Kedy má človek nárok na opatrovateľský príspevok?
Dobry den, kedy ma clovek narok na opatrovatelsky?
Moja mama zije sama, ale ma dost problemy schrbtom, snim bola na ID ale uz ma dochodok.
Kedze ma len mna, ma vyznam, vobec riesit opatrovnicke? Samozrejme,ze jej pomahame, ale sama vie existovat , len mava silne bolesti. Ma niekto podobne?
Mama potrebuje od lekara potvrdeny stupen odkazanosti, podla toho sa bud opatrovatelsky prizna alebo nie
Mama potrebuje od lekara potvrdeny stupen odkazanosti, podla toho sa bud opatrovatelsky prizna alebo nie
@anonym_47a4d8
@anonym_a3e7f4 dakujem
My už rok vybavujeme opatrovateľský pre otca po CMP. Nedokáže žiť a fungovať sám ,potrebuje celodennú pomoc s každým aspektom života. Najprv stratili našu žiadosť na čo sa prišlo po 4mesiacoch našich urgencií, teraz v marci sme absolvovali pohovor na ÚPSVaR (žiadali sme bezbariérový prístup čo znamenalo zísť do kancelárie po 5 schodoch bez zábradlia, skoro nám tam otec spadol a mali sme čo robiť ho tam dostať). Na dotaz kedy môžeme očakávať ďalší posun mi pani povedala, že ona to teraz zabalí a pošle do Bratislavy na posúdenie. Reálny obraz "sociálneho" štátu.
My už rok vybavujeme opatrovateľský pre otca po CMP. Nedokáže žiť a fungovať sám ,potrebuje celodennú pomoc s každým aspektom života. Najprv stratili našu žiadosť na čo sa prišlo po 4mesiacoch našich urgencií, teraz v marci sme absolvovali pohovor na ÚPSVaR (žiadali sme bezbariérový prístup čo znamenalo zísť do kancelárie po 5 schodoch bez zábradlia, skoro nám tam otec spadol a mali sme čo robiť ho tam dostať). Na dotaz kedy môžeme očakávať ďalší posun mi pani povedala, že ona to teraz zabalí a pošle do Bratislavy na posúdenie. Reálny obraz "sociálneho" štátu.
@wiwi28 aha, tak mama sa vie postarat, tak to nejdem riesit. Ale jej pomahame okolo domu. drzim palce
@wiwi28 aha, tak mama sa vie postarat, tak to nejdem riesit. Ale jej pomahame okolo domu. drzim palce
@anonym_autor ďakujem. Tiež si držíme palce, lebo nebyť toho že naši majú celkom dosť našetrené a teda vie si otec hradiť rehabilitácie a ošetrenia tak by sme sa nikam reálne neposunuli. Po 2r mu vďaka botoxu do kĺbov čiastočne obnovili cit v ľavej ruke. Osobne si myslím, že dalo by sa aj viac zázrakov robiť ale tu nám hádže štát pod nohy obrovské polená.

Ked vie sama existovať,tak nevybavis