Riešenie problému so zvukovou izoláciou v novom byte
Ahojte,
kúpili sme s manželom nový byt, veľmi sa nám páčil, je starý cca 17 rokov takže nie extra. Majitelia pred nami ho nechali v dobrom stave a vybavený. Lenže až po nadtahovaní som zistila že počuť dupot zhora od susedov, naozaj často, všade v byte to je počuť. Máme veľkú obývačku s kuchyňou a podlahy, tipujem že ani oni nemajú koberce. Je to železobetóno a vnútri tehla, a vraj tieto konštrukcie nesú veľa zvukov. No som z toho dosť zúfalá lebo sme sa sťahovali už X krát v podnájme a chceli sme konečne pokoj a tešili sme sa, o to že sme do toho dali veľa prachov plus hypotéka ani nehovorím. Viem že sa dá predať časom, ale hľadali sme dlho pekný byt a naozaj toto bolo bez problémov. Moj muž to nejak extra nevníma a povodní majitelia vraveli že keď boli deti hore male tak to počuli, ale inak nie. Lenže ja počujem pohyby stoličkek a časté búchanie, dupanie, až mi z toho duní stolička. Keď môj muž dupe tak detto, asi problém celej bytovky. Ak by s tým šlo niečo urobiť som do toho ochotná ist, ale máme vstavané skrine v byte a to je problém. Navyše vraj to nemusí pomôcť. Ja som na zvuk extra hákliva a naschval sme brali lokalitu kde bol kľud. Čo by ste mi poradili?
@veronika_345 Uvedom si, že v paneláku nebývate sami, bývajú tam s vami desiatky ľudí. Potom je logické, že ak nie sú mŕtvi, tak sa po byte pohybujú a budeš počuť zvuky z iných bytov. Ak ti ten hluk vadí, daj si do ucha sluchátka - štuple. Nemusíš si nič ani pustiť, zadržia okolitý hluk.
@anonym_65f74a to ma najblizsie roky stravit so sluchatkami v usiach? 😳
Hladala by som moznost ako byt odhlucnit aj keby mali vstavane skrine letiet.
@veronika_345 v bytovke nikdy kľud ani ticho mať nebudeš, jedine v dome na samote. Dala by som koberce, a na susedov si zvykla. Nie je to dôvod ani na reklamáciu ani odstúpenie od kúpnej zmluvy.
Kup si dom na samotke v lese
Ja keď počujem behať deti u susedov nad nami, tak sa teším, že to nie sú moje a nemusím riešiť. Okrem detí počuť aj vrieskanie starej susedy pod nami, keď ju to chytí, prípadne výkriky nervného suseda, otca tých detí nad nami. Všetko ignorujem. Nikto našťastie nevyvádza v noci, obvykle je ticho po desiatej až jedenástej večer.
Novostavby sú často horšie ako paneláky. My v našom byte počujeme všetko, aj sused ako zíva hore. Spláchnutie, dupot, rozhovor, všetko. Už som si zvykla.
Exminister Zajac sa sťahoval zo starého bytu do nového v rovnakej bytovke, len na iné poschodie. „Nový byt sa veľkosťou nelíši od starého. Meníme iba poschodie, z tretieho ideme na najvyššie. Ďalšou zmenou je, že na chodbe bude iba náš byt. Dôvod na sťahovanie je prozaický. Máme radi ticho. Keby sme bývali na najvyššom poschodí, asi by sme sa odtiaľ nepohli. V novom byte mi nikto nebude dupotať nad hlavou,“ vysvetlí pohnútky na sťahovanie pani Zajacová.
Len na margo ostatných komentárov. My máme novostavbu bytu a nepocujem tu NIČ. Všetky steny sú odhlučnené, to by tu musel fakt niekto neviem čo robiť, aby bolo počuť. Maximálne keď som pri vchodových dverách, tak ak niekto moc buchne dvermi, tak čosi počujem, ale musí byť doma absolútne ticho. Takze nie, všetky byty nie sú také, že je počuť a ľudia tam nemôžu žiť.
