icon

Prerábka jadra v paneláku: Nepodceňte ohlásenie úradom

Dnes o 17:30

Chcem upozorniť na jednu vec ohľadom susedských vzťahov pri rekonštrukcii bytu. Robili sme komplet jadro v starom byte, búrali sme umakart, dávali sme tvárnice. Majstri mi hovorili že netreba nič nahlasovať na bytové družstvo, že to sa robí bežne na čierno cez víkend aby nikto neotravoval. My blbci sme ich poslúchli. Sused pod nami, starší pán, na nás zavolal stavebnú inšpekciu aj policajtov kvôli hluku v nedeľu ráno. Výsledok je taký, že máme stopnutú stavbu, dostali sme pokutu od mesta za nepodanie ohlásenia stavebných úprav a sused sa s nami teraz súdi, lebo tvrdí, že mu praskol strop v kuchyni kvôli našim otrasom. Prerábka sa predražila o tisíce eur na pokutách a právnikovi a bývame v rozostavanom byte už tretí mesiac. Nikdy nedajte na reči robotníkov, že „to netreba riešiť“. Vždy dajte papier na nástenku a ohláste to oficiálne na úrade, inak dopadnete ako my. Má tu niekto skúsenosť s posudzovaním prasklín statikom v takomto spore? Dokáže ten znalec reálne zistiť či to prasklo od nás alebo to tam mal tridsať rokov?

anonym_8c99b9
Dnes o 17:37

Máš občiansky preukaz ??? Ak áno mala si si to pozostávať aspoň u domovnika a nie majstrov . Tvoja chýba že si hlupa

biba_18
Dnes o 17:37

akože sorry, to je fakt čo za nápad neohlasovať to na úrad a na družstvo??

čo sa týka toho stropu to je blbina - čo mu akože prasklo, podhľad? omietka? alebo čo konkrétne? pokiaľ ste nemali u seba nejaký superťažký stroj, nič iné prasknúť nemohlo. akýkoľvek statik ak by to naozaj neriešil či sú praskliny od vás - ale či je to bezpečné na užívanie ... a myslím že pán sused by musel dokázať že ste to spôsobili vy ...

lenka7477
Dnes o 17:38

Teraz sa pýtaš ??? Prečo si takúto otázku nepoložila predtým ???Aj keď len tu na MK ,,,

axve
Dnes o 17:40

@anonym_autor vzdy to treba ohlasit na mestskom urade a na bytovom druzstve. Samozrejme treba vycapit na viditelnom mieste v baraku papier o stavebnych pracach.

anonym_9d0d15
Dnes o 17:44

Nuž, za chyby sa platí. Mala si si to preveriť skôr. Manžel čo, technické vedomosti nemá žiadne že si nezistil takúto základnú vec? 😀

anonym_98e477
Dnes o 17:45

@anonym_autor nikdy som nepočula že by praskol strop v kuchyni pri prerábke jadra, veď to by bol poprask veľa ľudí prerabalo a prerába jadrá
ohlásiť ste to mali, minimálne oznamom na mieste kde si to môže každý prečítať a dať dátum od kedy do kedy, aby sa prípadne hlavne vaši priamy susedia mohli zariadiť, no ale čo už teraz.....

billy_jean
Dnes o 17:46

Pred rekonštrukciou bytu som ohlásila stavbu na Stavebnom úrade, tým, že som nebúrala nosné priečky, stačilo stavbu ohlásiť. Rovnako som to ohlásila u správcu. Všetkých vlastníkov som informovala oznamom, že od kedy - do kedy bude prebiehať rekonštrukcia, v akých hodinách a dala som tak aj číslo ohlásenia na stavebnom úrade.

anonym_7a030c
Dnes o 17:46
@lenka7477

Teraz sa pýtaš ??? Prečo si takúto otázku nepoložila predtým ???Aj keď len tu na MK ,,,

@lenka7477 presne, tu na konovi sa pytaju aj ci dat zajtra dievcatkam suknu ked pojdu po vysvedcenie ale na to ci ohlasit prerabku staci aj slovo nejakeho Lajos baciho z hornej dolnej

lenka7477
Dnes o 17:54
@anonym_7a030c

@lenka7477 presne, tu na konovi sa pytaju aj ci dat zajtra dievcatkam suknu ked pojdu po vysvedcenie ale na to ci ohlasit prerabku staci aj slovo nejakeho Lajos baciho z hornej dolnej

