icon

Zmena správania 19 mesačného synčeka

3. jún 2022

Ahojte, maminy. Mám 19 mesačného synčeka, veľmi živý a bystrý chlapček je to. Trápi ma len to že posledné dni sa zmenil v tom že nechce byť s nikým iným len so mnou. Doteraz vydržal pár minút sa hrať aj s mojím ocom alebo s priateľom, nebol žiadny problém a teraz posledné dni vydrží 5 minút a hneď začne hulakat mama mama , začne plakať, úplný záchvat plaču keď sa neobjavim hneď pri ňom. Išla som do sprchy, bol s mojím ocom ( lebo bývame v dome ja , priateľ, synček a môj oco ) a začal zasa kričať a plakať. Oco mi vravel že normálne pekne sa hral a z ničoho nič plač a krik až som musela vybehnúť s kúpeľne. Už keď je so mnou je dobre , ukľudní sa. Myslíte že separačná úzkosť aj keď ma už 19 mesiacov? Nič také sa neudialo , že by sa niečoho zľakol, neviem o ničom. Veľmi ho ľúbim, ale sú to náročné dni, človek pomaly nemôže ani na záchod 🤣 . Máte to niektoré podobne?

zuzikak
•
3. jún 2022

to sa nemusis obavat, ze sa nieco zle deje. Ano nemozes ist ani na zachod ak je taketo obdobie 🙂 je to len docasne a je to bezne 🙂 Ak mozem poradit tak ak si v sprche neutekaj hned k nemu. Ak za tebou place, nech ho vezme priatel nieco v style "neboj aha pod, ideme za mamou - tu je". Aj s ostatnymi tak. Nemusis ty priletiet ale drobcek sa takto nauci, ze hoci nie si pri nom, si v inej miestnosti a je vsetko v poriadku. Treba ho pomojkach, pritulit a povedat, ze je vsetko v poriadku a si stale tu..... Upozorni na to svoje okolie, ze vie takto reagovat a nech ho vezmu za tebou ak si vedla....neboj - prejde to casom 🙂

autor
•
3. jún 2022

@zuzikak áno, tak aj oco urobil , tiež ho zobral za mnou, veď mama je tu pozri 🙂 a potom sa ukludnil 🙂 no doteraz bol taký že vydržal aj hodinku sa hrať bezo mňa, a teraz len mama mama

hilda08
•
3. jún 2022

Hlavne sa na neho netreba hnevať, čím skor nadobudne istotu ze vzdy prides tym skor to prejde, hlavne mu vzdy oznam ked odchadzas nam sa to osvedčilo 🙂

autor
•
3. jún 2022

@hilda08 ďakujem za radu 🙂 nie nie, samozrejme že sa nehnevám, ľúbim ho najviac na svete , viem že je to také obdobie a keď bude v puberte, ešte mi to bude chýbať že ma stále hľadal 🙂

andreatytler
•
4. jún 2022

Odkedy nas syn zacal stornozkovat nebola som na zachode sama. Vzdy za mnou pride. Aj sprcha to iste. Necham dvere otvorene kym sa sprchujem a on si chodi hore dole, nosi si hracky do kupelne. Ale ked idem prec nema problem byt s muzom aj cely den. Nechybam mu, nepyta sa na mna.

beata_k
•
4. jún 2022

Separacna uzkost jak vysita. Prejde to o par tyzdnov/mesiacov. Urcite nenechat vyplakat, nech si zvykne trochu. Nezvykne. Tu ide o strach a nie o to aby si trochu zvykol bez matky.
https://mamaaja.sk/clanky/dieta/separacna-uzkos...

fiafia
•
4. jún 2022

Vždy mu treba oznámiť keď niekde ideš, nevyparit sa len tak. Moja dcéra nechcela byť ani so svojím otcom, nemohla som zájsť ani do druhej izby 🤭 časom to prešlo.

babydesire
•
5. jún 2022

Vsetky to mame podobne ,, 😀 nic si ztoho nerob ? Poznas tu fotku zeny ktora sedi na zachode a na kolenach ma batola ? Asi kazda matka povie Tak toto poznam...

babydesire
•
5. jún 2022

@fiafia jaaaj a potom Mamiiiiiiii a rev az nedycha,lebo si dovolim pohnut sa bez nej ..a to uz ma skoro 4roky !

katkaapetko12
•
27. jún 2022

Presne opisujete separačnú úzkosť, ktorá je u detičiek bežná. https://spokojnamama.sk/separacna-uzkost/