut. Aj teraz, vezme si plysaka, spyta sa, ci jej nekupime, nie nekupime, ale kludne si ho moze nosit a potom ho odlozi odkial ho vzala a vsetci sme spokojni. Plysakov ma kopec hlavne co sme si my zaslobodna krasnych pokupili. U nas je najvacsi problem, ked jej prepina z unavy, tam nepomoze nic. Ale fakt je ten, ze my dost bojujeme, lebo ani ja ani muz neznesieme aby nam niekto skakal po hlave a mala je rovnaka, neznesie prikazy, hned je zle, takze mavame veselo. Ale neustupime. Ta kamoska v aute pocuvala len same detske debiliny. Este aj pridavala zvuk ako mala diktovala, nemam slov. Ale zaklad je, dat si meno decka vytetovat na ruku, nech kazdy vidi ako jej ta mala zere nervy 😀
@leeenka26 snazim sa co najviac mozem pisu ze ja ho nechcem premiestnit do samostatnej izby pritom vobec nevedia ze uz par mesacneho sme ho skusali dat do vedlajsej izby spostielkej lebo sme mysleli ze ho rusime my.ale bezuspesne.tak vkazdej rodine je podla napatie obcas sa hadame jasne ja nevyspata on nepochopime zase moje vycerpanie a pod.

ludmilaka cez zábranu vypadla v spanku? ....ok, ked sa snazi prestrčiť tak to chapem ze spadla. Ze vyhadzovala matrac...a ty si sa pozerala s umevom?Ja to deťom robiť nedovolim.
Uz 8 mesačna pri črepniku rozumie na razne NONO...a čaka s umevom...či moze ist rypat tu hlinu alebo to myslim vazne a proste nedovolim.
Len neverím rečiam o tom ako nič z 286 možnosti nefungovalo. Ani jedna asi nebola robena dosledne a dlhší čas. Ani tu nikde nečitam podporu partnera. Ten sladko odfukuje...lebo aj moj muz by si tukal na čelo keby som toto doma robila. Ani ja nemam nejako extra v noci spave dieťa...ale všetko ,,odsať podsať,,.