Spadá moja žiadosť o povolenie pod nový zákon?
Zdravím keď sol podala žiadosť o stavebne povolenie 31.3 spad do starého zákona ci nového.. ale prázdnu ziaadost veci začínam vybavovať až teraz.
Určite pôjdete podľa nového. Je presne stanovené, čo má obsahovať žiadosť o stavebné povolenie. Keby ti chýbal jeden papier a doplníš ho za týždeň, tak úrad bude zrejme brať do úvahy dátum, kedy sa podala žiadosť, hoci neúplná. Ale podať prázdnu žiadosť a potom mesiace nič - pri všetkej úcte, radšej sa nevyjadrím, aby ma koník nezrušil za to, čo by som napísala, čo si myslím o tvojej inteligencii a vychcanosti. Počítaj pri vybavovaní s tým, že budete postupovať podľa nového znenia zákona.
Mojej sesternici chýbal jedno tlacivo, ktorý potom dolozili. Hneď ich upozornili ze teraz je už nový zákon, že s tým majú pocitat
Určite pôjdete podľa nového. Je presne stanovené, čo má obsahovať žiadosť o stavebné povolenie. Keby ti chýbal jeden papier a doplníš ho za týždeň, tak úrad bude zrejme brať do úvahy dátum, kedy sa podala žiadosť, hoci neúplná. Ale podať prázdnu žiadosť a potom mesiace nič - pri všetkej úcte, radšej sa nevyjadrím, aby ma koník nezrušil za to, čo by som napísala, čo si myslím o tvojej inteligencii a vychcanosti. Počítaj pri vybavovaní s tým, že budete postupovať podľa nového znenia zákona.
Podľa paragrafu 84 nového stavebného zákona by vaša žiadosť mala byť posudzovaná podľa starého stavebného zákona. Mali vám konanie prerušiť a vyzvať na doplnenie podania.
@melanta takto to urobilo kvantum stavebníkov, ktorí sa v problematike vyznajú, pretože vedeli, že nový stavebný zákon stojí za ... A urobili dobre.
Podľa paragrafu 84 nového stavebného zákona by vaša žiadosť mala byť posudzovaná podľa starého stavebného zákona. Mali vám konanie prerušiť a vyzvať na doplnenie podania.
@melanta takto to urobilo kvantum stavebníkov, ktorí sa v problematike vyznajú, pretože vedeli, že nový stavebný zákon stojí za ... A urobili dobre.
@anonym_06c693 je rozdiel ak chýba nejaký dokument a je rozdiel prázdna žiadosť. Tam nie je čo prerušiť. Takže verím, že úrad žiadosť zamietol. Tak je to správne.
Stovky žiadostí bez projektov a stanovísk boli podané, aby sa stihli lehoty starého stavebného zákona a úrady ich vybavujú.
Stovky žiadostí bez projektov a stanovísk boli podané, aby sa stihli lehoty starého stavebného zákona a úrady ich vybavujú.
@anonym_06c693 dakujem takze by sme mali ísť podľa starého?
Ano, záleží vsak na viacerých veciach. Je potrebné vedieť, čo urobil stavebný úrad s vašou žiadosťou, či konanie prerušil a uložil vám lehotu na doplnenie a vy ste ju nesplnili alebo či je tam tá žiadosť len tak podaná a zatiaľ s nou nič nerobil, lebo nestíhajú alebo sami nevedia, čo majú robiť, kedze určite všetci stavební úradníci a stavebné úrady nie sú plne kompetentné a znalé legislatívy, to si povedzme na rovinu. Treba sa informovať na SU, aký navrhuje ďalší postup.

Podať žiadosť by ste mali plne vyplnenú aj s prílohami. Toto bude závisieť od konkrétneho úradníka, či vám povolí doplniť žiadosť alebo ju zamietne/odmietne. Hlavne, keď je to už toľko mesiacov od podania.