Ako riešiť predvolanie svedka pri zdravotných problémoch?
Môj dedko dostal predvolanie ako svedok, je to kvôli jeho bývalej práci, on ešte pracoval viac ako desať rokov po dosiahnutí dôchodkového veku, obžalovaný (jeho niekdajší nadriadený)sa pravidelne nedostavuje , nepreberá poštu. Toto sa naťahuje už desať rokov. Momentálne dedko je už ťažko mobilný. Dvaja z rodiny si musíme brať voľno aby sme mu pomoholi dostaviť sa, aj tak sa nikdy nič nekonalo. Niekedy zavolajú deň vopred ale väčšinou tam čakáme s dedkom ako blbci a potom ideme s ním domov. Proste zabití deň.
Vedeli by ste poraďit, či sa tieto veci nedajú riešiť inak vzhľadom na vek a zdravotný stav dedka?
Zasles ako odpoved na predvolanie lekarsku spravu, ze sa nemoze zucastnit.
@patrike ja som už raz brala papier od lekára, lenže čoskoro na to došlo nové predvolanie. Môj pradedko sa dožil veku 98 rokov, kľudne môže toľko aj dedko,to budeme musieť ešte ďalšie roky nosiť tie isté papiere?
Je tu skupina právnikov, skús sa opytat tam. Lepšie ti poradia
Určite sa opýtať právnika, aj keď každá rada u právnika stojí e. Napr. Ficek.sk, poradia aj zadarmo. Preštuduj ich stránku.
@anonym_autor nemoze byt vypocuty cez online pripojenie? Len mi napadlo.
Bol uz niekolkokrat predvolany a este ani raz vypocuty. Tak? Urcite kontaktovat prislusne urady so staznostou. Neexistuje, aby nebol vypocuty, ked je predvolany.

Zasles ako odpoved na predvolanie lekarsku spravu, ze sa nemoze zucastnit.