Rekuperácia v dome - výhody a vetranie kúpeľne
Ahojte. Staviame dom a budeme mat rekuperaciu. Nemám ale predstavu o tom aké to je vie mi to niekto popísať? 😃 je to ozaj take, akoby bolo stále vyvetrané? Riešime akurát dilemu okna v kupelni, ktoré ma byt v rozmere 3 x 2,5m a preto by nevyzeralo tak dobre keby tam musíme dat cast ktorú vieme aj otvárať. Keďže v kupelni bude prirodzene ventilátor plus ta rekuperacia bolo by v tom prípade ok mať kupelnu bez možnosti vetrania oknom ?
My mame v dome rekuperaciu. Mame aj v kupelni okno, ale ja som ho doteraz ani raz neotvorila (v dome byvame uz 2,5 r).
Ano, je akokeby stale vyvetrane. V kupelni okno mame. Je otvaracie. Otvara sa pri umyvani a obcas v lete rano pri narazovom vyvetrani kvoli ochladeniu aby sa pomohlo klime. Ale aj to malo, kedze vacsinou sa aj tak v lete rano nepohne ani listok a prievan nehrozi. Vetranie mam nastavene tak, ze rano, naobed a vecer sa pusti silnejsie, inac ide iba na minimum. V zime na noc na par hodin vypinam, v lete ide nonstop. Za mna super vec. Vonku je teraz 13 stupnov, rekuperacia privadza 20 stupnovy vzduch.
@anonym_autor rekup.vetra podla toho, ako si to nastavite. V kupelni by som ale otvaravie okno dala...tam je viac vlhko a teplo od sprchovania, pracky...ked tam budete mat susicku, tak urcite otvaracie okno.
@anonym_autor mame reku a v kupelni vetrat netreba, ani po horucej sprche, postupne sa to vyvetra rekuperackou a trva to par minut.
Mame sice otvaracie okno, ale neotvarame ho, len ked umyvam okna 🙂

To smeruj na modru strechu,tam ti radi zo vsetkym chlapi pomozu,vysvetlia a daju aj odporucania,co je dobre a co mu sa vyhnut.