icon

Je 50 000 EUR dosť na rekonštrukciu podkrovia?

29. sep 2025

Ahojte viem že je to individuálne ale skúsim sa spýtať
Na jar by som chcela spraviť podkrovie u našich. Má to cca 73m2 treba tam spraviť všetko podlahy,steny..nový nábytok
Myslíte že 50 000€ mi bude stačiť ? Ak ste niekto prerábali takto podkrovie koľko vás to vyšlo?ďakujem

anonym_2e9050
29. sep 2025

@anonym_autor trochu špecifikovať. Je podkrovie zateplené? Je tam WC, kúpeľňa, aspoň kuchynský kút? Steny si myslela stierkovať alebo maľovať? Na podlahách je čo? Ináč, prepáč, že ti do toho kecám, keby som mala 50000 eur, tak udem do vlastného, aj keby som si s rodičmi akokoľvek rozumela. Ešte možno by si našla odpoved na Modrej streche

miselka257
29. sep 2025

@anonym_autor ja za takú sumu plánujem prerábku a to mám v pláne robiť podlahy, nové sádrokartóny, nové okná a pod. 😀 tiež netuším ešte koľko čo bude stáť, pevne verím, že to bude dosť 😂

personality
29. sep 2025

Úplne bez problémov, ak by ste robili svojpomocne. Ak firma, malo by to stačiť taktiež. Popýtaj si cenové ponuky. Sú firmy, ktoré robia komplet.

personality
29. sep 2025

Aj kúpeľňa, kuchyňa? To sú najdrahšie položky. Ak iba steny, tam nemá čo byt také drahé. 50 000e je luxusná cena.

januska12323
29. sep 2025

Bude ti z toho domu aj niečo patriť?

kitycat
29. sep 2025

@anonym_autor ty si jedinacik?

Mam milion dalsich otazok ale ved este sa opytaju aj ine baby 😆

sisska96
29. sep 2025

Veselo, ešte ti aj ostane. Inak keby som mala takúto rezervu tak idem do vlastného

chrobak7
29. sep 2025

@anonym_autor Daj fotky pôvodného stavu podkrovia a popíš, čo tam chceš robiť. Bez toho je to len tipovanie.

anouschka5
1. okt 2025

Toľko nám stačilo pred 5 rokmi : nová strecha, zateplenie, sadrokartóny, podlahy, okná, balkón,

kp7333
1. okt 2025

@anonym_autor myslim, ze nie. len kupelnu+kuchynu rataj cca 20-30 tisic (podla velkosti). K tomu okna, dvere, podlahy, steny, predpokladam, ze nova stresna krytina, plus zvysny nabytok.

anonym_4c3a7c
1. okt 2025

Musíš prerábať aj strechu? Zatepľovať? Alebo čisto len úprava interiéru? Tam, ak si šikovná, to vieš urobiť za 10-15 tisíc. Kúpeľne už dnes nestoja tiež veľa. Len musíš dobre vybrať a venovať sa tomu. Ak chceš luxus a všetko dať urobiť na kľúč, tak vieš minúť "milióny". Záleží na tebe. 50tis. je slušný rozpočet

anonym_b9448b
1. okt 2025

Ak ideš len upravovať interiér a meniť okná. Anie aj strechu tak ti to bohato stačí.. kúpeľňu za 10000 dáš úplne v pohode aj kuchyňu ak to tam ideš robiť ..lebo nepíšeš čo všetko nás v pláne konkrétne

kp7333
1. okt 2025
@anonym_4c3a7c

Musíš prerábať aj strechu? Zatepľovať? Alebo čisto len úprava interiéru? Tam, ak si šikovná, to vieš urobiť za 10-15 tisíc. Kúpeľne už dnes nestoja tiež veľa. Len musíš dobre vybrať a venovať sa tomu. Ak chceš luxus a všetko dať urobiť na kľúč, tak vieš minúť "milióny". Záleží na tebe. 50tis. je slušný rozpočet

na cene kupelne je najdrahsia praca majstrov. 10tisic je cena mensej kupelne aj s pracou, ziaden luxus. Kychyna podobne, aj mensou kuchynou z Ikea sa pod 10 tisic nevojdete. Ja osobne by som do prerabky podkrovia nesla, je to nakladne a vyskedok neisty (sikminy uberaju uzitkovu plochu, v lete je tam horuco, v zime chladno). Radsej kupit mensi byt a casom vymenit za vacsi. Hlavne budete vo svojom.

anonym_4c3a7c
1. okt 2025
@kp7333

na cene kupelne je najdrahsia praca majstrov. 10tisic je cena mensej kupelne aj s pracou, ziaden luxus. Kychyna podobne, aj mensou kuchynou z Ikea sa pod 10 tisic nevojdete. Ja osobne by som do prerabky podkrovia nesla, je to nakladne a vyskedok neisty (sikminy uberaju uzitkovu plochu, v lete je tam horuco, v zime chladno). Radsej kupit mensi byt a casom vymenit za vacsi. Hlavne budete vo svojom.

