Zle spávajúce dieťa v troch rokoch
Mamičky máte niektorá take zle spavajuce dieta v troch rokoch ako ja? ☹ Uz sa mi to zda privela ma 3 roky a 3mes.este stale v noci hrozne spi 😒
@lucia006, ono je dost mozne, ze ked nebude spavat cez den, ze sa noc zlepsi, ale to musi prist same. Kedy si cez den napis mi presne cas. Inak v noci spi relativne dlho, ako plus cez den, spanku ma dost, len keby to ozaj spal. Napis kedy a ako spinka cez den, ci ho uspavas atd. Teraz som si spomenula na jednu dolezitu vec. Ked sa dieta nauci same vecer zaspat, tak dokaze same zaspat ajked sa v noci zobudi. Inak sa moze stat ze vzdy ked sa zobudi, potrebujete teba aby si ho znovu uspavala. Ci uz pohladenim, bozkom, prihovorenim. V tomto ma naozaj ta kniha kus pravdy. Mne tiez mala po aplikacii knihy este dlhoooo neprespala celu noc, ale nemusela som ju vzdy ked sa zobudil pol az hodinu znovu uspavat.
@lucia006, maly spi na manzelskej s tebou? Alebo v postielke svojej, tej malej 120cm? Napis prosim ta viac. Napis aj ako ste to riesili s inou izbou, aku postel tam mal, ako si ho uspavala ako to prebiehalo, chel tam ist, alebo nechcel, napis prosim co najviac. Tazko sa radi, ked nepoznam celu situaciu, dik.
@evittam ja som nikde nenapisala o ziadnej matke ze je zla alebo krkavcia. Len ze ked ho neda od xy mesiaca spat do vlastnej izby a neignoruje ho v noci tak to neznamena ze jej skace po hlave. Neviem odkial si vzala to ze si myslim o inych mamach ze su krkavcie. Len nemam rada ked tie mamy ktore to robia inak hovoria o druhyc ze im deti skacu po hlave za to ze napr spia s detmi v izbe atd. To je cele. Ono totiz neznamena ze ked poviem ze zastavam styl ktory som opisala tak si automaticky o ostatnych matkach myslim ze su krkavcie. Len nemam rada ten typ rad ohladom ignoracie a nevsimania si lebo "decko skace po hlave".
@sardinka335, veris tomu, ze som mala spoluziacku na ZS, inak super baba, kt. spavala s rodicmi v spalni do 11 rokov? 🙂 Ona mala detsku na poschodi a bala sa. Bola jedinacik. Tak som zvedava dokedy tato kamoskina mala bude spavat s rodicmi 🙂 Ale ostane jedinacik, kamoska si radsej teraz kupila dvoch malych psov a mam pocit, ze to ma svoje dalsie deti, aspon teda hovori, ze najlepsie im je pri mamine (akoze pri nej). Ma uz nejake nasladky asi 😀 Ja by som uz musela byt na praskoch 🙂 Ale uz je lepsie ked spi vedla nich na matraci, predtym ich skopavala z postele naschval, este aj otca vyhadzovala, ze nech ide spat inde, ze chrape a podobne 😀
Baby ja mám tri deti a dve baby ni spinkaju pekne celú noc a najstarší má teraz 3,5 roka a každú noc sa budí,place..pýta mliecko..spime spolu v jednej izbe...rovnaké pravidlá..zaspi normal o 8mej.. potom sa budi ešte 6x za noc..takže ja si myslím že naozaj záleží od spánku dieťaťa..možno aj sny...
@20tanicka20t, a ty mnu to mlieko davas?
@yanni ano viem preco sa budil kedze si to mlieko aj vypytal 🙂 ale nehnevaj sa no temu kojenie nebudem rozoberat lebo to je ozaj vec kazdej mamy. Ja osobne sa nerada staram do tejto veci, nech kazda koji tak ako to vyhovuje jej a dietatku, ci je to cez den alebo aj v noci... moj prestal sam od seba pytat v noci pred par tyzdnami a nepyta ani nic ine pit, takze to je u nas vyriesene. Takze od vtedy v noci spi.relativne. nepyta uz nic pit ale aj tak ma lahky spanok, mrvi sa atd. A myslim ze budenie dietata kvoli kojeniu nie je problem zakladatelky takze je to celkovo zbytocne teeaz rozoberat.