Ja by som sa šla s nimi porozprávať či aspoň nejaký koberec nemôžu dať, možno ešte nie sú všetci zabývaní a je to počuť. Ak by to neprešlo, ja by som sa sťahovala. Toto by som nedala. Držím ti palce nech sa to rýchlo vyrieši.
Z bytu zhora pocujem v panelaku kazde otvorenie roldoru, vysavac, wc, sprchu, hovor, telefonovanie, budik aj vzdychy pri sexe.
ja by som riešila odhlučnenie zhora. je to zle zaizolované na kročajový hluk. čo s tým? oni to kvôli tebe asi robiť nebudú. ty im tiež tú izoláciu neurobíš, vám môžeš. pomáha to čiastočne.
takže čo?
pružné akustické závesy do stropu, kamenná vlna, sadrokartón, po obvode dilatačná páska. stratíš 8-12 cm výšky, ale nebudeš mať až taký hluk.
určite neizoluj tak že na strop niečo nalepíš… to nepomôže. proste musíš medzi zdrojom hluku a miestnosťou vytvoriť komoru kde sa ten hluk rozptýli…
Bývala som v živote v 4 bytoch, ani v jednom sa nedalo bývať. Nakoniec sme byt predali a presťahovali sme sa na samotu. Konečne kľud.
presne tak...byvat v byte je nechutne
Ďakujem za odpovede. Tí čo tvrdia že vždy bude niečo počuť asi žijú v zlých bytoch, ja som vyrástla v byte z 80tych rokov kde bolo od susedov ticho. Rozhodne som nepočula dupot zhora, bol to krajný byt takže cez stenu počuť vedľajšiu izbu bolo ale to je normálne. Sťahovala som sa za svoj život už 8x odkedy som odišla z domu a nikdy som nepočula takýto pohyb ako teraz, každý jeden krok, zakašlanie, slúchadlá si kúpim ale určite to nie je riešenie na celý život. Do domu sa mi nechce, nie som ten typ ale asi u toho jedného dňa skončím, problém je že som mestský typ, mam rada ticho v mojom byte ale byť izolovaná by mi veľmi vadilo, chcem to mať blízko do roboty, do fitka, na stretnutie s priateľmi. Mám 30 a človek začína riešiť aj deti, takže nemôžem 10 rokov hľadať dokonalé bývanie. Viem že aj v BA sú domy v meste ale to bude extra drahé a pochybujem že nejaký dostupný nájdeme, to sa asi málokedy predáva. Chcem ešte skúsiť odhlučnenie, ale bojím sa že výsledky nebudú nič extra a je to naozaj drahé, ja ani muž sa v tom nevyznáme takže by som našla na to firmu. No je to investícia ako sviňa, a v byte kde neviem ako dlho budem neviem či do toho chcem ísť. Teraz je 10 hodín večer a ja počujem kroky, vodu, splachovanie, hlasy, ťahanie stoličkek, kašeľ, naozaj všetko.
Bývala som v živote v 4 bytoch, ani v jednom sa nedalo bývať. Nakoniec sme byt predali a presťahovali sme sa na samotu. Konečne kľud.
@anonym_0e78e8 pochybujem že väčšina tých čo sa tu sťažuje na hluk v bytovkách by vydržala bývať dlhobobo kdesi na samote.
Nývam celý život na dedine a väčšine z mesta, ktorý u nás kúpili dom vadí všetko, kikiríkanie, kostolné zvony, obecný rozhlas,. hmyz a pod
Len na margo ostatných komentárov. My máme novostavbu bytu a nepocujem tu NIČ. Všetky steny sú odhlučnené, to by tu musel fakt niekto neviem čo robiť, aby bolo počuť. Maximálne keď som pri vchodových dverách, tak ak niekto moc buchne dvermi, tak čosi počujem, ale musí byť doma absolútne ticho. Takze nie, všetky byty nie sú také, že je počuť a ľudia tam nemôžu žiť.
