Zdravotná starostlivosť o mamu
Dobrý deň, chcela by som sa informovať na dve záležitosti ohľadom zdravotného stavu mamy.
Počas decembra sa jej zhoršil stav a striedajú sa jej zápchy s hnačkami. Nevie si nič naplánovať, nie je možné pre ňu dostaviť sa na určitý termín k lekárovi, objednať vyšetrenie. Môžete mi, prosím poradiť, ak je to v Bratislave, či je možné v týchto prípadoch volať výjazdovú lekársku službu domov?
Ako to prosím Vás riešite, ak si chcete vybaviť opatrovateľský príspevok na opatrovanie rodiča, ktorý sa pre zdravotný stav a slabosť nemôže dostaviť k lekárovi na vyšetrenie? Úrad práce požaduje lekárske správy od odborných lekárov. Neviem, ako ich máme získať, keď sa mama nedokáže už dostaviť na určitý termín a čas k lekárovi. Jej všeobecná lekárka domov k pacientovi nechodí. Fungujeme dlhšie už tak, že v prípade potreby som jej písala mail. Mama u nej už dlho nebola osobne. Nie je to pre ňu už možné, dostaviť sa k nej.
Ďakujem za Vaše rady.
Plienka a ide sa ku lekarovi: Plienku kupis v zdravotnickych potrebach. U lekara je takisto zachod, kedy prislo na to. Musi vydrzat len tu cestu - autom alebo taxikom. Istota je plienka. OP na toto nedavaju.
Pokiaľ nemá mama diagnózu od odborneho lekara kde je potrebné pomoc druhej osoby , tak na ziaden opatrovatelsky narok nemáte. A pokiaľ nenavstwvuje lekara, tak uz vôbec nie. Daj jej plienky a môžete ísť. Moja mama fungovali len na kysliku, bez neho mohla byt max 2 hodiny. Aj to sa už dusila. Všade som platila prednostne vyšetrenie aby sme necakali dlho.
@riay to nemyslíš vážne, čo jej RZP vyšetrí? či si to predstavuješ tak že jurovno vezmú do nemocnice a tam jej porobia vyšetrenia? takto to nefunguje...ak je tak zoslabnutá, volať jej lekárovi aby jej vybavil hospitalizáciu...ale v žiadnom prípade toto nie je na RZP ani sanitku na pohotovosť
tak na hnacky a zapchunkupis aj volnopredajne, hadam jej nieco davate. treba ju objednat na gastro, u vseobecnej vypytas aj cez mail vymenny listok, mame das plienku na cestu ak je to take ze nevydrzi
OP ani omylom na toto a bez diagnozy, k lekarom chodia aj plne
imobilny , na kysliku a tak a nie ze s hnackou nejde.
Ďakujem za Vaše odpovede. Mama sa snaží riešiť problémy stravou. Bojí sa užívať lieky. Trvá na svojom, že nikam nemôže ísť. Stav je však dosť premenlivý a nepredvídateľný.
Mama je evidentne psychiatrický pacient. Má v hlave nejaký blok. Treba zároveň poriešiť aj to. Potom aj tie gastro problémy pôjdu ľahšie riešiť
Mama má 80 rokov. Stav sa zhoršil počas decembra. V minulosti sa jej darilo tieto problémy riešiť stravou. Teraz je to však rozdielne. Trvá na svojom. Obávam sa však, že ju to môže oslabiť.
Ale, zachranka nie je na to, ze si mama postavila hlavu. Ja mam UC a predstav si, lekarom chodim normalne.
.
Kvôli hnačke nejde k lekárovi??? Asi je už na hlavu

@riay zavolajte jej lekárke, nech predpíše na hnačky a zápchu. Na jej kartičku môžete v lekárni vybrať recept.
Môžete ísť lekárke, aby dala skúmavku na odber stolice. Vy tú vzorku odnesiete lekárke. Aby presne určila, z čoho má tie hnačky a zápchu. Tiež moč.
Držím palčeky, aby sa to vyriešilo