icon

Problémy s plesňou v dome

evka234444
Včera o 15:21

Dobrý večer ,prosím vás ma niekto skúsenosť s plienkou v dome ,kúpili sme starý dom a začala sa vytvárať neskutočná pliesen ,použili sme všetky babské recepty ,savo na pliesen no nič nezaberá len sa z toho zničila ešte viac stena . Kúpili sme aj pripravok ktorý hol reklamovaný že odstraňuje akúkoľvek pliesen no ani to nezabralo . Už nevieme čo mame robiť ,maľovať sa nám teraz nedá v zime . Prosím o akúkoľvek radu.

Strana
z2
viestta
Dnes o 08:18
@anonym_d51957

@viestta bolo by fajn sa vyjadrovat iba k veciam ktorym sa rozumies, Moja firma vnutorny obklad tepelnych mostov realizuje uz 23 rokov,

@anonym_d51957 no dakujem pekne za take riesenie. Ked placnes pred studenu stenu sadros eliminujes este aj to malo co by sa ohriala od tepleho vzduchu miestnosti. Uzaries vlhkost za sadrokartonom, ked je to zatekanie alebo zlinava vlhkost, tak potes panboh. Za tie roky ste sa pozreli za ten sadros co sa tam deje, ci staci, ze nic nevidno?

anonym_d51957
Dnes o 08:23
@viestta

@anonym_d51957 no dakujem pekne za take riesenie. Ked placnes pred studenu stenu sadros eliminujes este aj to malo co by sa ohriala od tepleho vzduchu miestnosti. Uzaries vlhkost za sadrokartonom, ked je to zatekanie alebo zlinava vlhkost, tak potes panboh. Za tie roky ste sa pozreli za ten sadros co sa tam deje, ci staci, ze nic nevidno?

@viestta ty sa vazne niekedy dokazes dokonale strapnit, a toto jeden z tych pripadov. Len tak dalej.

kp7333
Dnes o 08:29

Treba odmerat a znizit vlhkost - okna na mikroventilaciu a kurit aspon na 23 stupnov. A kontaktovat odbornika, aby zistil pricinu - ci sa vlhost taha zo zakladov...atd.

viestta
Dnes o 08:37
@anonym_d51957

@viestta ty sa vazne niekedy dokazes dokonale strapnit, a toto jeden z tych pripadov. Len tak dalej.

@anonym_d51957 chcem vidiet ako tie steny za sadrokartonom vyzeraju po piatich rokoch. To fakt.

anonym_d51957
Dnes o 08:40
@viestta

@anonym_d51957 chcem vidiet ako tie steny za sadrokartonom vyzeraju po piatich rokoch. To fakt.

@viestta opat sa strapnujes.

simsalabim
Dnes o 10:16
@viestta

@anonym_d51957 ale sadrokartonoum ten rosny body teda z tej steny neposunies pozadovanym smerom. Urcite za nim bude plesen.
@viestta ma pravdu.

anonym_473dcf
Dnes o 10:20

@evka234444 Okrem zistenia príčin vlhkosti, ktorá je priaznivá pre tvorbu plesne a následnú nápravu,by som určite ako prvé, začala odvlhcovat elektrickým odvlhcovacom a miestnosti vydezinfikovala ozonovym generátorom.

anonym_d51957
Dnes o 13:00
@simsalabim

@anonym_d51957 ale sadrokartonoum ten rosny body teda z tej steny neposunies pozadovanym smerom. Urcite za nim bude plesen.
@viestta ma pravdu.

