Máme vymeniť detskú izbu a obývačku?
Uz dlhsie mam v hlave myslienku ze by sme v byte vymenili detsku izbu s obyvackou. Mame dve deti 4 a 2 roky. Chlapec dievca.
Detska ma 3,5 x 3,5 a obyvacka je raz tak velka..v podstate nie dobre vyuzity priestor lebo je podlhovasta.
Mame malu rodinu …ziadne velke navstevy ani oslavy sa u nas nikdy nekonaju.
Keby zmenime obyvacku dala by som do uzatvorenej miestnosti gauc do U na celu sirku, zavesila TV a jednu skrinku pod stolik. Nic viac.
Rozmyslam nad argumentami PRECO NIE…viete o niecom praktickom preco by som to mohla casom lutovat?dakujem za akykolvek postreh.
nepises o ne/prevhodnosti izieb kde su umiestnene okna. my sme tak jeden cas mali vymenene bolo to ok. ale teda velku izbu sme predelili skrinami aby mali deti svoj vlastny "kutik"
My sme tak spravili...nelutujeme vobec
V tomto veku deti asi nie.syn do 8r sa stale hraval v obyvacke pri mne, mame to spojene s kuchynou a mal tu aj najoblubenejsie hracky. Obdobie,kedy zacal viac travit casu v detskej bolo od 9-10r.... dcera [4r] taktiez travi cas so mnou v obyvke, len ked ma sesternice na navsteve,tak sa hra v detskej
..
@anonym_autor ked sa ta miestnost bude dat opticky rozdelit na 2 casti, ked deti vyrastu, tak v pohode. Ale skor ako pojdu do skoly im to asi netreba. Dolezite je, kde teraz hlavne travia cas. V detskej, ci pri vas v obyvacke? Nasi boli stale pri nas a svoje izby zacali sami pouzivat az ako skolaci. Casom je to urcite dobre riesenie.
Výhodou je, že deti budú mať väčší priestor pre sebe, ako nevýhoda môže byť, ak žijete v paneláku, že susedia pod vami alebo nad vami budú mať v tej miestnosti obývačku a nejaké večerné pozeranie tv alebo večerné návštevy môžu neskôr deti rušiť pri spánku. U nás susedia nad nami prehodili spálňu s obývačkou a spojili ju s kuchyňou tým, že vybúrali priečku. Poviem ti, keď majú večerné návštevy je to u nás v spálni strašné. Stále behajú smer kuchyňa - gauč. Samý dupot, rachot, rozhovor a smiech + tv do toho. Našťastie takéto večerné návštevy majú možno 4x do roka, tak sa to dá prežiť. Treba zvážiť aj túto možnosť.
Výhodou je, že deti budú mať väčší priestor pre sebe, ako nevýhoda môže byť, ak žijete v paneláku, že susedia pod vami alebo nad vami budú mať v tej miestnosti obývačku a nejaké večerné pozeranie tv alebo večerné návštevy môžu neskôr deti rušiť pri spánku. U nás susedia nad nami prehodili spálňu s obývačkou a spojili ju s kuchyňou tým, že vybúrali priečku. Poviem ti, keď majú večerné návštevy je to u nás v spálni strašné. Stále behajú smer kuchyňa - gauč. Samý dupot, rachot, rozhovor a smiech + tv do toho. Našťastie takéto večerné návštevy majú možno 4x do roka, tak sa to dá prežiť. Treba zvážiť aj túto možnosť.
@mikimirus preeesne tento typ komentu som potrebovala toto mi uplne nejako vyfucalo z hlavy ze co susedia. My byvame na prvom poschodi…ale nad nami je starucky pan…ked som sa ho niekedy pytala ci ho nase deti nerusia lebo su fakt hlucne tak hovoril ze nie ale podla mna uz dobre nepocuje.
Ale ked zomrie a nastahuje sa tam niekto novy…ktory bude presne opacne ako my travit vacsinu casu v obyvacke tak by to mohol byt problem.
@anonym_autor ked sa ta miestnost bude dat opticky rozdelit na 2 casti, ked deti vyrastu, tak v pohode. Ale skor ako pojdu do skoly im to asi netreba. Dolezite je, kde teraz hlavne travia cas. V detskej, ci pri vas v obyvacke? Nasi boli stale pri nas a svoje izby zacali sami pouzivat az ako skolaci. Casom je to urcite dobre riesenie.
@euka210 v detskej…aj my rodicia s nimi …sadneme si skor k nim do izby na zem v obyvacke sme minimalne…ani telka u nas nejako nebezi.
Len mam problem s nabytkom a s postelami do detskej…rada by som to zariadila raz a az do dospelosti nechala alebo minimalne do nejakych teenagerskych rokov. A teraz tam nezmestime dve postele. A stale mi bezi v hlave ze by som sa rada vyhla kupovaniu poschodovej postele.
Susedia tak vymenili a bol to masaker. Ale nie tak, že by naše návštevy rušili ich deti pri spánku. Tie deti robili denne taký cirkus v detskej, že my sme nemohli pozerať telku v obývačke ani s návšrevou sme nevedeli v klude pokecať. U nich neexistovalo slovo večierka, tie deti matka nikdy nevzala na ihrisko alebo na prechádzku. Ona bola nonstop v spálni s pustenym serialom a tie deti robili čo chceli. Bežne deti si vybiju energiu na ihrisku, oni to robili v detskej izbe. Potom sme sa odsťahovali do domu a uz aj tí, čo od nas byt kupili odtial ušli.
@anonym_autor My zijeme v obyvacke. Detska izba je len na spanie. U vas zda sa ze naopak. Obyvacku pouzivate skor ked pride navsteva a "zijete" v detskej kde sa hrate a travite cas s detmi.
Ak by si to vymenila, tak potom by si tu dlhu podlhovastu miestnost rozdelila na dve aby malo kazde dieta svoj priestor?
ty chces do dospelosti deti spavat s detmi v jednej miestnosti aj s muzom? co vase sukromie? a neskor aj ich? potrebujes svoj a manzelov priestor ... okrem hluku spomynaneho treba riesit aj ako su izby priechodne .. ako su tam okna dane .. ved ak sa ti nebude pacit nieje nic lahsie ako zas vratit izby tak ako su .. pripadne riesit predelenie obyvacky a spravit si mini 3izbak ..

Prečo by si mala ľutovať, že deti budú mať viac miesta?