@katka1981nie stále..ale raz za noc hej
@20tanicka20t kojis alebo mu davas UM?
@ivanapetrasova prepac, ale ty si zacala s kojenim. ja som len dodala, ze sa budi preto. Je to totiz dokazane, ze ked od urciteho veku, hlavne tie kojene deti, v noci nedostanu prso, tak lepsie spia. <casto je to len zo zvyku. Mamicka pribehne.
Tak isto je to aj s vymyslanim, revanim atd. Ked zacnem, mamicka pribehne. A ked viem, ze pribehne, tak to budem robit stale, lebo stale pribehne.
Co sa tyka mrvenia, prevalovania sa atd, tak to je pre boha normalne. To robi aj dospely clovek. Kto vydrzi spat 8 -10 hodin v jednej polohe? takych je velmi malo.
A uz to tu bolo povedane, dieta treba naucit samo zaspavat. A cim skor, tym lepsie. Potom nema problem, ked sa v noci zobudi, zaspat samo. A je jedno ci ma 6 mesiacov, 3 roky alebo 10 rokov.
@katka1981. Malicku kojim...ale on pije prevarene kravske mlieko..
@20tanicka20t, to nocne mlieko by som urcite zrusila cim skor. Keby si ho kojila, tak poviem, ok, ajked uz davno nemal v noci jest, ale kr. mlieko mu neda nic, akurat mu v noci zatazujes oblicky a zaludok. Skus mu to mlieko zrusit, mozno sa vam, aj noci trosku zlepsia. On nie je hladny, je to len zlozvyk.
@lucia006, poobede ti neskoro zapsava, je jasne preco zaspi vecer az o 21.-22. Cize toto je cisto len vec rezimu. Keby vstaval o 6. alebo o 7., obedny spanok by mal okolo 12. a vecer by zaspinkal pekne o 20. Cize toto je vyslovene len o tom ako je nastaveny, ale chapem, ze tebe je lepsie spat do 8., ako ho prestavit a navodit skolkarsky rezim, to sa potom upravi. Papava vyprazane, udene? Sladkosti? Ked sa v noci zobudi, vola ta? A nepisala si mi kde spi. Ci v detskej postielke, ci na manzelsek s tebou.
@katka1981 v tomto máš pravdu..on sa len troška napije a spí ďalej..musím to doriešiť.
@20tanicka20t, ja nevravim, ze potom mas zaruku ze ti prespi noc, to nie, moja nejedla od roka, roka a pol a noci boli zle, ale aj zubky trpia aj travenie sa zbytocne zatazuje. Ked ak mu daj cistu vodu, povedz, ze mliecko nemas, ze sa minulo, alebo nieco, alebo mu to skus vysvetlovat, on je uz velky pochopi to.
@katka1981 jasné veď to mu hovorím..že už nieje a podobné a vždy. Má ešte ukeca..skúsim mu ho nadávať vôbec.,.uvidím či to pomôže..
@20tanicka20t, ukeca ta 🙂 Musis ho ukecat ty. On ma rozumu kazdym dnom viac a viac, ale nam uz tak kapacita mozgu nerastie. Ja vidim ako ma ma moja dcera precitanu, je mazana az az. Ja sa na nu nikdy nenahrabem.
@katka1981 no lenze som pisala ze ked napr.vstane o 8:30ja ho spat uz nedavam lebo sa mu nechce tym padom ide spat okolo pol8 večer a ako som spominala je to potom vacsia katastrofa ako ked zaspi o 22hej mchapete .spi somnou na posteli od roka nespi v postielke.vyprazane nepapa max.karfiol na stravu som si dala zalezat odmala sla som podla pokynov lekarky .pije len caje popripade dzus .sladke odmala neoblubuje .
