Má dlažba v celom byte svoje výhody?
Dobré ráno. Riešime aktuálne podlahy a začala som rozmýšľať nad dlažbou v celom byte.
V kuchyni, chodbe a kúpeľni mi to dáva zmysel. Ale obývačka? Tam už váham. Páči sa mi, že by bola jedna podlaha všade, ľahko sa umýva, nič sa nepoškriabe... len sa bojím, že to bude pôsobiť studeno. Také nie úplne domácky. Máte niekto dlažbu v celom byte? Zvykli ste si, alebo by ste dnes dali radšej vinyl/laminát? Jedná sa o byt, bez podlahového kúrenia. Ďakujem za vaše skúsenosti.
@anonym_autor mame dlazbu v celom dome, je pekna, vyzera ako drevo. Len mne osobne vadi ze je to strasne tvrde. Kvoli podlahovemu kureniu ani nejake koberce neprichadzaju do uvahy.. tak trochu trpia moje nohy a ano, kym nieje pustene kurenie tak je to studene, musime si davat nieco pod zadok keď chceme sedieť na zemi. Ak by sme v budúcnosti riesili podlahu tak dlazbu vsade urcite nechcem
Jedine tu liatu podlahu by som si dala do celého bytu aj to len keby musím. Mne sa to vibec nepáči keď je dlažba v obývačke 🙈 možno ešte nejaké velkoformatove dlažby by boli ok ale klasická dlažba vôbec
Dlažbu určite nie do celého domu, za mňa max predsieň a kúpeľňa. Mali sme dlažbu kedysi aj v kuchyni a bol to des, každý padnutý pohár bol rozbitý a črepy lietali úplne všade do vzdialenosti 10m.
Dlazba v celom byte hroza. Studene, neosobne
My sme tiez zvazovali ale za mna drevo (nemam real drevo, ale aspon vyzera tak) je naj, hoci pod podlahove kurenie sa lepsie hodi obklad.
My a teda aj deti casto sedavali na zemi, obkladacky by boli podla mna mimo vykurovacieho obdobia velmi studene.
my máme v celom byte dlažbu a je to super praktická vec. podlahové nemáme a koberce máme iba pod nohami tam kde sedíme - pri gauči, pod jedálenským stolom a také malé koberčeky pri posteliach ...
dlažbu mám v rozmere 42x42 sa mi zdá a je ukladaná v diagonále ...
@biba_18 a Dunčík sa v lete ešte aj schladí 😊👍👍👍
@anonym_autor Mam v kuchyni o mesiac leti von. Ano v lete fajn, ale v zime si rano rozmyslis, ci pojdes bosa. A treba ju zmyvat tak, ci tak. V tom benefit nevidim.
@anonym_autor Moji.rodiciamaju v celom doma a je to velmi.pekne. Maju taky rustikalny typ dlazby, nie hladku.lesklu. V obyvacke maju navyse nieco.ako mozaiku namiesto koberceka, na jednom obdlzniku je vytvoreny z dlazdic vzor. Farby teple. Ale maju teda aj podlahove.
Kamoska ma, ano udrzba ok ale vyzera to hrozne neutulne a podla mna dost “retro”, studeno a ja tam mam stale slapky (aj ked ma podlahovku ale proste nechcem mat nohy na tvrdej dlazbe). Zmenit atmosku toho interiru potom tazko doladit na nieco moderne a teple, aspon zamna urcite nie
Ak tak liatu podlahu ale dlazbu istotne nie. My mame dlazbu iba v chodbe (velkoformat), aspon sa ma psik kde chladit v lete :D
Dlazba nie, ale napriklad parkety tie su lepsie. My ich mame v celom byte a zima nie je a dozdiel medzi dlazbou v kupelni naozaj citit, ta je ovela studensia a neviem si predstavit ju mat v celom byte.
Sused si dal do obyvacky, prekvapivo to nevyzera zle a nie je to studene, ale urcite nie, ak je pod vami pivnica.
Mali sme dlažbu v celom byte, teraz máme dlažbu v celom dome /bez podlahového kúrenia/, inú podlahu by som už nechcela. Na úrdržbu perfektné, vôbec to nie je studené, vyzerá to krásne, ja tam nevidím absolútne žiadne negatíva. Smelo choď do toho. Keď máš strach, že by to pôsobilo studeno, jednoducho daj teplý odtieň, my tak máme a vyzerá to super.