@anonym_7a030c a keď nie MK - tak vždy aj GOOGLE pomôže 😀 , priamo stránka daného mesta ... či sa popýtať susedov ....

anonym_ab4b23
Dnes o 17:58

A hlavne v nedeľu vŕtať? Keď sú rodiny doma z prace a škôl? 😀 to už radšej cez týždeň

anonym_41baf3
Dnes o 18:18

@anonym_autor počula si už výraz dôveruj ale preveruj?
Alebo že hlúpy sa učí na vlastných chybách a múdry na cudzých
Ešte aj AI by to poradili ohasiť
No čo už más ponaučenie na celý život

anonym_a28a5d
Dnes o 18:18

@anonym_autor a to prečo prerábate v nedeľu ráno? Vám šibe, že

aurelia2000
Dnes o 18:35

Jemu nepraskol strop, ale omietka na mieste, kde sa stretávajú panely. To praská bežne, pretože paneláky sa hybu. Sused ide využiť situáciu. Ale vy ste teda trubky. Na čierno sa jadra robili tak pred 20 rokmi, dnes uz ani na dedine 2 dosky o seba neopries bez ohlásenia.

zuzanaete
Dnes o 18:49

Najvacsi problem vidim v pracach pocas nedele. Pravdepodobne ste porusili domovy poriadok a nariadenie mesta. Dalej slusnost kaze informovat obyvatelov, co a kedy sa bude robit. Ked sme prerabali jadro, tak som si overovala na stavebnom urade a potvrdili mi, ze pokial nemenime dispoziciu, tak im nic neoznamujeme.

anonym_f876cc
Dnes o 19:15

@anonym_autor a načo ste robili v nedeľu ráno? Predpokladám, že tam bol hlavný problém.
Ja takých ludi milujem. Keď už búchas celý týždeň, tak aspoň cez víkend daj pokoj.
U nás začal raz sused nad nami vŕtať v nedeľu na obed. Do minúty som bola hore s vynadala mu, či mu načisto už šibe.
A to som tolerantná k jeho zurkam, cvičeniu doma a keď mu perie v noci práčka

lienka.7
Dnes o 19:17

@anonym_autor sused sa súdi? To akože podal žalobu, dodal posudok, ktorý dokázal, že je to od vás?

anonym_26e1bf
Dnes o 19:26

Prepáč, ale ak by si začala niečo doma búrať a vŕtať v nedeľu ráno, aj ja na teba kadekoho zavolam. Kks, ja niekedy rozmýšľam, či zapnem vysávač v nedeľu, lebo mi už hučí ako blázon a nie že toto 🙈🙈🙈

anonym_5a4cc2
Dnes o 20:04
@anonym_41baf3

@anonym_autor počula si už výraz dôveruj ale preveruj?
Alebo že hlúpy sa učí na vlastných chybách a múdry na cudzých
Ešte aj AI by to poradili ohasiť
No čo už más ponaučenie na celý život

@anonym_41baf3 cudzÝch 😨
Ľudovít Štúr opustil chat😂

simca06022011
Dnes o 20:12

tak to bola rada za milion :DDD a takyto majstri ti mohli hocico aj dokafrat, ak ti takuto kravinu poradili... rusite klud, vikendy, ked ma clovek mat klud, burate v nedelu rano = vytacate susedov = si mozete byt isti, ze vas niekto nahlasi. Taketo rpace sa robia cez tyzden, okrem toho sa nahlasuju samorzjeme, ak mensie upravy tak nie, ale minimalne susedom na nastenku som vzdy bachla, ze ma to mrzi, opravuejem toto a to a v dnoch tych a tych bude hluk, prach a kadeco.. a potom sm vecer lietala s metlou a riadila...

anonym_02d333
Dnes o 20:16
@anonym_ab4b23

A hlavne v nedeľu vŕtať? Keď sú rodiny doma z prace a škôl? 😀 to už radšej cez týždeň

@anonym_ab4b23 To bol z toho celeho ten najbravurnejsi napad😄😆 V nedelu. Panenka skakava...