Ako dlho trvá rekonštrukcia kuchyne?
Plánujeme spraviť rekonštrukciu kuchyne. Podlahy, obklad, voda + teda nová linka.
Len pre predstavu - ako dlho to trvá celé? Koľko sa musí čakať, kým sa napr. osadí kuchynská linka?
Ide mi hlavne o to, ako dlho budem fungovať bez kuchyne.
Dá sa to cca dopredu povedať?
@anonym_autor Ahoj no keď ja sa ešte pamätám tak nám robila kuchyňu firma SANAS a trvalo to asi cez dva,tri týždne ale koľko sme zato všetko zaplatili to neviem cela kuchyňa sa prerábala plus aj dom z vonku zateplovanie
@stelly652 Nejde mi o cenu. Skôr o tú dobu. Ako sa dá tak dlho fungovať bez kuchyne? Ja zvyknem variť každý deň :-/
Som stavbár. Toto zálaží od viacerých faktorov. Plánujete svojpomocne, s remeselníkmi z nejakej odbornej firmy? Máte už všetko vybrate? (Material, vzorky)?
@stelly652 Nejde mi o cenu. Skôr o tú dobu. Ako sa dá tak dlho fungovať bez kuchyne? Ja zvyknem variť každý deň :-/
@anonym_autor a nemáš niekoho na koho by si sa obrátila a opýtala či ti nedovolí za ten čas ako budu robiť kuchyňu,že si môžeš uňho navariť aspoň každý druhy deň skus sa niekoho opýtať a dohodnúť sa
Som stavbár. Toto zálaží od viacerých faktorov. Plánujete svojpomocne, s remeselníkmi z nejakej odbornej firmy? Máte už všetko vybrate? (Material, vzorky)?
@anonym_217eca Máme vybratú kuchyňu so spotrebičmi - IKEA - ostatné ani moc nie. Bola tu jedna firma na to pozerať, dali nám cenovú ponuku. Ale nič záväzné.
@anonym_autor a nemáš niekoho na koho by si sa obrátila a opýtala či ti nedovolí za ten čas ako budu robiť kuchyňu,že si môžeš uňho navariť aspoň každý druhy deň skus sa niekoho opýtať a dohodnúť sa
@stelly652 Tak možno áno, len preto sa vlastne pýtam, lebo je rozdiel vydržať bez kuchyne týždeň, variť niekde na dvojplatničke 🙂 A iné je, keď to má byť mesiac.
Prerábali sme kuchynu pred polrokom....robotnici nam robili cast - podlahy, stierky, elektrina...... a potom stolarka firma kuchynu na mieru.....my sme robili aj s chodbou...ciže robotnici kuchynu+chodbu - 2 týždne...az ked bola podlaha a strop, mohol stolar presne zamerat (aj ekd sme u nich uz vsetko mali vybrate na linku), potom sme cakali cca. 6 tžydnov, kym ju vyrobili....priamo osadenie linky už trvalo 2 dni...to bolo najmenej (ty ak mas linku vybratu z IKEA, to bude asi uplne inak, ako ked si das urobit na mieru ako my).....fungovali sme na dvojplatnicke a teplovzdusnej friteze
@anonym_autor tá dvojplatnička je najmenej. Majhoršie je to umývanie riadov a kuchyna bez vody
@sasa1310 Tak to by som asi nejako v kúpelni zvládla. Vidíš, ja myslím na prázdne brucho 🙂
@anonym_autor a tu linku si budete montovat sami? ak v tom nie ste zbehli odporucam radsej objednat si firmu. uz len take sufliky zmontovat zaberie vela casu. potom este 1-2 dni podla toho kolko mas riadu a vsetkeho do kuchyne, nez si to tam poukladas, vyutieras vsetko. obklady, podlaha, voda-zavisi od majstrov ale menej ako tyzden nepocitaj, skor 2 tyzdne. najprv vyrieste tu prerabku a montaz kuchyne ak to robi firma trva tak 1-2 dni podla velkosti. do obyvky si daj mikrovlnku, riady asi umyvat v kupelni, no nejaky diskomfort musite vydrzat, nemusite mat tu dobu teple vecere alebo objednate pizzu
@anonym_autor a tu linku si budete montovat sami? ak v tom nie ste zbehli odporucam radsej objednat si firmu. uz len take sufliky zmontovat zaberie vela casu. potom este 1-2 dni podla toho kolko mas riadu a vsetkeho do kuchyne, nez si to tam poukladas, vyutieras vsetko. obklady, podlaha, voda-zavisi od majstrov ale menej ako tyzden nepocitaj, skor 2 tyzdne. najprv vyrieste tu prerabku a montaz kuchyne ak to robi firma trva tak 1-2 dni podla velkosti. do obyvky si daj mikrovlnku, riady asi umyvat v kupelni, no nejaky diskomfort musite vydrzat, nemusite mat tu dobu teple vecere alebo objednate pizzu
@anonym_ee0ece V IKEA sa dá zaplatiť, prídu si aj zamerať, aj zmontovať a namontovať. To by sme asi využili. Nebola to nejaká strašná suma.
