icon

Dopad 13. dôchodku na finančnú situáciu seniorov

5. dec 2025

Treba dúfať, že tento 13. dôchodok, ktorí si seniori vysnívali a zvolili vo voľbách vyrieši ich finančné a existenčné problémy na celý budúci rok a neuvidíme budúci rok žiadneho fňukať že nemá na lieky. Keď už to štát stojí miliardu, ktorú si musí požičať tak verím, že to uhasí ich nenásytné krky a štát sa konečne môže venovať aj tým, ktorí sú jeho budúcnosťou a nie minulosťou. Pokiaľ to tak nebude, tak očividne je to zbytočné opatrenie a malo by sa to zrušiť a vyhodená miliard zosobniť politikom čo to vymysleli.

Strana
pribinak
5. dec 2025

Ja dochodcom 13sty dochodok nezavidim. Odmakali si svoje
Tu je problem niekde uplne inde a to v ZLODEJINE !!! Twraz najnovsia afera: Voderady za 17 mil. Ak by sa nekradlo, bolo by na dochodky, aj na skolstvo aj na zdarovntitvo aj na vlaky aj mosty a dialnice

anonym_e97cc1
5. dec 2025

tieto dochodky dostali aj invalidni dochodcovia. poznam takych, co chodia do roboty, zarobia 1500, ID 600 a dalsich 600 dostali "vianocne". a niektori ludia nemaju za co zit.

anonym_59098e
5. dec 2025
@anonym_e97cc1

tieto dochodky dostali aj invalidni dochodcovia. poznam takych, co chodia do roboty, zarobia 1500, ID 600 a dalsich 600 dostali "vianocne". a niektori ludia nemaju za co zit.

@anonym_e97cc1 je to strasne, mladi nemaju z coho zit. Chlap obycajny plat, 1200 cisteho, 2 deti, zena na materskej, ziju v podnajme. Ked sa to rozrata na 4 ludi, maju menej ako dochodca.

anonym_58f7c2
5. dec 2025

ale zas babka ak aj dostane 13 dôchodok však ho neprehajdáka. Dobrá babka posunie svojim vnúčatám ako vianočné.
Peniaze sú obeživo.

anonym_faf306
5. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_e97cc1 je to strasne, mladi nemaju z coho zit. Chlap obycajny plat, 1200 cisteho, 2 deti, zena na materskej, ziju v podnajme. Ked sa to rozrata na 4 ludi, maju menej ako dochodca.

@anonym_59098e žena nemusí byť doma 3 roky s deťmi, pred splodením 2 detí mohli mať rezervu, že by počas rodičáku nemuseli vyplakávať. Nikto nikoho nenúti mať deti a žiť v podnájme. Kto sa ako rozhodne, tak ma. Najprv makám, šetrím, zabezpečím bývanie a tak mám 2 deti.

pribinak
5. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_59098e mladi nemaju z coho zit? Nesranduj. Staci si veci naplanovat.

anonym_f3e57f
5. dec 2025
@pribinak

@anonym_59098e mladi nemaju z coho zit? Nesranduj. Staci si veci naplanovat.

@pribinak ano, nemaju!!! a kedy maju planovat tie deti, v 40ke??

roja01
6. dec 2025

@anonym_autor , v tomto je zivot spravodlivy, aj ty sa stanes minulostou s nenasytnym krkom, ako si terajsich dochodcov nazvala.
Sucasni dochodci neboli na rodicovskej do 3 rokov dietata, max.do 1 roka a niektori aj menej. Aj dnes, tak ako vtedy mozu skor pracovat obaja a bude im po financnej stranke lahsie. Nemusia chodit na dovolenky k moru, ani mat rekonstruovane byty s drahymi kuchynami, tak ako si to nemohli za mladi dovolit dnesni dochodcovia.
Ale samozrejme, ze ja kazdemu prajem aj dovolenky aj pekne byvanie a najma detom aspon do tych troch rokov byt doma s mamkou a vyhnut sa tym vecnym detskym chorobam. A prajem mladym nech si mozu zarobit tak, aby zili dobre a v pohode.

ekira1
6. dec 2025
@anonym_faf306

@anonym_59098e žena nemusí byť doma 3 roky s deťmi, pred splodením 2 detí mohli mať rezervu, že by počas rodičáku nemuseli vyplakávať. Nikto nikoho nenúti mať deti a žiť v podnájme. Kto sa ako rozhodne, tak ma. Najprv makám, šetrím, zabezpečím bývanie a tak mám 2 deti.