@simsalabim pouzivaj hlavu. vlhkost na stene vznika kondenzaciou vzdusnej vlhkosti pri chladnej stene. za sadrokarton a vrstvu peny ktora je expanzou nepriepustna a izolacna sa vlhkost ku stene nedostava. a na sadrokartone zo strany od izby vznika uplne ina teplota ako na neizolovanej stene.

simsalabim
Dnes o 13:09
@anonym_d51957

@simsalabim pouzivaj hlavu. vlhkost na stene vznika kondenzaciou vzdusnej vlhkosti pri chladnej stene. za sadrokarton a vrstvu peny ktora je expanzou nepriepustna a izolacna sa vlhkost ku stene nedostava. a na sadrokartone zo strany od izby vznika uplne ina teplota ako na neizolovanej stene.

@anonym_d51957 nechcem sa hadat, ale tymto riesenim nepresunies rosny bod, iba vlhkost uzavries tam, kde ho oni vidiet nebudu a problem sa moze prejavit o dost neskor. Ja by som s takymto riesenim spokojna nebola. Vnutorne zateplenie je vzdy kompromis a pri starom dome uz s existujucim problemom v murive to nepovazujem za spravne riesenie.

viestta
Dnes o 14:30
@anonym_d51957

@anonym_d51957 myslis, ze jediny zdroj vlhkosti je vzdusna vlhkost v interieri. Vzlinajuca vlhkost zo zakladov alebo zatekanie do stavebnych konstrukcii su dalsie a velmi caste priciny plesni. Toto tvoja pena pod sadrosom nevyriesi, len zakryje dosledky, pricinu neodstrani. O posune rozneho bodu prave tymto riesenim tazko diskutovat, zrejme ti chybaju niektore vedomosti

anonym_d51957
Dnes o 14:39
@viestta

@anonym_d51957 myslis, ze jediny zdroj vlhkosti je vzdusna vlhkost v interieri. Vzlinajuca vlhkost zo zakladov alebo zatekanie do stavebnych konstrukcii su dalsie a velmi caste priciny plesni. Toto tvoja pena pod sadrosom nevyriesi, len zakryje dosledky, pricinu neodstrani. O posune rozneho bodu prave tymto riesenim tazko diskutovat, zrejme ti chybaju niektore vedomosti

@viestta to ta bavi sa strapnovat ?

viestta
Dnes o 14:58
@anonym_d51957

@viestta to ta bavi sa strapnovat ?

@anonym_d51957 vies co, pouc ma. Nie tu na fore, ale posli mi IP. Ja sa velmi rada necham poucit a ty budes mat jeden (bezvyznamny) bod k dobru, neumriem sprosta

anonym_d51957
Dnes o 15:29
@viestta

@anonym_d51957 vies co, pouc ma. Nie tu na fore, ale posli mi IP. Ja sa velmi rada necham poucit a ty budes mat jeden (bezvyznamny) bod k dobru, neumriem sprosta

@viestta Ty si vazne trapna. Len tak dalej.

senta_sofia
Dnes o 15:38

@evka234444 na zaciatok odvlhcovac, steny postriekat, nech sa to nemnozi a patrat po pricine, ci vam taha od zakladov alebo len dosledok zateplenia

liusa82
Dnes o 15:45

ja si myslim že to možno kúpili v lete, neboli tam a teraz tam prišli.Vyzerá to ako neobyvané proste sa oklamali na kúpe.Aj nám sa to stalo s prvým staršim prerobenym domom čosi podobne aj ked nie až takto.Odstahovali sme sa potom odtial a starinu som nechcela vidieť už nikdy v živote aj ked prerobenu na novo.My sme potom ale stavali na kluč a tu mám hned iny pocit.To tie stare domy prerobene kdejak to ťa nalaka na kupu vyzera to dobre ved dá sa tam akože pekne žiť ale aj tak je to len z hovna upleteny bič.Aspoň ja mám taký názor ale tak aj v novostavbe sa môže kdečo vyskytnuť netvrdím že nie.Lajdácky tie staršie domy prerobia a predávajú ďalej.Nemyslim si že niekto by bol schopný bývať v takejto plesnivej diere.. určite sa tam nezdržiavali.Minimálne by to tam aspoň upratali a vysprejovali keby tam bývajú

Strana
z2