Moja starká odmieta navštíviť psychiatra, čo robiť?
Mojej starkej sa veľmi zhoršuje jej psychický stav. Má silné úzkosti a bojím sa o ňu. Svojho psychiatra má, ale odmieta ísť na kontrolu a už niekoľko rokov má rovnakú liečbu a myslím, že už jej tá liečba nepomáha. K psychiatrovi ju neviem dostať už sme sa aj kvôli tomu pohádali. Neviem čo mám robiť, ale bojím sa o ňu má už svoje roky a bojím sa že ani srdce nedá jej úzkosť. Aj k obvodnému tiež potrebuje ísť, ale neviem ju dostať k žiadnemu lekárovi. Čo mám robiť?
Možno poziadat ineho psychiatra, aby prisiel k Vám? Nehovorit, že pride, len že dojde Vás známy a šikovne ju zamontovat do rozhovoru. A co sa bude dat, to sa bude dat.
Prečo nejdete vy? Kamarátke mama dostala strašné úzkosti a depresiu, chcela sa zabiť a poriešili to bez nej, keďže nechcela ísť, nastavili liečbu a postupne bolo lepšie.
Moja babka je imobilna. Bola pri lekarovi mama a vybavovala. Riesila. Asi na 2-3x bola zmenena liecba kym sadla.
Za psychiatrom chod ty. My sme tak chodili kvoli babke. Opisali sme stav a podla toho psychiater nastavil liecbu.

Skús k psychiatrovi zájsť ty a povedz čo je vo veci. Možno aspoň zmení liečbu popr. niečo pridá .