Ja by som sa šla s nimi porozprávať či aspoň nejaký koberec nemôžu dať, možno ešte nie sú všetci zabývaní a je to počuť. Ak by to neprešlo, ja by som sa sťahovala. Toto by som nedala. Držím ti palce nech sa to rýchlo vyrieši.
@anonym_5eaac2 a mate susedov? 😂 Lebo my sme takto boli tiez v novostavbe v petrzalke a potom sme zistili, ze byt nad nami bol roky prazdny, plus sme boli rohovy byt, cize z boku len jeden sused a ten mal stenu spolocnu s chodbou. Cize sme susedov v podstate nemali a bolo tam uplne ticho.
Teraz sme v inom byte a tu pocut vsetko mozne, aj sexovanie od susedov 🙈
Ďakujem za odpovede. Tí čo tvrdia že vždy bude niečo počuť asi žijú v zlých bytoch, ja som vyrástla v byte z 80tych rokov kde bolo od susedov ticho. Rozhodne som nepočula dupot zhora, bol to krajný byt takže cez stenu počuť vedľajšiu izbu bolo ale to je normálne. Sťahovala som sa za svoj život už 8x odkedy som odišla z domu a nikdy som nepočula takýto pohyb ako teraz, každý jeden krok, zakašlanie, slúchadlá si kúpim ale určite to nie je riešenie na celý život. Do domu sa mi nechce, nie som ten typ ale asi u toho jedného dňa skončím, problém je že som mestský typ, mam rada ticho v mojom byte ale byť izolovaná by mi veľmi vadilo, chcem to mať blízko do roboty, do fitka, na stretnutie s priateľmi. Mám 30 a človek začína riešiť aj deti, takže nemôžem 10 rokov hľadať dokonalé bývanie. Viem že aj v BA sú domy v meste ale to bude extra drahé a pochybujem že nejaký dostupný nájdeme, to sa asi málokedy predáva. Chcem ešte skúsiť odhlučnenie, ale bojím sa že výsledky nebudú nič extra a je to naozaj drahé, ja ani muž sa v tom nevyznáme takže by som našla na to firmu. No je to investícia ako sviňa, a v byte kde neviem ako dlho budem neviem či do toho chcem ísť. Teraz je 10 hodín večer a ja počujem kroky, vodu, splachovanie, hlasy, ťahanie stoličkek, kašeľ, naozaj všetko.
@veronika_345
Ja tu nerobim reklamu, ale skus tzv.digitalny zvuk po anglicky white noise machine co rusi hluk
@veronika_345 Ahoj, ale s tym trebalo ratat, ze nejaky hluk ci dupot mozete pocut, ked sa prestahujete do panelaku. Aj keby nie teraz, tak mozno raz, keby byt niekto odkupil. Ja uz som nadomnou zazila vselico teda, aj deti, aj dupot, aj skakanie a kadeco...ale ratam s tym, a to nadomnou za tych skoro 15 rokov uz sa 4x vystriedali ludia, lebo najprv majitel ten byt prenajimal a nakoniec ho predal. Pises,ze mas 30 a ze raz tiez budes chciet deti, a teda moja taka mala otazka je, pri tvojich detoch ti nebude vadit, ked budu dupat? Lebo to budes pocuvat vo vlastnom byte a urcite ich nepriviazes k radiatoru, aby nedajboze nebehali, nesantili sa. To aj keby si mala kludasa, tak aj ten sa niekedy utrhne, lebo je to dieta. Ako zvladnes hluk a dupot vlastnych deti, ked uz teraz toto vcelku tazko znasas?
