Je rekonštrukcia kúpeľne náročná na čas a náklady?
Zdravím Vás. Budem kupovať byt a kúpeľňa nie je uplne podla môjho vkusu. Moja otázka na tie z Vás, ktoré ste nieco podobné robili teraz/v poslednej dobe: je náročná prerabka kúpeľne v zmysle výmena obkladu, podlahy a vane? Žiadne búranie, jadro je murované. Myslím, to tak, či je to veľmi náročná prerabka na čas, prácu a pod. a ako sa približne momentálne pohybujú ceny. Ďakujem pekne akékoľvek postrehy.
@january13 ako žiadne búranie? musíš vysekať obklad do hola, je z toho nekonečný prach a neporiadok. Rátaj tak 2 týždne, musí to aj schnúť. Robota cca 4000 € a viac 🫣
@anonym_7735d4 zle som sa vyjadrila, myslela som ziadne búranie v zmysle prerabka umakartového jadra, zmena dispozicie, prívodov vody, všetko by zostalo na svojom mieste. Ok dakujem, tak som to aj odhadovala
@anonym_7735d4 zle som sa vyjadrila, myslela som ziadne búranie v zmysle prerabka umakartového jadra, zmena dispozicie, prívodov vody, všetko by zostalo na svojom mieste. Ok dakujem, tak som to aj odhadovala
@january13 ak nechceš meniť dispozíciu ok, ale aj tak sa budú meniť staré rúry za nové, nový náter hydroizolácie. Neviem či budeš búrať a vyvážať starú kúpeĺňu ty sama, ak nie, realizačná firma ai zaúčtuje aj to, ináč strašne neradi to robia.
@january13 ak nechceš meniť dispozíciu ok, ale aj tak sa budú meniť staré rúry za nové, nový náter hydroizolácie. Neviem či budeš búrať a vyvážať starú kúpeĺňu ty sama, ak nie, realizačná firma ai zaúčtuje aj to, ináč strašne neradi to robia.
@anonym_7735d4 takze je takáto prerabka porovnateľná s prerabkou umakartového jadra (to som sa možno mohla opytat hned 😅)? Lebo to som robila v súčasnom byte pred par rokmi. Firma odpad/sut vyviezla, nemusela som to riešiť po svojej osi.
@january13 8000 € pred dvoma rokmi, ziaden luxus 🙂
@january13 každá prerábka je proces a pptrebuje čas. Ale normálne sa do toho pusti a hotovo. Ak chceš ušetriť, tak spolu s niekým vyneste vaňu a umývadlo, a osekajte preč obklady a dlažby, vyneste a kúpte nové. Potom vám majster urobí nanovo obklady, osadí sanitu, spojazdní odpady a vodu. Materiál si vieš spočítať aj odber stavebného odpadu v zbernom dvore, no a práca majstra sa líši od mesta k mestu. Ak budeš meniť odpady, trubky, dispozíciu, tak to je viac aj času aj finančných prostriedkov. Ale zmeniť len dizajn nie je také náročné.
Tuším okolo 3-3.5 nás to vyšlo pred pol rokom. Bez práce, robili sme svojpomocne, takže len materiál.
Za prácu rátaj cca to, čo za materiál.
@anonym_e5ffe2 fiha, ja celé jadro pred 4 rokmi 6000, ide to hore,no
@january13 prerábala som v dome, takže žiadne jadro a áno je to náročné a nepríjemné, 2-3 týždne rozbúraná kúpeľňa, plno prachu, zle sa tam robí hygiena. Ale tak prežiješ, čo iné ti ostáva.
@january13 za jeden den sa da kupelna vycistit na kost, na druhy den prerobit rozvody ak treba, nahodit obklady moze trvat den, ale aj dva, podla toho ake zlozite to bude, dalsi den vysparovat a dokoncit.
tak my sme teraz cca pol roka dozadu prerabali kupelku nový obklad a dlažbu plus wc oblad a dlažba
nechali sme pôvodnú vaňu a umývadlo a platili sme 2700€ a trvalo to tusím 10 dní
za mňa nič hrozné
najhrošie bolo vyniesť ten odpad
Sú firmy, ktorým v pondelok ráno odovzdáš kúpelnu a v sobotu poobede ti ju odovzdajú.
Čo sa týka ceny, tak ak si to budeš robiť sama materiál môže vyjsť okolo 1200 eur...
Ak ti to bude robiť firma, rátaj že min 3000 ak si budeš voliť lacný štandard alebo okolo 5000 za priemer.
@january13 za jeden den sa da kupelna vycistit na kost, na druhy den prerobit rozvody ak treba, nahodit obklady moze trvat den, ale aj dva, podla toho ake zlozite to bude, dalsi den vysparovat a dokoncit.
@viestta tak to prve sa da....mozno aj druhe...ale oblozit za 2 dni a vysparovat je rozpravka....a hlavne to nebude dobra,pevna a trvacna praca...jedine ak pouzije material rychloschnuci a drahy.... Aj to je hlupost....