@anonym_faf306 tak tým pádom mali dôchodcovia celý život na to, aby si našetrili, pripravili sa na dôchodok. Tiež nemusia sedieť doma, môžu chodiť do práce i popri dôchodku ak vládzu .

ekira1
6. dec 2025

Keby sa nekradlo, nemusela by si vláda kupovať hlasy. Stačila by lepšia životná úroveň a nemuseli byť odkázaný na predávanie svojich hlasov. Ďalšia vec, nie je dôchodca ako dôchodca, niektorí to fakt nepotrebujú. Keď už, tak tým čo síce odpracovali, ale majú dôchodok malý. Ten nepomer nejako vyrovnať, rozdeliť peniaze dôchodcom, rodinám s deťmi, čo to potrebujú, školstvu, zdravotníctvu .. kradnú čo sa dá a hodia drobné dôchodcom, aby ich volili a oni ich opäť zvolia, pretože sa o nich starajú 🙄

anonym_3d63d4
6. dec 2025
@ekira1

@anonym_faf306 tak tým pádom mali dôchodcovia celý život na to, aby si našetrili, pripravili sa na dôchodok. Tiež nemusia sedieť doma, môžu chodiť do práce i popri dôchodku ak vládzu .

@ekira1 aj ťa napadlo, alí mali platy, z akých si mohli šetriť? A chodiť do práce? Koľko z nich to zvládne po zdravotnej stránke? A zamestnávatelia sa o dôchodcov potrhajú. Fakt hlúpe nápady

anonym_59098e
6. dec 2025
@anonym_faf306

@anonym_faf306 makam, setrim, zabezpecim byvanie, a nezijem, lebo nemam za co. Keby som takto makala, setrila, tak potom uz oddychujem a uzivam, kaslem na rodenie deti a dalsich 20 rokov lopoty s deckami. Deti su drahe. Uz by som sa starala len o svoj dochodok, bolo by mi u riti prispievat do spolocnej kasy.
Dnesny clovek chce aj zit, nielen zivorit, utahovat opasky a znova galeje vo forme deciek. Za sociku za husaka sa podporovali mlade rodiny, teraz na nich kazdy serie. Jasne, ze socializmus tu uz nikto nechce, ale podpora mladych rodin chyba. Podporit tehotenskym prispevkom je najvacsi bizar.

anonym_5d0f74
6. dec 2025

Aktualne ma irituje skor slayada nez nejake 13.dochodky…

anonym_58f7c2
6. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_faf306 makam, setrim, zabezpecim byvanie, a nezijem, lebo nemam za co. Keby som takto makala, setrila, tak potom uz oddychujem a uzivam, kaslem na rodenie deti a dalsich 20 rokov lopoty s deckami. Deti su drahe. Uz by som sa starala len o svoj dochodok, bolo by mi u riti prispievat do spolocnej kasy.
Dnesny clovek chce aj zit, nielen zivorit, utahovat opasky a znova galeje vo forme deciek. Za sociku za husaka sa podporovali mlade rodiny, teraz na nich kazdy serie. Jasne, ze socializmus tu uz nikto nechce, ale podpora mladych rodin chyba. Podporit tehotenskym prispevkom je najvacsi bizar.

