icon

Zvykne si 3,5 ročné dieťa byť bez babky po odsťahovaní?

silvialongo
6. máj 2013

Ahojte, prosím o skúsenosti, či si ľahko zvykli vaše deti po presťahovaní do iného mesta, ďalej od starých rodičov ... Dcérka je naučená chodiť každý deň k babke a teraz to bude podstatne iné, menej časté návštevy. Okrem toho nová škôlka od septembra ... Ďakujem pekne za názory

sonice
•
6. máj 2013

@silvialongo jasné, že si zvykne. Možno sa jej to na začiatku nebude páčiť a bude protestovať a fňukať. Ale zvykne si, iná možnosť totižto ani nie je 🙂.

Asi by som sa jej najbližší mesiac venovala o ešte trochu viac, ako ste zvyknutí, dokiaľ to neprekoná.

kingstonka
•
6. máj 2013

ja nemam vlastnu skusenost, ale tiez verim, ze si deti rychlo zvyknu... zo zaciatku by som bola s babkou v kontakte kazdy den (telefon, pc) a robila malej zaujimave aktivity nech sa jej lahsie zvyka- a nech ma pocit, ze ta zmena musela byt lebo je to zmena k lepsiemu.

bodka13
•
6. máj 2013

@silvialongo u svokrovcov sme bývali do 2 rokov staršieho syna,takže bol s nimi denne a po presťahovaní neboli žiadne problémy-zvykol si veľmi rýchlo,ani si nepamätám že by chodil a hľadal babku s dedkom skôr sa tešil,že k nim pôjdeme vrámci prechádzky a zahrá sa tam na ihrisku 🙂

matozazzo
•
6. máj 2013

@silvialongo Deti si zvykaju omnoho lepsie a rychlejsie, ako rodicia... Ak mu nebudete babku stale pripominat a lutovat, nevidim problem.. Bezne sme boli 3m u mamky a potom na pol roka odisli a nikdy nebol problem 🙂

angua27
•
6. máj 2013

my sme s mojimi rodičmi bývali do 4,5 roka malého. pred sťahovaním sme sa často rozprávali o tom, že sa sťahujeme, všetci sme sa tešili, že budeme mať nový byt, malý novú izbu. všetko sme opisovali v pozitívach. malý si zvykol rýchlo, ani raz starých rodičov nehľadal. za to sa veľmi teší, keď majú prísť k nám, alebo sa chystáme my k nim. deti sú veľmi prispôsobivé. 😉

simca06022011
•
6. máj 2013

jasne ze si zvykne🙂 ja som sa od starkych stahovala po 3 rokoch, priatel v 3,5 roku sa stahoval 800km od starkych a v pohode sme to prezili bez problemov🙂

katecameron
•
6. máj 2013

zvykne aj ja som s dcerou byvala u nasich docasne a ked sme sa odstahovali zvykla si hned hlavne ze som bola s nou ja a babicku miluje dodnes

silvialongo
autor
•
6. máj 2013

Ďakujem vám ...

exupery
•
6. máj 2013

My sme sa od rodicov stahovali,ked mala mala 1,5roka,a musim povedat,ze ano zvykla si rychlo,ale babka si nezvykla,takze teraz ma u starych rodicov prechodny pobyt,ked je vikend uz si bali kabelu,ze ide spinkat babke 🙂