Koľko stojí prerábka starého bytu?
Ahojte šli by ste do kúpy starého bytu, má nové iba okná.
3 izbový byt 78m2. Treba tam prerobiť všetko - elektrina, vymurovať steny v kúpeľni, urobiť klenbu do obývačky a kuchyne, vodu natiahnuť na niektoré miesta, stierky, podlahy, malovka, nové dvere 4x vnútorne 1x vchodové.. mame v rodine chlapov, ktorý by všetku prácu spravili sami až na elektrinu a vodu. Koľko by taká prerabka mohla stáť? Bez zariadenia.. máte poslednú dobu skúsenosti?
50 tis a viac. Plavacku za 10 eur by som teda nedala ani do pivnice. Nechapem co myslis s tymi klenbami, ale ak potrebujes novy otvor miestnosti a aj nove jadro vymurovat, potrebujes normalne stavebne povolenie a min 20 tis len na to.
Za mna tiež tak 50k plus. Pred 5 rokmi som robila len podlahy, obklady, koberce, dvere a kuchyňu za 30k. Za 8000 nekúpiš nič, možno gauč a posteľ. Ak to teda nemá byť úplný shit iba na fotky, ale poriadne spravený byt na bývanie.
práve tým prechádzam, všetko ale zatiaľ svojpomocne - aj profesie typu elektrikár, vodár a pod. sú známi, ktorí zobrali za prácu len minimum. takže zatiaľ platíme len materiál a sme v stave že ideme už robiť omietky. následne nás čaká ešte nivelačka, podlahy, sadrokartonove stropy a zariaďovanie. zatiaľ sme vyslovene na pár tisícoch s tým že do toho rátam aj kopu náradia ktoré som pokupoval. ale máme limit 25tis. a myslím si že sa dá do toho zmestiť. nemenili sme ale ani vchodove dvere ani okná, ale zase nedávame všetko najlacnejšie - napr. len sprchová vanička s dverami nás stála cca 700e už po zľave. 3ibz byt 68m2
Mne sa hned v hlave objavila skor cena 100k, ale teda v poslednej dobe nemam skusenosti a mozno to je privela... Ale pod 50k si to neviem predstavit ani pri svojpomocnej realizacii a "stredne kvalitnych" materialoch... a ak je to panelak ako naozaj z panela (nie "panelak"), tak amen tma s kazdym vrtanim / sekanim...
Manzel preraba takto byty a material ho vychadza okolo 30tis. on berie veci zo Sika,kde ma zlavy... ale isto zalezi od materialov odkial ides kupovat..a vela usetris za pracu ,ked si to idete robit svojpomocne..
Ďakujem všetkým za názor 🙂 bude to boj..
@smejko47 nechapem ak tvoji ,,chlapi,, su tak zrucni tak musia vediet aj najst majstrov aj ceny. a ver ze plavacka za 10€je len papier
práve tým prechádzam, všetko ale zatiaľ svojpomocne - aj profesie typu elektrikár, vodár a pod. sú známi, ktorí zobrali za prácu len minimum. takže zatiaľ platíme len materiál a sme v stave že ideme už robiť omietky. následne nás čaká ešte nivelačka, podlahy, sadrokartonove stropy a zariaďovanie. zatiaľ sme vyslovene na pár tisícoch s tým že do toho rátam aj kopu náradia ktoré som pokupoval. ale máme limit 25tis. a myslím si že sa dá do toho zmestiť. nemenili sme ale ani vchodove dvere ani okná, ale zase nedávame všetko najlacnejšie - napr. len sprchová vanička s dverami nás stála cca 700e už po zľave. 3ibz byt 68m2
@gas1201 mame v hlave podobný rozpočet.. vodara a elektrikára ma muž spoluhráčov.. tak tiež verim že cenu spravia.. okna sú našťastie úplne nové a vchodové dvete tiež vydržia len som taká že keď už tak už všetko.. držím palce nech sa zmestite do tej sumy 🙂 budeme sa aj my trápiť
@smejko47 nechapem ak tvoji ,,chlapi,, su tak zrucni tak musia vediet aj najst majstrov aj ceny. a ver ze plavacka za 10€je len papier
@anonym_b546c4 muž ma stále ukľudňuje že dobre bude ale moje zvedavé ja ktoré musí všetko vedieť presne a byť pripravené sa radšej spýtalo na reálne skúsenosti keďže cenu materiálu nemáme ešte očekovanú..
@anonym_b546c4 muž ma stále ukľudňuje že dobre bude ale moje zvedavé ja ktoré musí všetko vedieť presne a byť pripravené sa radšej spýtalo na reálne skúsenosti keďže cenu materiálu nemáme ešte očekovanú..
@smejko47 najdrahšie zo všetkých bola asi elektrika nová, pretoze tam treba rátať aj s novým stropom ..ak teda idete v celom byte a potom prerabka jadra. To boli naj palky, až potom podhlaha vyšla drahšie, ale my sme nevyrovnavali podlahu a to odporúčam spraviť , aj keď je to drahé .. a potom su tu stierky a náter to je v pohode ...a potom zas nabytok spotrebiče, dvere a zarubne, celkom dost vyšli aj žaluzie - sme si davali robiť na mieru bo kupované v obchode dlho nevydržia.
