Môže samostatne zárobkovo činná osoba opatrovať mamu?
Ja szčo -nie home office. Manžel zamestnaný.
Môžem opatrovať mamu - 5.stupeň, ked sa budem striedať pri nej s manželom? Mama nie je ležiak.
Na UPSVAR mi podali rôzne informácie. Zrejme v tom nemajú jasno ani tam. A na nete som sa dozvedela, ze pokiaľ si opatrovnik zabezpečí náhradu v čase neprítomnosti tak môže. Viete poradiť ako to je ?
Môžeš, ale nemôže to byť v rozpore s opatrovanim a na čas kedy pracuješ musi byť opatovanu osobu postarané. Pri deťoch je to jednoduché, lebo keď je dieťa v škôlke/škole ipatrovatel môže pracovať a o dieťa je postarané. Ťažšie to je s dospelým, kedy ty chceš pracovať a nemáš ho nikde umiestneného na ten čas.
Môžeš, ale nemôže to byť v rozpore s opatrovanim a na čas kedy pracuješ musi byť opatovanu osobu postarané. Pri deťoch je to jednoduché, lebo keď je dieťa v škôlke/škole ipatrovatel môže pracovať a o dieťa je postarané. Ťažšie to je s dospelým, kedy ty chceš pracovať a nemáš ho nikde umiestneného na ten čas.
@anonym_cf6ba1 Keď budem v práci tak s nou bude moj manzel. Vždy bude niekto s ňou. Chceme si ju zobrať k nám domov.

podla toho čo som ja našla tak môžeš pracovat len 5 hod denne , zarobit max 2,5 nasobok životneho minima
musiš dodržat pri 5 stupni tých min 12 hod opatrovania
nosiš ak si zamestnana pasku na upsvar každy mesiac
udajne vyška čo zarobi opatrovatel od noveho roka nebude sledovana, ale tam som našla tiež jedny že to bude tak druhy že nie
ano ked budeš pracovat musi byt zabezpečena náhrada za teba
toto som našla informacie ja ,možno to tak nie je , lebo ano aj nám povedali tak na upsvar že ani srnka netuši ako to je
možno
#kacena4 bude vediet alebo #tanapeta