Ešte doplním, že samozrejme treba dať pozor na dobrý výber, keby si dala do izby lesklú, dlažbu, alebo studený odtieň, vyzeralo by to tam ako bazén. Takže jedine matnú dlažbu a teplú farbu, najlepšie nejaké zemité odtiene.
My máme dole nakomplet dlažbu, veľkoformátovú, vyzerá to super. Čo mi vadí, že keď padne pohár, rozbije sa, tak treba dosť dávať pozor - najmä pri malom dieťati. Hore v spálňach máme laminát, farebne maximálne doladený. Zatiaľ všetko ok, farebne aj štýlovo spokojnosť. Treba sa pohrať s výberom. Máme podlahové kúrenie, na to je dlažba super, udrží dlho teplo. Áno, mimo vykurovacej sezóny je studená. V lete to nikomu nevadí, pes sa na nej chladí. Akurát dieťa naháňam, aby malo papuče.
Ešte dodám, že aj v kúpeľniach máme rovnakú dlažbu - aj po stenách (plus nejaký ďalší ozdobný typ obkladu na vani a pri záchode). Vyzerá to jednotne a veľmi pekne.
My mame zulu,nestastna cierna farba ale ako lepsie alo plavajuca podlaha,ktora vyzera lacno.Takze kludne oen lepsiu farbu by som zvolila a celkovo sa mi paci viacej kamenna podlaha ako plavajuca,ktora vyzera lacno a aj sa nici.My mame dole zulu,hore drevenu podlahu.A ak by som mala vyberat lacno urcite peknu,velku kamenu podlahu,ideal sive alebo prirodne farby,a aj velke dlazdice.
Nieeeeeeeee dlažba je studená ako ľad a trvdá. Max chodba kúpeľňa kvôli vode ale v izbách v žiadnom prípade
@anonym_autor pokial mas podlahové kúrenie určite áno.
My mame vsade tu istu dlazbu okrem detskej a spalne. Ja som uplne spokojna. V obyvacke sme mali pod sedackou stolikom a kreslami taky velky koberec a vyzeralo to super. Ale dali sme ho prec kvoli steniatku teraz.
Urcite nie,ani keby mala dizajne drevodekoru.Urcite nie.
Ja si neviem predstaviť, že by sa mi dieťa, čo sa učí chodiť, každý deň vyrútilo na dlažbe… tŕpla som vždy keď vošiel do kúpeľne. Inde dlažbu nemáme, len parkety. Nehovoriac o tom, že sa hrá na zemi každý deň hodiny a hodiny, veď dlažba je hrozne tvrdá a posledné čo sa mi chce, je doma nosiť papuče a dieťaťu zakazovať sa hrať na zemi mimo koberca.
@anonym_autor mame dlazbu v celom dome,drevodekor,velkoformatova.kuchynu mame spojenu s obyvackou.je to pekne jednoliate,neriesili sme ziadne prechodove listy.studena nieje,aj ked my sme zvyknutí vsetci na papuce
Na prízemí v dome mám všade bielu dlažbu. Aj v obývačke. Pôsobí to elegantne. Studené to nie je, ale my máme podlahové kúrenie.
V byte máme všade béžovú, takú pieskovú dlažbu, nepôsobí to chladno, keďže tá farba je teplá.
My mame vsade dlazbu. Ja zasa nemusim drevo, plavacky, lino a pod. To je o vkuse cloveka. Jeden ma rad take, druhy onake. Priznam, vyskusala som aj verziu 2 na duhom dome, tam sme dali taku tu drahu plavacku, co aj voda na nu moze. Nastastie len do 1 izby. Uz sa chystam vyprasit to von z domu a polozime dlazbu. Jednoducha udrzba, stale cistucke. Samozrejme, nie lacna dlazba.
Ale, u cudzich mi nevadi ina podlahova krytina, ved kazdy sa ma doma citit dobre.
Ja si myslum, ze dlazba je pri malych detoch nevhodna, pretoze je studena a deti si hraju na podlahe a casto behaju bez papuc.
No a mne sa uz stalo, ze mi padnuty predmet v kuchyni na 2 miestach poskodil dlazbu. Az budem menit kuchynu, zial musim vymenit aj dlazbu.

Určite nie do celého bytu. A ak nie je ani podlahové kúrenie, tak to by bolo už aj zo zdravotných dôvodov veľmi nešťastné riešenie. My máme v izbách drevenú podlahu. V byte sme mali plávajúcu a aj tá mi už bola veľmi studená.