@anonym_ee0ece V IKEA sa dá zaplatiť, prídu si aj zamerať, aj zmontovať a namontovať. To by sme asi využili. Nebola to nejaká strašná suma.
@anonym_autor no mne montovali 2 ikea kuchyne a obe montáže stáli každá po 1000 eur
@anonym_autor urcite doporucujem. kamoska chcela usetrit ze si to budu robit sami po veceroch ked dojdu z roboty a po vikendoch 🙈 presiel mesiac a kuchyna nedokoncena stale. ale oni mali dobre to ze na tu dobu prerabky tam nebyvali
@anonym_autor a to keď ich objednáš, tak ešte predtým prídu zamerať a ukážu ti presne kde máš mať vodu (v akej výške), odpad, elektrické zásuvky a pod., aby pri montáži len nasadili linku a išli preč. Takže toto všetko budeš musieť riešiť ešte s ľuďmi, ktorí budú prerábku realizovať.
začala som v júli, kým mi dali ponuky, termíny - dovolenky, mali čas…
začali sme búrať v septembri…
elektrika, stierky, obklady, vývod na digestor, namerať, čakať… trvalo to, mala som nervy, že nech aspoň korpus prídu dať, že idú vianoce…
vianoce sme mali konečne korpus bez dvierok, dvierka lakované takže až v januári. potom ešte 3 išli na výmenu. plus dlho trvalo sklo za šporák. niekedy koncom apríla som mala komplet kuchyňu 🤦♀️
teda mne kuchyňa trvala prosímpekne 10 mesiacov
keď sme nemali korpus, fungovali sme v obývačke s mikrovlnkou a umývala som v kuchyni…
u nas to trvalo cca tyzden az 10 dni, popri tom sa robili aj ine veci. mali sme dobreho veduceho majstra aj overene partie, tak to slo rychlo, vsetko bolo vopred nachystane a len sa striedali podla toho, co sa prave robilo - vodar, elektrikar, stolar... tolko sa prestravujes aj nasucho a v restauraciach, ked budes musiet.
@anonym_autor nam to trvalo 3 mesiace ... drez prisiel dvakrat puknuty .... digestor ostal niekde na hraniciach dva tyzdne visiet... podlaha co som vybrala jej nemali skladom dost ... strop sa posunula realizacia kvoli chorobe o tyzden... barove stolicky cakali podla mna kym ten dub vyrastie aby ich vyrobili .. zvysok bol.fajn a rychlo voda odpad atd... mozno este luster isiel o tyzden dlhsie k nam ale fajn...a to som na vsetko isla dopredu teda paralelne sa vsetko riesilo keby ideme postupne podla mna aj rok by sa to tahalo
Mna to caka o 2 mesiace. Komplet kuchyna, rozvody a podlaha. Vyjadrili sa, ze im na to stacia 2 tyzdne.
@anonym_autor osadenie máš za deň, varnu dosku ti príde zapojiť elektrikár a dá ti o tom potvrdenie, najdôležitejšie je ako rýchlo ti spravia dlažbu a obklad to bude čas kedy už budes bez starej linky.My sme si nechali nejaké skrinky vedľa v izbe a tam bola položená mikrovlnka, teplovzdušná rúra, aj normálnu rúru som pichla do elektriky v hosťovskej, chladničku.Bez kuchyne budeš čas obkladania a max jeden deň čo ti ju zmontuju.Obklad musíš mať hotový za cca5 dni aj to je vela
V byte- vypratanie, otrhanie tapiet, nivelácia a položenie podlahy, nová elektrina, zapojenie vody, omietka, stierka, veľkoformátový obklad za linkou, postavenie ikea kuchyne. Malo to trvať týždeň, boli to dva ale bez víkendov, to som chcela mať pokoj, lebo som v byte bývala a plus sme riesili problém s obkladom, ktorý sme museli 2x reklamovať a partia mala ešte iné zákazky, tuším 2 dni vôbec neprišli. Ja som žila vtedy na donáške jedla.
