icon

Moja starká chce jesť len sladkosti. Čo robiť?

Včera o 20:04

Moja starká odmieta akékoľvek jedlo okrem sladkostí. Jediné čo dobrovoľne zje sú palacinky, rožok s lekvárom, koláče a iné sladkosti. Normálne jedlá odmieta. Keď je na obed mäso tak doslova vyvádza ako malé dieťa, ani zeleninu a ovocie nechce. Neviem čo s ňou robiť. Nemôže byť len na sladkom stále.

Strana
z2
elz1920
Včera o 20:05

Koľko má rokov?

anonym_95379b
Včera o 20:06

Vek? Tak zasadné info chýba

kikush182329
Včera o 20:09

Nechápem prečo toto u tak starého človeka vadí. Ved nech si da na co ma chuť. Mozno je to naposledy.

autor
Včera o 20:18

Moja starká má 76 rokov. To ako ju mám nechať len celý rok na koláčoch? Tak to by fakt nežila dlho. Ja jej dávam sladké, ale chcem aby aj niečo iné jedlá ako koláče.

martinmmartin
Včera o 20:19

nefunguju mozno enzymy co rozkladaju bielkoviny.Cukor ide rovno do krvi ostatne treba najprv rozlozit a ked to nefunguje tak je to problem

autor
Včera o 20:21
@martinmmartin

nefunguju mozno enzymy co rozkladaju bielkoviny.Cukor ide rovno do krvi ostatne treba najprv rozlozit a ked to nefunguje tak je to problem

@martinmmartin no ona je ako malé dieťa mentálne. Ja si myslím že vymýšľa. Tukové jedlá zvláda krémeše aj 4 naraz zje.

cyberk
Včera o 20:22

Lebo zomiera, nebude tu uz dlho. Doktor co na to? Nejake vysetrenia..?

anonym_103a5a
Včera o 20:26

@anonym_autor ake ma diagnozy? Mozno je na uvazenie ci nie je spravne nechat ju jest co chce. Ked tak jej ponukni kolac s ovocim, tvarohom

autor
Včera o 20:29
@cyberk

Lebo zomiera, nebude tu uz dlho. Doktor co na to? Nejake vysetrenia..?

@cyberk nestraš, ona je fyzicky v poriadku. Aj na wc chodí sama. Normálne sa so mnou rozpráva každý deň. Len to, že je vyberavá v tom jedle. Ani jabľčko nechce. Ale pol torty včera zjedla.

autor
Včera o 20:32
@anonym_103a5a

@anonym_autor ake ma diagnozy? Mozno je na uvazenie ci nie je spravne nechat ju jest co chce. Ked tak jej ponukni kolac s ovocim, tvarohom

@anonym_103a5a len psychiatrickú, má depresium. Má nejaké aj fyzické, ale tie má už dlho a nezhoršujú sa. Tá depresia sa jej zhoršuje. Myslím že to súvisí s psychickou.

anonym_abd505
Včera o 20:32

Aj naša starká jedla vkuse len koláče ku koncu. Varené jedlá vôbec nechcela

anonym_e00df8
Včera o 20:34

Nechaj ju, nech je, na co ma chut.

autor
Včera o 20:38
@anonym_e00df8

Nechaj ju, nech je, na co ma chut.

@anonym_e00df8 takže vyprážané palacinky tučné koláče a rožok s lekvárom, buchty na pare a tieto jedlá obmieňať celý rok. A to bude zdravá z toho.

autor
Včera o 20:40
@anonym_abd505

Aj naša starká jedla vkuse len koláče ku koncu. Varené jedlá vôbec nechcela

@anonym_abd505 ona to tak má už viac ako dva roky a čím viac jej ustupujem tým je to horšie. Už sa so mnou háda aj o tom, že nebude chodiť k psychiatrovi, vraj depresiu zvládne aj bez liekov.

anonym_75fc52
Včera o 20:43

Toto je môj sen, ak by som sa raz blížila k 80ke, tiež by som jedla len palacinky a krémeše celé dni.
Chápem, že sa trápite, no asi s tým nič nespravíte.

anonym_b0b6e6
Včera o 20:45

@anonym_autor lenže v prvom rade treba zistiť príčinu. Či tak bola stále, alebo momentálne (zmena zdravotného stavu, nová liečba, príhoda...., či to je postupné, alebo zrazu taký stav). Výsledky od lekárov. Možno Demencia nastupujúca, alzheim.demencia. Ak predtým nebol takýto stav a je to náhle, treba zistiť príčinu. Ak mala predtým sklon jesť sladké, dá sa to pochopit. Proste je, čo je j chutí a vekom sa to akoby prehlbuje.

anonym_b4020b
Včera o 20:47

Ak stary clovek prestava normalne jest, pomaly zomiera...

tibor79
Včera o 20:51
@anonym_b4020b

Ak stary clovek prestava normalne jest, pomaly zomiera...