No dokym nebudete mat deti, tak odhlucnit strop, steny jedine a ked sa vam deti narodia, tak to vidim na koberce uplne vsade, aj do kuchyne a do kupelne🤷♀️ Mozno si na to nakoniec aj zvyknes casom a mozno z mestskej zeny sa stane dedinska v rodinnom dome, co by bolo pre teba asi idealnejsie riesenie, samozrejme v dobrom mienene.
Ja môžem potvrdiť že počujeme susedov hore až keď sa naozaj veľmi veľmi hádajú, ináč nepočuť nič. Je to 20 ročná bytovka. Čo je ale blbe že keď v lete vetrané počuť vsetko od cesty, autobusy, vlaky ale pri otvorenom okne. Pri zavretom je to v pohode
Nemam osobnu skusenost ani nechcem robit reklamu, ale myslim, ze za pokus to stoji - mozes si dat odhlucnit byt napr. od potichu.sk
@veronika_345 Ahoj, ale s tym trebalo ratat, ze nejaky hluk ci dupot mozete pocut, ked sa prestahujete do panelaku. Aj keby nie teraz, tak mozno raz, keby byt niekto odkupil. Ja uz som nadomnou zazila vselico teda, aj deti, aj dupot, aj skakanie a kadeco...ale ratam s tym, a to nadomnou za tych skoro 15 rokov uz sa 4x vystriedali ludia, lebo najprv majitel ten byt prenajimal a nakoniec ho predal. Pises,ze mas 30 a ze raz tiez budes chciet deti, a teda moja taka mala otazka je, pri tvojich detoch ti nebude vadit, ked budu dupat? Lebo to budes pocuvat vo vlastnom byte a urcite ich nepriviazes k radiatoru, aby nedajboze nebehali, nesantili sa. To aj keby si mala kludasa, tak aj ten sa niekedy utrhne, lebo je to dieta. Ako zvladnes hluk a dupot vlastnych deti, ked uz teraz toto vcelku tazko znasas?
No dokym nebudete mat deti, tak odhlucnit strop, steny jedine a ked sa vam deti narodia, tak to vidim na koberce uplne vsade, aj do kuchyne a do kupelne🤷♀️ Mozno si na to nakoniec aj zvyknes casom a mozno z mestskej zeny sa stane dedinska v rodinnom dome, co by bolo pre teba asi idealnejsie riesenie, samozrejme v dobrom mienene.
@motylik2559 Nie je to panelák, v paneláku som vyrástla a bolo tam ticho. A vždy som bývala v byte, či nový či starý, naozaj takto to nebolo počuť. Ako v hotelovej izbe kde počuť naozaj všetko. A to som bývala v zahraničí, aj na SR. Musí ísť naozaj bud o zlu podlahu alebo o zle riešené zvukové izolovanie. Kontaktovala som potichu.sk ale určite to nebude riešenie má 100%, čo samo o sebe už nie je riešeniev naveky. A dupot mojich detí to je iné, mne nevadia zvuky v byte, ale počuť o polnoci splachovať wc z iného bytu naozaj nechcem.
tiez byvame v novostavbe a hrobove ticho
tiez byvame v novostavbe a hrobove ticho
@lizatko1009 A kde bývate?
15-rocna bytovka, pocujem vsetko, ked si vecer lahnem do postele, pocujem, o com sa susedia rozpravaju, pocujem kroky a to sme na najvyssom poschodi, bytovka je tehlova, ale teraz sa robia tensie priecky, takze to nie je v podstate byt ale apartman, mozno mas nieco podobne. Ak si taka citliva na hluk, tazko radit, je to dan za byvanie v byte, proste si musis zvyknut alebo sa odstahovat do rodinneho domu. Este napisem, ze my podlepujeme v kuchyni stolicky, aby nehrmotali, dali sme koberce, aby nas bolo menej pocut, snazim sa byt ohladuplna, upozornim deti, aby neskakali a nerobili hluk (to je asi najtazsie), nezapinam hlucne pristroje vecer po 20:00, ked sme nieco vrtali a vedela som, ze v bytovke su male deti, snazili sme sa to urobit mimo poobedneho spania, neprasim z balkona a dalsie veci, aby sme nerusili susedov, ale nasi susedia su zaroven aj tolerantni, nie vsade to takto funguje....
