Ako zvládnuť starostlivosť o chorého dedka?
Ahojte. Tí čo mate alebo ste mali doma starýcj rodičov ako ste prežívali ich choroby nalady. Naš dedko je chory tyždeň berie aj antibiotika je slaby na wc prejde len s pomocou.ak ho volame do kuchyne sa s nami aspon najesť tak ani nechce dosť sa opúšta a ja ako empaticky clovek to velmi zle znášam. Už som s nim aj tyždeň doma starám sa o nho ako viem ale velmi som vyčerpana hlavne psychicky ho takto vidieť už nemam ani ja do ničoho chuť strašne ma to depta. Ak niekto pride z rodiny tak na chvilku a to sa aj tak s nimi dedko nerozpráva....Mna by zaujimalo čo vam pomohlo v takych pripadoch nejake povzbudenie alebo ako to nazvať. Ďakujem
Hej mala by si sa obrniť a nejako si zdvihnúť náladu a ako empaticky clovek sa musíš naučiť to regulovať lebo v živote sa stáva horšie a to nie v zlom...ale je to tak
snehová vločka
Ja som myslela že dedko je plienkovany a ležiak. A tuto pán berie ATB. Je to starý clovek, asi je nereálne očakávať, že bude skákať ako srna
Nepomohlo nic...treba tuto realitu zivota prijat...ja sama sa to ucim uz roky. A bude to len horsie, ked odidu postupne vsetci najblizsi...
Ja som myslela že dedko je plienkovany a ležiak. A tuto pán berie ATB. Je to starý clovek, asi je nereálne očakávať, že bude skákať ako srna
@anonym_5a58d2 Tiez som pozerala, ze WTF😃 vsak asi pre nieco tie antibiotika berie, tak asi nie je zdravy. Co ma skakat po byte? A trva to AZ tyzden🤦♀️ co maju hovorit ti, co sa o leziakov staraju roky?
@anonym_5a58d2 Tiez som pozerala, ze WTF😃 vsak asi pre nieco tie antibiotika berie, tak asi nie je zdravy. Co ma skakat po byte? A trva to AZ tyzden🤦♀️ co maju hovorit ti, co sa o leziakov staraju roky?
@anonym_d14fd5 je to až take smutno-smiešne
Slnko vyjde ráno, cez deň svieti a hreje, ale príde čas, keď zapadne.S človekom je to podobné.Je to ťažké prijať a jediné, čo môžeme,je pomôcť našim blízkym v starobe aj keď to je často náročné
@anonym_autor 🫂🌷🍀
Akú realitu života tu chcete prijať?! Veď nevieme ani vek. Možno mladá má 20 a tzv. "dedko" cca 60. Cíti sa zle, lebo berie ATB. Veď sa z toho vyhrabe. Týždeň je chorý a už ho odpisujete. Nechápem, akú "starostlivosť" potrebuje - nejakú stravu a umyť riadiky, to je fakt na psychické zrútenie sa🙄 a jasné, do DSS, lebo si dovolil chytiť chorobu.
ja som to zažila, starala som sa o otca. Postupne slabol, strácal silu, ale rozum a pamäť mu slúžili do konca. Niekedy som bola taká unavená, že som skoro až plakala. Do toho ešte moja rodina - manžel + deti. Každým dňom mi bolo ťažšie a ťažšie, pretože som vedela že ten koniec raz príde. Dožil sa vysokého veku dobre cez 90+.
Akú realitu života tu chcete prijať?! Veď nevieme ani vek. Možno mladá má 20 a tzv. "dedko" cca 60. Cíti sa zle, lebo berie ATB. Veď sa z toho vyhrabe. Týždeň je chorý a už ho odpisujete. Nechápem, akú "starostlivosť" potrebuje - nejakú stravu a umyť riadiky, to je fakt na psychické zrútenie sa🙄 a jasné, do DSS, lebo si dovolil chytiť chorobu.
@aurelia2000 aj 60r. človek môže ochorieť s vážnou a ťažkou diagn.
@anonym_autor veď je chory, a este k tomu je starý... starsí ludia to tazsie znasaju, ty ked si chora skaces o 106? Tiez sa ti nič nechce a ani jest nechuti
Skor by som zatrhla tie navstevy, mozno to dedkovi nie je ani prijemne, my ked sme chorí, k nam nikto nechodi
@aurelia2000 to napíš tej mladej,ona sa rúca po týždni ATB.
ja sa starám už 7 rok,mamu som doopatrovala pri rakovine,teraz som pri otcovi,a to našťastie nie je ležiak......ja by som sa mala rúcať a nie ona
Kludne sa obrat na nejaku odbornu pomoc, netreba sa tvarit, ze je to nic, ze to samo prejde. Aby si si takto neznicila zivot.

@anonym_autor zial taky je zivot. Myslim, ze viaceri sa staraju aj o tazsie pripady. Treba sa obrnit. :(
Vies budem zniet kruto, toto je uz starsi clovek, co maju vraviet ludia, co sa staraju o tazko chore deti? :( prepac
a ano, je to narocne, ja viem :(. Treba zvazit, ci nebude dobre najst ine riesenie. Verim, ze sa striedate. Ty potrebujes psychohygienu