Riešenie problému s dlhotrvajúcim čakaním na vstavanú skriňu
Ahojte žienky.Už si naozaj neviem rady tak sa obraciam s mojím problémom sem na toto fórum.Švagor nám sľúbil,že nám spraví stavané skrine.Vravím si super je šikovný bude to rýchlo a práca na jednotku.No lenže tu prichádza problém.Prešiel viac ako rok a my nemáme skrine a už ani peniaze keďže sme mu ich poslali všetky na materiál.Stále počúvam len výhovorky ako nemá čas robí to popri robote a nepýta si peniaze za robotu.Ok ale už strácam trpezlivosť.Každá rada bude dobrá .Ďakujem
Mne robil cudzi stolár aj kuchyňu aj vstavanú skriňu. Nikdy nechcel ani cent dopredu. Pýtajte peniaze späť, ze je to dlho a skrinu si uz objednavate inde. Uvidis, ako zareaguje.
@anonym_a17f18 on už podľa mňa tie peniaze dávno nemá .Preto naháňa druhu robotu a my sme úplne na poslednom mieste.Je šikovný má zlaté ruky ale ja už na toto nervy nemám
@anonym_autor skuste sa dohodnut na vrateni penazi (hoci aj v zopar splatkach) a dajte si vstavane skrine nakonfigurovat a nacenit standardnym dodavatelom. Hej, bude to drahsie (ako vsetko dnes).
pýtaj prechy s5 a daj si to urobiť u niekoho iného. koho brat alebo muž to je?
pýtaj prechy s5 a daj si to urobiť u niekoho iného. koho brat alebo muž to je?
@biba_18 je to z manželovej strany .Vravela som,že budeme si pýtať peniaze naspäť lebo čakať donekonečna sa naozaj nedá.
@anonym_autor skuste sa dohodnut na vrateni penazi (hoci aj v zopar splatkach) a dajte si vstavane skrine nakonfigurovat a nacenit standardnym dodavatelom. Hej, bude to drahsie (ako vsetko dnes).
@madeincssr áno som si toho vedomá ,že to bude drahšie ..preto sme to chceli od neho ako rodina však bude to bez problémov ale zjavne niekedy cudzí človek skorej pomôže a môže sa spoľahnúť ako na rodinu.Najhoršie z toho vyjdeme aj tak my keby sme si pýtali peniaze naspäť..(on je taký)....
nech to muž vybaví - proste jano, navaľ prachy, nebaví nás to… keď nebude mať, dohodnite sa na splátkach ale vy nečakajte ale dajte si to robiť hneď…
@anonym_autor nikdy to nie je drahsie ako "zadarmo od rodiny"
nech to muž vybaví - proste jano, navaľ prachy, nebaví nás to… keď nebude mať, dohodnite sa na splátkach ale vy nečakajte ale dajte si to robiť hneď…
@biba_18 popravde nechcem aby sa rozhádali lebo už nejaké dosky má narezané ale kurník toto sa nerobí...chce to prísť urobiť nie naraz cize 4skrine ale najprv dve skrine a potom dve ..To bude koľko čakať???3roky?
No toto je smutne dost, normalne si s nim sadnut a povedat, ze rok cakat je prilis, ze ak nestiha tak to chapeme, ale musi uznat, ze toto by sa nikomu nepacilo. Do konca oktobra chcete bud skrine alebo celu ciastku, co ste zaplatili.
@biba_18 popravde nechcem aby sa rozhádali lebo už nejaké dosky má narezané ale kurník toto sa nerobí...chce to prísť urobiť nie naraz cize 4skrine ale najprv dve skrine a potom dve ..To bude koľko čakať???3roky?
@anonym_autor Za tie tri roky ceny stúpnu a už ani od firmy nekúpite za to, čo by ste kúpili predtým a už mohli užívať. Ja by som si vypýtala peniaze naspat s tým ze ČAKÁTE UŽ ROK a chceš si niekam ukladať veci ako človek.
@anonym_autor za rok by ich uz spravil aj tvoj muz tomu verim. Rozmeral dal narezat a zmontovat skrinu na stenu to by dal aj sam ak nieje lavy..moj uz tak to skrinu robil hoci nemal skusenosti..od svagra pytaj prachy spat
@anonym_746847 presne s cudzim je to vatsinou lahsie ako s rodinou
Ved si vypytaj tej material a ze to das spravit niekomu inemu, ze uz cakat nebudete.
@anonym_746847 Najhorsie ksefty su s rodinou.
@madeincssr áno som si toho vedomá ,že to bude drahšie ..preto sme to chceli od neho ako rodina však bude to bez problémov ale zjavne niekedy cudzí človek skorej pomôže a môže sa spoľahnúť ako na rodinu.Najhoršie z toho vyjdeme aj tak my keby sme si pýtali peniaze naspäť..(on je taký)....