@gas1201 mame v hlave podobný rozpočet.. vodara a elektrikára ma muž spoluhráčov.. tak tiež verim že cenu spravia.. okna sú našťastie úplne nové a vchodové dvete tiež vydržia len som taká že keď už tak už všetko.. držím palce nech sa zmestite do tej sumy 🙂 budeme sa aj my trápiť
@smejko47 ďakujeme, taktiež prajeme hlavne veľa nervov, budete ich potrebovať. každopádne nám sa osvedčilo aspoň tak nejak pred samotnou prerábkou si spísať na papier tie základne práce a cca približne rozrátať. aby ste mali ako taký prehľad. ale je to stále byt od bytu, vy môžete naraziť na iné problémy ako sme mali a tým sa to môže predražiť. napríklad nechceli sme robiť nové špalety na oknách ale nakoniec že hej takže tam materiál, pri dávaní dole starých špaliet sme nechtiav rozbili jednu parapetu - tak už teda vymeníme všetky a sú to malé položky ktoré ale takto postupom sa zrátajú tak vo výsledku vlastne to bude viac ako ste predpokladali.
ale pokiaľ muž nie je úplne ľavý tak to všetko zvládne. ja som v živote nedržal buracie kladivo alebo vrtačku v ruke pred prerábkou a doteraz som všetko robil ja, sice to dlho trva ale viem že som to spravil poriadne a dal si záležať.
@smejko47 najdrahšie zo všetkých bola asi elektrika nová, pretoze tam treba rátať aj s novým stropom ..ak teda idete v celom byte a potom prerabka jadra. To boli naj palky, až potom podhlaha vyšla drahšie, ale my sme nevyrovnavali podlahu a to odporúčam spraviť , aj keď je to drahé .. a potom su tu stierky a náter to je v pohode ...a potom zas nabytok spotrebiče, dvere a zarubne, celkom dost vyšli aj žaluzie - sme si davali robiť na mieru bo kupované v obchode dlho nevydržia.
@monicazbb podlahu mozu viest dlazbou, ak maju pekne stropy nemusia vobec to riesit cez sadrokarton.
@smejko47 jasne chapem aby ta nepiclo 😀 veru chlapi maju niekedy prd prehlad
Keby mam dost penazi a dost prace vie urobit muz/rodina, tak hej.
My sme prerabali 1 izbak na komplet a vyslo to 15000€
Väčšinu prace bude robiť manžel s bratom a otcom.. takze myslím že to spravia zadarmo 🙈 preto píšem že elektrikára a vodára potrebovať budeme ale ostatné spravia oni.. preto ma zaujíma skôr cena materiálu poslednú dobu
@smejko47 heeeej autorka tie negatívne komentáre ľudia... Kúpili sme byt, to vyzeralo ako pod mostom, popísané steny , smrad ....
Rok sme ho prerábali ja manžel a môj tatino + elektrikár a pan čo robil kúpeľňu a záchod. Takže sme platili len materiál plus robota tým 2 pánom. Nepamätám koľko sme za to dali a je to nerelevantne dnes sú iné ceny. Vieš si to rýchlo ale zrátať cca.
Čo su 2 také veci čo vypichnem
Svojpomocne to budete robiť dlho , dlho budete búchať, máte susedov čo budú ok ?
Ďalšia vec. Neustály kolotoč upratovania. Vkuse. Všade bordel. Ja som chlapom pomáhala všetko , vyhrala som celé linoleum v byte, miešala som s akýmsi vrtakom akúsi zmes čo ja viem čo to bolo aha už viem ten beton čo sa vylieva na podlahu proste boli sme na to 2,5 chlapa
A slo to. Ak to chcete a máte ok susedov mozte ísť do toho
@anonym_d8b1af ako inak nazvať preberanie steny medzi kuchyňou a obývačkou? Výrez? 😀 tak v tom prípade výrez steny 😌
@smejko47 ano, vyrez
Klenba je tiez vyrez, ale do obluka a to uz vyslo z mody.
Ďakujem všetkým za názor 🙂 bude to boj..
@smejko47 v rodine teraz bolo ukončené prehrávanie veľkého 2 izbového bytu. Jadro išlo vonku, vymurovalo sa, odmietlo a oblozilo. Steny sa čistili do betonu- teda panela. Komplet elektrina, voda, stierky, podlahy, dvere, kuchyňa, spotrebiče. Svojpomocne všetko. Ešte aj kuchyňu urobil sused stolár. Tá vyšla na 2.800 bez spotrebičov. Myslím si, že do 25-30 sa vojdes, podlaha je vinylova. Nábytok sa vybral a postupne ho dovážajú podľa objednávky.
Potešili ma tie pozitívnejšie odozvy ku koncu, ďakujem 🙂

@smejko47 Rataj s 30k pokial si budete robit veci aj svojpomocne.
Na dlazbe na zem by som nesetrila, nieco ti spadne a uz ju mas znicenu.