@anonym_b4020b ano, z časti pravda. Ale vie to byť aj prechodný stav. Osobná skúsenosť. Je to veľmi individuálne, podľa situácie

autor
Včera o 20:53
@anonym_b0b6e6

@anonym_autor lenže v prvom rade treba zistiť príčinu. Či tak bola stále, alebo momentálne (zmena zdravotného stavu, nová liečba, príhoda...., či to je postupné, alebo zrazu taký stav). Výsledky od lekárov. Možno Demencia nastupujúca, alzheim.demencia. Ak predtým nebol takýto stav a je to náhle, treba zistiť príčinu. Ak mala predtým sklon jesť sladké, dá sa to pochopit. Proste je, čo je j chutí a vekom sa to akoby prehlbuje.

@anonym_b0b6e6 ona už predtým mala sklony len sladkosti, ale dala sa prehovoriť. Teraz sa jej zhoršuje psychický stav. Nebola ani na kontrole u psychiatra a neviem ju prehovoriť aby išla. Vraj to dá bez liekov a že už nepotrebujete psychiatra.

martinmmartin
Včera o 20:56
@anonym_autor

@anonym_b0b6e6 ona už predtým mala sklony len sladkosti, ale dala sa prehovoriť. Teraz sa jej zhoršuje psychický stav. Nebola ani na kontrole u psychiatra a neviem ju prehovoriť aby išla. Vraj to dá bez liekov a že už nepotrebujete psychiatra.

@anonym_autor Prijem tekutin nehapruje? Pije dost? (vodu a nesladene)

anonym_3aeb08
Včera o 20:57
@anonym_autor

@anonym_autor co na to hovori prakticky lekar? Konzultovala si to?

anonym_b0b6e6
Včera o 21:00
@anonym_autor

@anonym_autor no, ak nemá iné zdravotné problémy vážne, ja osobne by som ju nechala na tej strave. Ak je s pôžitkom. Lebo sú ľudia, ako moja mama, ktorá nedá do seba nič. Ak je, a výrazne nechudne a hlavne jej chutí, neriešila by som. Viem, že nie je to akurát (zelenina, ovocie,.......) ale, ak je spokojná....... To je to naj podľa mňa. V tomto veku.

autor
Včera o 21:00
@martinmmartin

@anonym_autor Prijem tekutin nehapruje? Pije dost? (vodu a nesladene)

@martinmmartin vody pije veľa neslabne fyzicky. Ale psychika ide dolu.

autor
Včera o 21:01
@anonym_3aeb08

@anonym_autor co na to hovori prakticky lekar? Konzultovala si to?

@anonym_3aeb08 ešte nie.

anonym_b0b6e6
Včera o 21:02
@anonym_autor

@martinmmartin vody pije veľa neslabne fyzicky. Ale psychika ide dolu.

@anonym_autor ak psychicky nie je ok, tak stravu treba kontrolovať. Ono treba najprv zistiť psychický stav. Ak je ok, treba stravu nechať na ňu. Telo si vyžiada potrebné. Ak nie je v poriadku, treba sledovať čo je.

anonym_b0b6e6
Včera o 21:14

Aj tie "psychické zmeny" sa často dejú pomaly. A aj v podobe stravy. Ale, je fajn, že si to všímáš 🙂. Často to naozaj prichádza pomaly. Treba dbať na pitný režim. A všímať si tú stravu. Ak naozaj nemá iné zdravotné problémy, tak by som jej tie sladké jedlá dopriala.

autor
Včera o 21:15
@anonym_b0b6e6

@anonym_autor ak psychicky nie je ok, tak stravu treba kontrolovať. Ono treba najprv zistiť psychický stav. Ak je ok, treba stravu nechať na ňu. Telo si vyžiada potrebné. Ak nie je v poriadku, treba sledovať čo je.

@anonym_b0b6e6 no budem ju musieť dotiahnuť k tomu psychiatrovi. Asi upraviť liečbu treba. Stala sa nám zlá vec v rodine a odvtedy sa jej stav zhoršuje. Ale po týchto komentoch radšej aj k obvodnému. Dúfam, že to je len psychika.

anonym_b0b6e6
Včera o 21:46
@anonym_autor

@anonym_b0b6e6 no budem ju musieť dotiahnuť k tomu psychiatrovi. Asi upraviť liečbu treba. Stala sa nám zlá vec v rodine a odvtedy sa jej stav zhoršuje. Ale po týchto komentoch radšej aj k obvodnému. Dúfam, že to je len psychika.

@anonym_autor psychika robí veľmi veľa. Máme to tiež. Držím palce!

autor
Včera o 21:54
@anonym_b0b6e6

@anonym_autor psychika robí veľmi veľa. Máme to tiež. Držím palce!

@anonym_b0b6e6 Ďakujem.

anonym_cdeb99
Včera o 22:03

Ak babku opatrujes a nechodis do prace neviem preco nevaris teda sladke jedla ale v zdravsej verzii?

Pises ako keby si mala 12 a nechapala, ze starnutie a koniec moze mat rozne prejavy

Strana
z2