@anonym_59098e daj ako podporovali za Husáka mladé rodiny. Nech sa pobavíme.

anonym_197e88
6. dec 2025
@anonym_e97cc1

@anonym_e97cc1 Malá korekcia -poberarel ID nedostane 13.dochodok vo výške 600€.Ti, ktorí sú schopní pracovať, ich postihnutie je do 70%, dostanú 301,40.U poberateľov s postihnutím nad 70% je šanca malá, že dokážu pracovať,oni dostanú 13.dochodok vo výške 548,50

anonym_3b7f70
6. dec 2025

V tomto štáte miznú milióny na nič a vy, poniektoré vidíte len 13ste dôchodky. A ešte sa nehanbíš na dôchodcov napísať že sú to nenásytné krky.

hellwant
6. dec 2025

Vznikol nam tu zas nešvar, mladi vs. dôchodcovia. Oba tabory maju pravdu a skutočne dôchodcovia si mohli našetriť a neobstoji, že ake mali vtedy male platy. Aj ceny boli menšie aj inflacia. Problem je, že v 90 rokoch ľudi okradli BMG investy a Horizony a ľudia sa uzatvorili investovaniu a neveria mu, preniesli zlu skusenosť na deti plus slaba osveta v skolstve o skutočnom investovani, nie influencer kup to a tamto. A ešte keď niektorí dôchodcovia po pade socializmu často na čierno robili a teraz plaču prečo maju tak malo a iní zas vyhadzuju tašky s inflaciou zničenymi usporami z okien mame tu chudobnych dôchodcov. Mladí maju aspon zdravie a môžu robiť, ale je oravda, že pri detoch to planovanie skonči takym odkladanim, ze potom narastaju manželstva bez deti - neplodnost - v neskoršom veku. Telo neoklame nik naj čas je do 30 a ak študie neklamu 25 najidealnejši vek pre ženu. Po skončeni vyšky často nema par toho veľa (rezerva sa brigadami, či pracou sa da dať, ale mať aj 20% na byt, to da vyrazna menšina, chapem, že chcu aj žiť, socializovať sa, je to prirodzene a stoji to niečo) a uz maju okolo 25. Tu maju veľku vyhodu tí, ktorym rodičia vedia pomôcť.

anonym_59098e
6. dec 2025
@anonym_58f7c2

@anonym_59098e daj ako podporovali za Husáka mladé rodiny. Nech sa pobavíme.

@anonym_58f7c2 prijemnu zabavu. Nikto by tuto dobu nechcel zas a znova, ale podpora dnes chyba.

https://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clano...

anonym_197e88
6. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_59098e Každá minca má dve strany.Poznam ľudí, ktorí sa stali invalidnými po rokoch riadnej práce a poberajú ID 250-300€ .Napriek zdrav.problemom pracujú.Zarobia ďalších 350-400€.Nie je im čo závidieť, najmä keď ešte z týchto peňazí pravidelne nechávajú v lekárni nemalé sumy.Poznan aj rodiny, kde sú nezaopatrené deti a jeden z rodičov je ID.Toto sú veľmi ťažké životné situácie.

anonym_b70b12
6. dec 2025
@anonym_e97cc1

@anonym_e97cc1 ty taaaak trepeš. Ani nevieš, koľko je 13ty dochodok pre Id (nie, nie je to 600 eur) a u tá rozdrapuje. Čomu sa dá veriť z tvojej vety, keď tam máš dezinformácie???

anonym_197e88
6. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_59098e Za socíku,za Husáka mali ľudia iné priority a iny pohľad na život celkovo.Chapem však v súčasnosti ľudí, ktorí nemajú a nechcú mať deti

anonym_59098e
6. dec 2025
@anonym_197e88

@anonym_59098e Za socíku,za Husáka mali ľudia iné priority a iny pohľad na život celkovo.Chapem však v súčasnosti ľudí, ktorí nemajú a nechcú mať deti

@anonym_197e88 ved samozrejme, nemali ine moznosti len sa realizovat v rodine. Ja tiez chapem mladych, co nechcu deti. Stacili by najomne byty za normalne sumy, lebo dat jeden plat na najom a z druheho zit nie je zivot, ale zivorenie a este ked maju deti.