presne tak...byvat v byte je nechutne
@anonym_b2f491 ty si nechutna
15-rocna bytovka, pocujem vsetko, ked si vecer lahnem do postele, pocujem, o com sa susedia rozpravaju, pocujem kroky a to sme na najvyssom poschodi, bytovka je tehlova, ale teraz sa robia tensie priecky, takze to nie je v podstate byt ale apartman, mozno mas nieco podobne. Ak si taka citliva na hluk, tazko radit, je to dan za byvanie v byte, proste si musis zvyknut alebo sa odstahovat do rodinneho domu. Este napisem, ze my podlepujeme v kuchyni stolicky, aby nehrmotali, dali sme koberce, aby nas bolo menej pocut, snazim sa byt ohladuplna, upozornim deti, aby neskakali a nerobili hluk (to je asi najtazsie), nezapinam hlucne pristroje vecer po 20:00, ked sme nieco vrtali a vedela som, ze v bytovke su male deti, snazili sme sa to urobit mimo poobedneho spania, neprasim z balkona a dalsie veci, aby sme nerusili susedov, ale nasi susedia su zaroven aj tolerantni, nie vsade to takto funguje....
@anonym_a113be A kde bývate? Možno sme v tom istom 😄
@anonym_a113be A kde bývate? Možno sme v tom istom 😄
@veronika_345 :D nikto novy sa k nam nepristahoval v poslednom obdobi :D
@veronika_345 :D nikto novy sa k nam nepristahoval v poslednom obdobi :D
@anonym_a113be pochybujem že niekto vie že sme v bytovke noví, videla som dvoch susedov 😄
@anonym_a113be pochybujem že niekto vie že sme v bytovke noví, videla som dvoch susedov 😄
@veronika_345 :D Pezinok
@anonym_5eaac2 a mate susedov? 😂 Lebo my sme takto boli tiez v novostavbe v petrzalke a potom sme zistili, ze byt nad nami bol roky prazdny, plus sme boli rohovy byt, cize z boku len jeden sused a ten mal stenu spolocnu s chodbou. Cize sme susedov v podstate nemali a bolo tam uplne ticho.
Teraz sme v inom byte a tu pocut vsetko mozne, aj sexovanie od susedov 🙈
@anonym_db1691 všetky byty sú obsadené a väčšinou sú to rodiny s deťmi. Proste máme odhlučnené steny, je to tu postavené fakt dobre. Ani nevieš, že si v byte 😉
Je to ale aj o ludoch podla mna. Ja som v svojom starom byte susedov nadomnou s malym dietatom nepocula nikdy - aj som si najprv myslela ze ten byt je opusteny ale normalne tam zili. A ked byt predali a nastahovala sa tam ina rodina pocula som vsetko - boli to totalne dupotave slony a dieta bolo uvrestane, nonstop na sa po byte vozilo na motorke plastovej, hadzalo loptu o zem (bezne aj o 7 rano) a pod. Rovnako v kupelni im stale padala do vane sprchova hlavica (treskot). Dovtedy som si myslela v akej uzasne zvukovo zaizolovanej bytovke byvam. Bohuzial je to riziko byvania v byte

@veronika_345 Uvedom si, že v paneláku nebývate sami, bývajú tam s vami desiatky ľudí. Potom je logické, že ak nie sú mŕtvi, tak sa po byte pohybujú a budeš počuť zvuky z iných bytov. Ak ti ten hluk vadí, daj si do ucha sluchátka - štuple. Nemusíš si nič ani pustiť, zadržia okolitý hluk.