Sami sme si robili podlahy vodu obklad linku všetko proste do 3 týždňov hotovo ( popri chodení do roboty )
@anonym_autor bude to trvat 100 rokov a bude to poriadne slovensky predrazene(!!!) pretoze dnes su remeselnici ale ze fest nenazraty po tej nasej nenazratej vlade a politikoch plus budes musiet dohliadat aby ta neokradli ako uz z pritomneho materialu tak ti nedodali uplne nieco ine ako si si objednala a zaplatila, ja uz ziadne prerabky absolutne neriesim, ked treba celu nakomplet, predam byt a idem rovno do prerobeneho, aby som pol roka cakala kym sa vôbec zaklad skonci, prosila sa im, dennodenne na nich dohliadala, dam ti priklad, mali sme zakupenu dlazbu a samozrejme ten ktory ju pokladal nas okradol a potom este s usmevom povedal ze musime dokupit, skoro ma islo roztrhnut alebo ked si znama prerabala nehnutelnost a potom sa zistilo ze kable vobec v stenach majstri nevymenili len nadpojili medene kusky na tie stare ale samozrejme si vyfakturovali za nove medene a kable uz mali doma na svoju nehnutelnost ktoru si aktualne prerabali, riesila to policia a dokazalo sa to, klamstvo, špina, podrazactvo, neustale natahovanie terminov, prosikanie sa, opravovanie a to vsetko dnes za 5x cenu ako to stalo pred 3 rokmi, co prosim stoji na prerabke bytu 50 000€?! Polovica je zisk, bola som si zistit u predajcov materialov a vodariny a vobec nie je pravda ze to rapidne zdrazelo, to iba majstri spekuluju do svojej penazenky ked zakaznik povie ze chce bez bloku lebo si mysli ze usetri -DPH ale prave majstri na toto cakaju a potom si to nevies overit, este viac zaplatis ako na bloku s DPH(!), nie neprosim, uz nikdy nepôjdem do prerabky a nedam tak zarobit absolutne nenazratym ludom, len zneuzivaju to ze je ich malo, ludia sa v tom nevyznaju a tlaci ich psychika a cas, nech sa zadrhnu!
Tak my sme boli mesiac bez kuchyne. Máme Ikeu. Elektriku nám urobili za pár hodín ale termíny na montáž mali najbližšie až o mesiac☹ No zvládli sme
Od rozobratia starej po používanie novej týždeň. Elektrina, podlahy a stavba novej linky
@anonym_autor najskor si riadne sprav plan, co kde a c ovobec potrebujes, aby si pocas prac neriesila zmeny kadejake.. vsetko zalezi ake mas materialy, kto ti to bude robit, z kade... ci objednavas kuchynu na mieru, ci beries vyrobenu z niekade, ci mas pracovnu dosku od stolara alebo si objednavas napr kamenne dosky, spotrebice ako ti pridu rychlo, majstri ako maju cas, ci vsetko sklbis aby prisli naraz / zaradom.. a caka sa samozrejme niekedy aj na material obkladovy. Realne praca, mne linku poskladali za necele 3 dni (velku v dome aj so spotrebicmi, zapajanim, aj upratali). Ja jednoznacne odporucam, najskor zabezpecit matros, objednat linku, zaroven zarezervovat aj majstrov aby pred dodanim linky vedeli nastupit... ja osobne by som demontaz urobila svojpomocne, to by sme doma dali za par hodin, asi aj odstarnenie starych obkladov by som nechala na chlapa. A potom elektrikar/vodar/obkladac... da sa to spravit za tyzden a moze to trvat aj dva mesiace...
napr ak by ste cheli inu ako klasicku pracovnu dosku, tak tie sa casto zameraivaju az na hotovu kuchynsku linku, aby sa presne vyrezali . CIze tam sa to pretahuje o toto.
@anonym_autor nam to trvalo 3 mesiace ... drez prisiel dvakrat puknuty .... digestor ostal niekde na hraniciach dva tyzdne visiet... podlaha co som vybrala jej nemali skladom dost ... strop sa posunula realizacia kvoli chorobe o tyzden... barove stolicky cakali podla mna kym ten dub vyrastie aby ich vyrobili .. zvysok bol.fajn a rychlo voda odpad atd... mozno este luster isiel o tyzden dlhsie k nam ale fajn...a to som na vsetko isla dopredu teda paralelne sa vsetko riesilo keby ideme postupne podla mna aj rok by sa to tahalo
@fairyy S tými barovými stoličkami si ma pobavila😂 Kamoši si objednali kuchynskú linku. Mali im ju dodať do 2 týždňov. Nakoniec na ňu čakali 4 mesiace🙈 A to bolo v Nemecku. Takže aj tu je to niekedy masaker.

@anonym_autor Ahoj no keď ja sa ešte pamätám tak nám robila kuchyňu firma SANAS a trvalo to asi cez dva,tri týždne ale koľko sme zato všetko zaplatili to neviem cela kuchyňa sa prerábala plus aj dom z vonku zateplovanie