doriiis
6. dec 2025

Wau. Takto sa vygrcat online na dôchodcov. Samozrejme ako anonym všetci. Tak snáď ste také hrdinky aj naživo a toto, čo tu predvádzate dokážete povedať aj do očí nejakému dôchodcovi, svojim rodičom, alebo starým rodičom.
Áno, samozrejme ja viem, vaši dôchodcovia by tie peniaze ihneď vrátili, keby išlo o to. Leda žeby nie. 🤷🏻‍♀️

anonym_32718e
6. dec 2025
@pribinak

Ja dochodcom 13sty dochodok nezavidim. Odmakali si svoje
Tu je problem niekde uplne inde a to v ZLODEJINE !!! Twraz najnovsia afera: Voderady za 17 mil. Ak by sa nekradlo, bolo by na dochodky, aj na skolstvo aj na zdarovntitvo aj na vlaky aj mosty a dialnice

@pribinak nikto nezavidi, ale zadlzujeme tym aj nase vnucata. Stale dookola opakovat, ako si zasluzia a vybudovali... ked budeme na dochodku my, nebude ani tolko a tiez makame a popravde viac ako moja mama a jej rovesnici - dochodci.

anonym_32718e
6. dec 2025
@anonym_58f7c2

ale zas babka ak aj dostane 13 dôchodok však ho neprehajdáka. Dobrá babka posunie svojim vnúčatám ako vianočné.
Peniaze sú obeživo.

@anonym_58f7c2 aha, tak za to, ze babka da po 100 vnucatam, stat skrachuje. Toto je argument hodny ekonoma

anonym_7baf54
6. dec 2025
@anonym_faf306

@anonym_faf306 vy ste dobre na hlavu . Veď práve preto utekajú ľudia so Slovenska lebo ani na tu vašu rezervu nemôžu našetriť . Na tej materskej nie sú pre srandu klarikov. Poznám rodinu ktoré majú postihnuté dieťa a matka musí byť doma aby sa starala . Čo má urobiť ? Ma ho utopiť vo vani a ísť pracovať aby ste vy boli spokojný ? Taktiež mi vraveli že predtým na deti dostávali aspoň nejaké peniaze ale teraz po zmenách dostávajú 0.0 prd .

pribinak
6. dec 2025
@anonym_32718e

@pribinak nikto nezavidi, ale zadlzujeme tym aj nase vnucata. Stale dookola opakovat, ako si zasluzia a vybudovali... ked budeme na dochodku my, nebude ani tolko a tiez makame a popravde viac ako moja mama a jej rovesnici - dochodci.

@anonym_32718e to je asi veľmi individuálne kto ako maká, kto viac a kto menej

anonym_197e88
6. dec 2025
@anonym_59098e

@anonym_197e88 ved samozrejme, nemali ine moznosti len sa realizovat v rodine. Ja tiez chapem mladych, co nechcu deti. Stacili by najomne byty za normalne sumy, lebo dat jeden plat na najom a z druheho zit nie je zivot, ale zivorenie a este ked maju deti.

@anonym_59098e To je pravda, že je to zivorenie, keď na to pozeráme dnešnou optikou.V minulosti to bol bežný životný štandard

hytal
6. dec 2025

Je mi z tvojho príspevku smutno. Nemáš gule ani na to, aby si písala pod svojim loginom, píšeš anonymne. Mnohí dôchodcovia žijú z 500-600.-€, sotva si môžu vyskakovať. Bez minulosti nemáš súčasnosť, ani budúcnosť. Mladí to nemajú jednoduché, no najprv sa starám o strechu nad hlavou a až potom robím deti.

anonym_59098e
6. dec 2025
@anonym_197e88

@anonym_59098e To je pravda, že je to zivorenie, keď na to pozeráme dnešnou optikou.V minulosti to bol bežný životný štandard

@anonym_197e88 neboli moznosti, preto to bol bezny standard. Hranice zatvorene, v obchodoch 3 druhy tovaru, noviny a tv cenzurovane... tak ked stat daval vyhodne mladomanzelske pozicky, preco to vtedy nevyuzit, ked uz nic ine?
Dnes je kopa moznosti a ludia chcu aj zit. Doba sa zmenila.

Strana