icon

Zlostíme sa na iné bábätka

tinka648
8. máj 2012

Ahojte, chcela som sa spytat ci niekto ma skusenosti s tymto... nasa 10 mesacna dcerka je velmi nervozna z babatiek jej "veku". Vacsie deti ju velmi lakaju a tesi sa z nich, aj z malych zo zaciatku ale po chvilke zacne byt uplne zuriva na babatka a chce ich len kusat alebo tahat za vlasy. Vo vseobecnosti sa detom ale tesi, no je to trosku problem lebo nemozeme zavolat nikoho k nam na navstevu s babatkom lebo mala zuri hehe. Inac je to velmi kludne a hlavne vesele babatko, na dospelych sa skeri jedna-radost. Kedze je este taka malinka tak slovne jej to velmi nevysvetlime. Mate niekto pripadne nej.skusenosti alebo nej.radu co by pomohlo v takomto pripade?

xlucia
8. máj 2012

@tinka648 co by si jej to slovne nevysvetlila. ked dokaze vedome kusat, nie je az taka malinka. prisnym hlasom jej povies, NONO NESMIES. TO BOLI. babo bude plakat. ak by to opakovala capnut po zadku pochopi ze nesmie.
a inak to robi preto, lebo od babatka, resp. seberovneho nema adekvatnu ocakavanu odpoved... zaraz to hned, lebo sa ti to bude stupnovat do cca troch rokov, a potom s nou budes mat v skolke problemy

hajanka
8. máj 2012

@tinka648 ahoj, moj syn tiez nikdy nebol na babetka 🙂 ani na deti v jeho veku, vzdy inklinoval len k starsim, od malicka, babetka ho vobec nezaujimali, skor ich odstrkoval a podobne ... alebo sa im uplne vyhybal.
No asi ti velmi nepmozem, ak napisem, ze nepomohlo nic, vlastne my sme to nikdy ani neriesili, proste sme ho na NE nenutili a nechali ho ZIT tak ako on chcel. Pomalicky vekom sa to upravovalo, ale stale ostalo to, ze bavit (rozpravat a hrat) sa vedel LEN striktne so starsimi detmi. Mlasie deti a rovesnici v skolke mu boli ukradnute, nemal si s nimi co povedat.
Ak ta mozno aspon trosicku mozem potesit (aj ked to je dlha cesta a doba atd... a diagnostika a nie jedina charakteristika), podobne spravanie byva charakteristicke pre nadane deti - myslim intelektovo mimoriadne nadane deti, tie vyhladavaju spolocnost starsich deti a dospelych, mladsie ich nelakaju kvoli ich typickym zaujmom.
Aj ked neviem o ake stare dieta sa jedna, na tvojom mieste to absolutne neriesim 😉 viem o com hovorim.
Samozrejem ze ublizovat sa nesmie mu vysvetlit treba 😉

tea333
8. máj 2012

@tinka648 nic si z toho nerob, moj syn tiez deti dost dlho nemusel. vacsinou ho desili, inokedy ho hnevala ich pritomnost. casom sa to upravi, je to osobnost ako kazda ina a nemusi byt ihned spolocenska.Ma este malicko mesiacov, kolektiv v podstate nepotrebuje a neriesi.Casom sa to upravi.
Ak budete chodit do kolektivu a bude mat agresivne spravanie, urcite by som jej dala najavo, ze nebude tolerovane. Len prosim ziadne capanie po zadku a vrieskanie. Deti su ako nase pokrivene zrkadla- co vidia od rodicov, budu sami robit. ak je doma odpovedou agresivita a krik, necudujme sa, ze aj deti to zacnu robit, bude im to prirodzene a nevysvetlis im, preco ty davat po zadku mozes a ona buchat nemoze.
staci zabranit agresivite, jednoducho dieta zobrat, razne povedat : ZIADNE BITIE a trvat na tom, pripadne ju chvilu drzat, kym sa neukludni