@january13 3 roky dozadu presne v tomto čase, pôvodné jadro murované. Odpad v podlahe. Keďže sme vytápali susedov, museli všetko rozbiť. S novou sanitou, obkladom, 2 zárubňami a dverami 7tis €. Klasická bytovková mini kúpeľňa a mini wc. Plus prirátaj nábytok. Trvalo im to nekonečné 3 týždne za plnej prevádzky bytu.
my sme nedávno prerábali maličkú kúpeľku v byte - von šla vaňa, obklad, dnu sprchový kút, menili sa rúrky, ťahala sa trochu inam voda, spravila jedna zásuvka navyše. Obkladal sa len sprchový kút - cena za práce 5000 Eur, nové vybavenie kúpelne (žiadny luxus) 2500Eur
A majstri u nás boli 2t - ale na niečo sa čakalo, podľa toho, ako robili, by to mohli mať od pondelku do soboty hotové. Ale napríklad len stierky sa robili a schli asi 3 dni.
my sme nedávno prerábali maličkú kúpeľku v byte - von šla vaňa, obklad, dnu sprchový kút, menili sa rúrky, ťahala sa trochu inam voda, spravila jedna zásuvka navyše. Obkladal sa len sprchový kút - cena za práce 5000 Eur, nové vybavenie kúpelne (žiadny luxus) 2500Eur
A majstri u nás boli 2t - ale na niečo sa čakalo, podľa toho, ako robili, by to mohli mať od pondelku do soboty hotové. Ale napríklad len stierky sa robili a schli asi 3 dni.
@mirka0677 Presne tak, pár dní alebo týždeň je útopia, sa to povie, ale je to piplačka a všetko trvá, 2 týždne minimálne a niekedy aj tri.
@mirka0677 Presne tak, pár dní alebo týždeň je útopia, sa to povie, ale je to piplačka a všetko trvá, 2 týždne minimálne a niekedy aj tri.
@marsmykkok tí majstri aj hovorili, že áno, dá sa aj za tri dni, dokonca kedysi tak aj pracovali, keď sa pred rokmi vo veľkom začali prerábať byty, ale že to nebolo dobre... Navyše zaplatili sme im za odrobenú prácu, nie dni. Takže asi by to kľudne spravili aj rýchlejšie, ak by sa dalo - dokonca by som im za to aj priplatila 🙂 lebo sme tiež v byte počas prerábky fungovali..
@viestta tak to prve sa da....mozno aj druhe...ale oblozit za 2 dni a vysparovat je rozpravka....a hlavne to nebude dobra,pevna a trvacna praca...jedine ak pouzije material rychloschnuci a drahy.... Aj to je hlupost....
@solvina88 hlavne zavisi od formatu obkladu, pretoze ukladat metro obkladacky 10x25 iste trva dlhsie ako obkladat formatom 30 x 60
@marsmykkok tí majstri aj hovorili, že áno, dá sa aj za tri dni, dokonca kedysi tak aj pracovali, keď sa pred rokmi vo veľkom začali prerábať byty, ale že to nebolo dobre... Navyše zaplatili sme im za odrobenú prácu, nie dni. Takže asi by to kľudne spravili aj rýchlejšie, ak by sa dalo - dokonca by som im za to aj priplatila 🙂 lebo sme tiež v byte počas prerábky fungovali..
@mirka0677 áno tak, proste treba pripraviť podklad, vymerávanie a orezanie tiež zaberie veľa času, rovnako samotné špárovanie hlúpe je babračka aj na jeden deň. Si to niekto predstavuje ako nalepenie nálepky na skriňu, ale fakt ak chceš to mať pekne a že to to neopadne alebo nepopraská po pár mesiacoch chce to čas.
@solvina88 hlavne zavisi od formatu obkladu, pretoze ukladat metro obkladacky 10x25 iste trva dlhsie ako obkladat formatom 30 x 60
@viestta to je samozrejme pravda...ale je dobre to nechat aj "zavadnut" zatvrdnut po nalepeni a podobne...a jednoznacne sa najviac usetri ak clovek sam oseka a vyvezie bordel....ostatne po skusenostiach radsej obkladacovi o 500 eur za robotu viac alebo spravene poriadne...
@january13 zalezi...ceny materialov su rozdielne a takisto aj kazdy majster si vypyta inak. Pisala si,ze nie je uplne podla tvojho vkusu,za mna ak je kupelna relativne nova a funkcna (bez plesni,sanita ok,dispozicne ok) nie vzdy je nutna prerabka. Ine je prerabat fakt starucku kupelnu,ktora ti nevyhovuje a ine z rozmaru menit funkcnu kupelnu,mozno by stavilo zmenit par veci a pripadala by ti krajsia a dostatocna.
@january13 zalezi...ceny materialov su rozdielne a takisto aj kazdy majster si vypyta inak. Pisala si,ze nie je uplne podla tvojho vkusu,za mna ak je kupelna relativne nova a funkcna (bez plesni,sanita ok,dispozicne ok) nie vzdy je nutna prerabka. Ine je prerabat fakt starucku kupelnu,ktora ti nevyhovuje a ine z rozmaru menit funkcnu kupelnu,mozno by stavilo zmenit par veci a pripadala by ti krajsia a dostatocna.
@denithestrange1993 áno, ono prerábka je nie je vyslovene že nutná, možno naozaj bude stačiť upraviť pár vecí, uvidíme
@denithestrange1993 áno, ono prerábka je nie je vyslovene že nutná, možno naozaj bude stačiť upraviť pár vecí, uvidíme
@january13 treba si uvedomit ze prerabka je naozaj casovo,financne aj co sa tyka neporiadku narocna.

@january13 ako žiadne búranie? musíš vysekať obklad do hola, je z toho nekonečný prach a neporiadok. Rátaj tak 2 týždne, musí to aj schnúť. Robota cca 4000 € a viac 🫣