@lucia006, to s tym spanim chapem, to bolo aj u nas, dieta musi dozriet aby sa noci zlepsili vynechanim denneho spanku, mate este cas. Chyba je ze spi s tebou v posteli. Inde problem nevidim. Ked ho naucis spat u seba v izbe a naucis ho zaspat sameho, podla mna sa noci zlepsia. Nevravim, ze prespi celu noc, ale bude sa menej budit. Vies co ma dohnalo k uspavaniu podla knihy? Mala spala som mnou na manzelskej a ked mala asi 18 mesiacov tak sa budila 3x za hodinu a to celu noc, ako hodinky, kazdych 20 minut, sadla si, nic nepovedala, a toto robila cely mesiac. Vtedy som si povedala a dost. Kontrolovala ma ci som pri nej. Po takomto uzasnom mesiaci, som ju dala do postielky a zacala som ju uspavat podla knihty a sla som spat do druhej izby k manzelovi. Budila sa 5x za noc, postupne menej. Ale nikdy to uz nebolo 3x za hodinu. 3 rocna sa budievala priemerne 2x za noc, to uz spinkala na velkej posteli u seba, postielka jej uz bola mala, preto doslo k zlepseniu spanku.
@katka1981 sú úžasné tie naše detičky...niekedy tak milo poprosi že sa mu nedá odolať...a ocko ho ešte podporuje...však dones..nech si dá...😉
Alebo ňu prinesie on...
Už všetci spinkaju...tak mu na noc nechystám vodicku uvidíme ako zareaguje..🙂
@lucia006. Ja to poznám môj tiež tak vstava..dnes vstal o 9tej...na obed už nespava..a teraz pred polhodinou zaspal...ono poradím ti že môj keď sa aj za hodinku zobudí...tak v žiadnom prípade nesvietim..ani telka..nič...lebo ináč by už mal po spani...dám sa mu napiť alebo ho utisim a spí ďalej
@yanni s vacsinou nesuhlasim ale berem aj iny nazor takze v pohode. Kazda robime tak ako uzname za vhodne. Urcite nechxem nikoho osocovat a uz vobec sa tu hadat o vychove. Prajem pekny vecer a hlavne nech su tie nase deti zdrave.
@20tanicka20t, tak na mna psie oci v tomto nikdy neplatili, ja som bola tak vycerpana, ze mna ked niekto v noci zobudil, ja som bola jak cert. Ale to tiez nie je dobre.
@katka1981 no veď to len s mierou..lebo ináč by som sa zbláznila...však mám ešte bábätko a tomu sa venujem...takže už aj detská sú zmierene stým že musia byt samostatne..
@20tanicka20t nene to ani ja .tv aj tak nikdy nepozera taze tú si ani nepýta.ale peoste kazdu chvilku sa budi .a ja mam po noci ☹
@lucia006, ja som bola zrela na psychiatriu, ked mala dcerka 2 roky, velmi som tuzila po druhom ale potom prisiel vzdor, nocne zachvaty za kt. ani nemohla, cez den boj so spankom, strasne obdobie.yspata. A ona bola cez den strasne nervna, lebo bola stale nev 4 rocna sa budievala pravidelne na cikanie cca 2 krat a kedze my chodievame neskoro spavat, tak som spala tak dve hodiny, budicek, dve hodiny spanok, budicek, dve hodiny a vstavame, je rano. Nespavala som viac ako 5-6 hodin aj to nie vkuse. Ale ked mala 6 uz sme zvazovali druhe. Ale leto bolo narocne, kvoli horucavam sa budila, takze cele leto sme nespali. Spanok je velmi dolezity, preto sa zatni a zacnite riesit spanie v jeho izbe cim skor. Mozno to bude narocne, ale stoji to zato, vyspite sa vyspite sa vsetci.

@sardinka335, ja som v tomto jak krkavec, ja nedovolim malej spat s nami, lebo dlhsie zaspava a mame na prd postel, proste ked sa jeden pohne, vsetkych to nadhodi. Je to prijemne mojkat sa, ale my sme tak dlho mali zle noci, ze s nami moze spat len vtedy ked ma grc stavy, co mala 2x asi aj to v noci bolo dobre a teploty vyssie, alebo tak chora, ze bolo lepsie, ked bola medzi nami. Ja mam paniku z toho, ze by v noci chodila za nami a budila nas, v tomto som ja ozaj mrcha, ale ja tvrdim, ze spanok je posvatny.