Koľko stojí zariadenie 90m2 holodomu?
Ahojte 🌸 aka je podla vas adekvatna suma za zariadenie jednopodlazneho holodomu o vymere 90m2 (uzitkova plocha)? V cene: podlahy (vyrovnanie a poklad dlazby), dvere, kuchyna na mieru, kupelna a toaleta komplet… v sume sa rata s tym, ze je material v cene… a teda ide o sluzbu kde by to komplet robila jedna firma, ktora ma odbornikov na kazdu z potrebnych prac (stolar, dlazbar etc etc)
Podlahy za 7€ alebo 70€/m2?Dvere masiv alebo lepenka?Dlazba v kupelni najlacnejsia alebo stred?
Velmi vseobecna otazka...
My mame nacenene 35k - tak to je asi taka normal suma, ze? Cisto len za to, co som pisala v mojom prispevku. Materialy budu priemer, ziadna polska lacna kktina ale ani luxus typu Robert Fico dom 😃 proste taky lepsi standard beznych ludi co maju spolocne mesacny prijem cca 4000€
My mame nacenene 35k - tak to je asi taka normal suma, ze? Cisto len za to, co som pisala v mojom prispevku. Materialy budu priemer, ziadna polska lacna kktina ale ani luxus typu Robert Fico dom 😃 proste taky lepsi standard beznych ludi co maju spolocne mesacny prijem cca 4000€
@anonym_autor pride mi to velmi malo... len kuchyna musi stat okolo 10k
@anonym_autor malo. Urcite 50-60 tis.
@anonym_autor pokiaľ chceš mať "lepší priemer", tak tých 35k je strašne málo. Mňa pred 13 rokmi vyšla len kuchyňa na mieru skoro 14k... (vrátane spotrebičov teda)
Tak je tam velky rozptyl. Skor by som to pozeral tak, ze aky mas na to rozpocet, tak podla toho sa prisposobit. Urcite by som to neriesil tak ze jedna firma co urobi vsetko. Este ked tak jednu firmu na podlahy, kupelnu, dvere,... . Ale kuchynu uz po svojom. Ta firma by aj tak niekoho zavolala a zobrala za to proviziu.
@anonym_autor pokiaľ chceš mať "lepší priemer", tak tých 35k je strašne málo. Mňa pred 13 rokmi vyšla len kuchyňa na mieru skoro 14k... (vrátane spotrebičov teda)
@tiezjedna
Nas stala nic moc kupelna 9000€
@anonym_autor 2020 sme zariaďovali 100m2 byt. Na niečom sme ušetrili, niekde sme vybrali drahšie, ale kvalitnejšie materiály. Zadanie bolo do 75tis. Po konzultáciách a možnostiach výberu sme uzatvorili cenu na nejakých 120tis. Ale v cene sú už aj všetky spotrebiče. 35tis. mi príde na dnešnú dobu veľmi málo.
35 000 je málo, alebo potom jedine všetko z najlacnejších materiálov... Napr. 1500 nás stál obklad do dvoch kúpelní (spolu cca 11m2) a 1300 sme dali obkladačovi. Ale nie je tam ešte žiadny nábytok. Podlaha do domu nás vyšla 5000eur (za robotu nič, robil to manžel), kuchyňa 14 000 so spotrebičmi, interiérové dvere 6ks už s kovaním cca 2500eur, sprchová zástena a 2x WC 900. Holodom dokončiť a zariadiť v štandarde si myslím že bude 70-80 000
Baby… ale ja nehovorim ze za 35k zariadit vsetko na komplet. Ja som v poste jasne napisala, ze co sa ma do sumy 35k zmestit - podlahy vsade, dvere vsade, cela kupelna a wc, a kuchyna na mieru. Len o tomto sa bavime.
Baby… ale ja nehovorim ze za 35k zariadit vsetko na komplet. Ja som v poste jasne napisala, ze co sa ma do sumy 35k zmestit - podlahy vsade, dvere vsade, cela kupelna a wc, a kuchyna na mieru. Len o tomto sa bavime.
@anonym_autor ved Ti odpovedali. Malo to je, vyssia kvalita to nebude. Ja ratam len na kuchynu tolko.
@anonym_autor aby sme sa nehadali, daj sem rozpocet... za co kolko pytaju (mate v plane dat)... ale len kuchyna bude 30% z toho...
@anonym_autor ved Ti odpovedali. Malo to je, vyssia kvalita to nebude. Ja ratam len na kuchynu tolko.
@mk1111111111 35k ratas na kuchynu hej? 😂
90m2 x40e plus podlozky,listy a praca=5500,dvere so zarubnou plus montaz,stredna kvalita 500e.Pokial mas 8 dveri =4000,male wc komplet cca 3000,velka kupelna 8000,kuchyna 8000.Spolu 28500.A to som ceny niekde nadniesol.Ved podlaha moze byt aj za 20e/m2.To ze niektorych to stalo 50az60 tisic nic nehovori o kvalite iba o tom,ze vas niekto riadne obtiahol.Takze 35000 totalne v pohode rozpocet.
90m2 x40e plus podlozky,listy a praca=5500,dvere so zarubnou plus montaz,stredna kvalita 500e.Pokial mas 8 dveri =4000,male wc komplet cca 3000,velka kupelna 8000,kuchyna 8000.Spolu 28500.A to som ceny niekde nadniesol.Ved podlaha moze byt aj za 20e/m2.To ze niektorych to stalo 50az60 tisic nic nehovori o kvalite iba o tom,ze vas niekto riadne obtiahol.Takze 35000 totalne v pohode rozpocet.
@anonym_921475 presne tak… a pisala som ze budeme mat materialy stredny standard, ziadna polska kktina ale zas ani superluxus za miliony…

elektrina , omietky, voda kurenie, anhydrid atd to uz je hotove?
ak ano a pri strednom standarde (nic exkluzivne) 60 tisic cca