@kp7333 veľmi dobre viem, aké sú ceny a čo je drahé. Kúpeľňa vôbec nemusí stáť 10000. Prerábam byty často. 73 m2 bytu sa kľudne zmestim do 10000 aj s linkou. Nie sú to luxusné veci, ale vydržia a dobre vyzerajú. Keď v tom niekto nevie chodiť, dá to za 15000. Naposledy som robila dom 140 m2 a zmestila som sa do 15000 úplne v pohode.

kp7333
1. okt 2025
@anonym_4c3a7c

@kp7333 veľmi dobre viem, aké sú ceny a čo je drahé. Kúpeľňa vôbec nemusí stáť 10000. Prerábam byty často. 73 m2 bytu sa kľudne zmestim do 10000 aj s linkou. Nie sú to luxusné veci, ale vydržia a dobre vyzerajú. Keď v tom niekto nevie chodiť, dá to za 15000. Naposledy som robila dom 140 m2 a zmestila som sa do 15000 úplne v pohode.

@anonym_4c3a7c no neviem, zavisi aj od lokality. V BA dobry obkladac+instalater bezne vezme 5-7tisic len za robotu. Material nemusi byt luxusny, ale aspon bezny standard (napr. Rako, Jika/Laufen, Hansgroge).

simca06022011
1. okt 2025

Autorka nikto ti tu nepovie, ci sa zmestis, nikto nevidi v akom je to stave, co tam je a co nie je... treba zacat planom a to velmi dobrym s dispoziciou, skontrolovat strechu, okna (novu robit asi nejdes, ale stav treba riesit teraz a nie ked to prerobis), ale napr nietkroe domy aj podlahu, ci je to vobec stavane na nadstavbu/prerabku a zatazenie... poriesit elektriku/vodu = skontrolvat ak tam je, doplnit, vymenit... a potom vidis, co treba robit a das si nacenit = sadroakrtonarov, murarov, elektrinu, vodu.. potom pojdes a vyberies si podlahy, obklady, farby, sanitu, zasuvky vypinace (ja som napr. bola prekvapena co stoja :DD a kolko mi ich do domu bolo treba :D) = vsetko zalezi na tom CO Si vyberies a potom prace = ak nieco si robite svojpocne usetris, ak nie musis ratat s pracou. Ale tu je cena tak variabilna, ze to moze byt HOCIKOLKO. ja by som povedala, ze na prerabku to stacit bude, ci to bude stacit na ZARIADENIE, to teda vobec neviem, ci ti staci lacna postel a skrina, alebo ratas komplet nabytky vsade, aj s elektronikou, aku velku kuchynu, s cim... tam sa tiez tak lisia ceny ze len na zariadenie vies dat aj desattisice eur

mirko135
1. okt 2025

@anonym_autor ahoj,, zaciatok prerabky bol stav takyto: krokvy a nič viac. Takze, zfukavala sa izolacia, sadrokartony komplet na novo so stenami. Privod kurenia radiayory, vody, elektrikyy, niveacka na zem, zarubne podlahy, malovanie a kopec dalsieho. Bez zariadenia a svojpomocne veľa veci 23000€ bude snad stacit.

vladovvv
2. okt 2025

14t okna 9 ks
10t kuchyňa
20t kúpeľňa a wc
4t nové podlahy

vlado19822
3. okt 2025
@anonym_2e9050

@anonym_autor trochu špecifikovať. Je podkrovie zateplené? Je tam WC, kúpeľňa, aspoň kuchynský kút? Steny si myslela stierkovať alebo maľovať? Na podlahách je čo? Ináč, prepáč, že ti do toho kecám, keby som mala 50000 eur, tak udem do vlastného, aj keby som si s rodičmi akokoľvek rozumela. Ešte možno by si našla odpoved na Modrej streche

@anonym_2e9050 za 50 000 do vlastného? Tak jedine záhradnú chatku a za tých 50000 si myslím že nespraví ani to podkrovie ,elektrina ,voda ,isto zateplenie , sadrokartón,obklady atď

anonym_2e9050
3. okt 2025
@vlado19822

@anonym_2e9050 za 50 000 do vlastného? Tak jedine záhradnú chatku a za tých 50000 si myslím že nespraví ani to podkrovie ,elektrina ,voda ,isto zateplenie , sadrokartón,obklady atď

@vlado19822 ja som nikde nepísala, že za 50000 si kúpi byt, ale že keby som mala 50000. tak neprerábam podkrovie u rodičov, ale idem do vlastńého. 50000 je dobrý základ na hypo. V cenách realít sa celkom slušne orientujem