@anonym_autor Teraz už viete aj Vy, na základe vlastnej skúsenosti, čo ja viem roky.Kamarat, príbuzný, známy nie je vždy dobrá voľba na realizáciu prác rôzneho druhu.Ovela viac sa mi osvedcilo nájsť firmu/živnostníka aj keď zaplatím viac, ale v rámci zmluvy je uvedená nie len cena, ale aj lehota na zhotovenie.Pre porovnanie: Známa v rámci prerábky sa dohodla na výmene dverí a zárubní síce so živnostníkom, ktorý bol známy jej známych a sľúbil vyhotovenie lacnejšie, bez faktúry.Vysledok bol,ze od júla čakali do decembra na dvere wc a kúpeľne, vchodové dvere majstri vybrali a jednu noc bola rodina v byte bez dverí,lebo nové nesedeli/výhovoriek 100+1 ako keby zle vymeranie bola práca a vina majiteľov,ci samotného bytu/... Skrátim to,ja som si vybrala firmu, zistila od známych či a akú skúsenosť majú s nimi.Po vymerani sa urobila zmluva,kde mi majiteľ vysvetlil, že bez ohľadu na okolnosti,sa dohodnutá suma už nesmie navýšiť/čiže, keby zle vymerali a mali prácu navyše,tak mna nemôžu zaťažovať s nákladmi navyše/Prišiel den "D,,... Ráno o 7:00 naklusali dvaja páni a poobede o 14.odchadzali a zanechali za sebou 3 izbový byt s kompletne vymenenymi zárubňami a dverami, hrubá špina povysávana ,stare dvere a zárubne odpratane.Prekvapenim bolo,ze v rámci porovnania so známou,som platila o niečo menej ako ona.S príbuznými mám tiež skúsenosť.Chcela som niečo urobiť a požiadala som príbuzného, samozrejme, za bežnú platbu, nechcela som lacnejšie al.zadarmo.Jedinym dôvodom bolo,ze mal dobré referencie.Polroka som čakala/ako príbuzná, cudzí mali prednosť/,a po polroku som si našla iného zhotovitela...
@anonym_autor no tak to ste spravili peknú blbosť. Ale čo už. Už sa len snažiť dostať peniaze späť. Švagor síce môže mať zlaté ruky, ale očividne pracuje skôr ústami ako rukami vo vašom prípade.
@anonym_autor no tak to ste spravili peknú blbosť. Ale čo už. Už sa len snažiť dostať peniaze späť. Švagor síce môže mať zlaté ruky, ale očividne pracuje skôr ústami ako rukami vo vašom prípade.
@martinadomianova peniaze už neuvidíme ....To je na tom najhoršie....
@anonym_autor asi to nebolo málo. A manžel čo na to ? Veď je to jeho brat predsa.
@anonym_autor Skúste peniaze pýtať, veď mali byť na materiál, prácu švagor sľúbil zadarmo,ale keby na ten sľub aj zabudol, ani práca,ani materiál, čiže peniaze nesmú byť minute....V prípade, že opak je pravdou,asi by som švagrovi vysvetlia aj s manželom, že nepotrebujeme roztrubit rodine, že ani práca,ani materiál,ani peniaze,len ste sa na skriňu nacakali už dosť a chcete ju mať,potrebujete ju,a tak po vrátení peňazí začnete hľadať firmu,kde dáte zálohu/tie peniaze, čo má teraz u seba švagor/a zvyšok zaplatíte v splátkach.Po tomto rozhovore sa asi dozviete,ze švagor už peniaze nemá, ale zároveň pochopí, že je hanebné,co urobil...a možno sa v ňom ozve svedomie.
@anonym_autor nám robil sused veľkú skriňu a kuchynskú linku. Žiadne peniaze vopred na materiál nechcel, aj keď sme mu to navrhli. S jeho prácou sme nadmieru spokojný a už nám do rodiny urobil 4 kuchyne 👍.
@anonym_autor to co je za blbost? Rodina,nerodina...peniaze nerastu na strome....dones desky co si kupel a co mas nachystane...dones blocky..odrataj si 100 eur za dristy a zvysne posli na ucet...ked budes mat cas pridi na kavu pozret ako som si urobil skrine....vsak s bratom sa viem porozpravat....ak sa ma urazit na vratenie mojich penazi mne...tak je osel

Mne robil cudzi stolár aj kuchyňu aj vstavanú skriňu. Nikdy nechcel ani cent dopredu. Pýtajte peniaze späť, ze je to dlho a skrinu si uz objednavate inde. Uvidis, ako zareaguje.